Pazartesi, Ekim 21, 2013

Jill Shalvis - Aşkın Büyüsü (Yorum)



Orjinal Adı: Double Play 
Seri Bilgisi: Pacific Heat #1
GoodReads Puanı: 4.01
Türkçe Yayın: Nemesis Kitap 
Sayfa Sayısı: 292
Çevirmen: Su Alnıak


Yorumum:

Yine Nemesis'in çıkardığı Şanslı Liman Serisinden tanıdığımız Shalvis benim çok beğendiğim kalemlerden biri. Aslında o seriye devam edilmemesine biraz içerlemiştim duyunca. Malum en merak edilen kardeşte kaldı. Yine de Shalvis okumak bile yeter.

Yazar olarak Shalvis'in en büyük artısı kalemi bence. Esprili dili ve karakterleriyle illa ki kendini sevdiriyor. Tabi ki mükemmeldi diyemem ama onun hazır cevap kadın karakterleri ve yontulmuş erkek karakterleri çok hoşuma gidiyor. Sevmem ben öyle ağzının içine edipte meleğe dönen karakterleri. Gelgelelim yine aynı şeylerle kalbimi çaldı yazar. 

Holly acar muhabir olarak Pasifik Ateşi beyzbol takımının haberini yapmaya soyunuyor. Tek amacı var takımın sırlarını ifşa etmek. Çok eğlenceli, arada duygusala bağlasa da sevilesi bir kadın Holly. Güzel bir çizgi yakalanmış bence. Ne iş ne aşk, doğru neyse o. O kadar!

Pace ise bana biraz karışık gelmekle birlikte kendini sevdirdi. Arada tarihi aşk romanlarındaki abiler gibi ağlanıp durdu ama sevimli halleri daha fazlaydı. Arada sırada Holly'ye davranışlarıyla sinirlensem de telafisi kolay şeyler olduğu ve fazlasıyla telafi ettiği için sevdim. Biz ne sporcular kördük kösele gibi semsert o yüzden Pace bulunmaz nimet. Özellikle Rachel'in erkekleri hatırlarsınız, ellerindeki sopalarla dövesimizin geldiği hareketleri oluyordu :D

Dediğim gibi mükemmeldi de diyemem. Şanslı Liman serinin yanından bile geçememiş bence ama ondan bağımsız değerlendirirsem oldukça eğlenceliydi. Sadece kapağı kapattığımda olay namına çok bir şey kalmadı aklımda. Yani sürekli gel git yaşanan kitaplardan olmuş maalesef biraz. Hani oluyor ya, git istemiyorum seni, yok yok gitme sensiz olamam, yok sen kötüsün güvenmiyorum git, böyle devam ederler, biraz öyleydi. Yine de tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır misali anlatımı ile oldukça yüksek not aldı benden. 

İkinci kitap için çok beklemeyiz umarım. Sörfçü çocuk imajıyla okuduğumuz Wade ve seksi Sam arasında macerayı çok merak ediyorum :D 


Puanım:

* * * 

Alıntılar

"Ve onunla yatmazsan harika olur."
Onunla yatmak mı?
Hiiiiiç aklından bile geçirmemişti. Öyle bir ihtimal bile yoktu. İhtimal kırıntısı bile yoktu.


Holly'nin kalbi hızlandı. Zavallı organ bu günlerde iyi idman yapıyordur.


* * *

"Jill Shalvis kesinlikle farklı bir üsluba sahip. Daha iyisi zor bulunur."
Suzanne Forster
Yüreğinle attığın her adım seni aşka götürür.
Pace Martin, Pasifik Ateşi Beyzbol Takımının en önemli oyuncusu, Holly Hutchins ise takım oyuncularının hikâyelerini yazmakla görevli spor muhabiridir.
Holly, ilginç hikâyesi olan tipleri nerede görse tanıyacak durumdadır. Onun işi budur ne de olsa. Sıra dışı hikâyeleri bulmak ve sonra da tüm insanlar öğrenebilsin diye yazmak. Tanıştığı ilk andan itibaren Pacein de ilginç bir hikâyesi olduğunu hissetmiştir. Bu his onu ünlü oyuncunun peşinden sürüklemektedir ancak Pace iki şeyden nefret eder: kaybedilmiş maçlar ve gazeteciler.
Jill Shalvisin karakterleri, rüyalarınızı süsleyebilecek türden.
Vicki Lewis Thompson
New York Times Bestseller Yazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: