Pazartesi, Ocak 27, 2014

Jess McCann - Sen Daha İyisine Layıksın! (Yorum)

Satın almak için tıklayın

Orjinal Adı: Was It Something I Said?: The Answer to All Your Dating Dilemmas
GoodReads Puanı: 4.36
Türkçe Yayın: Kahve Yayınları
Sayfa Sayısı: 240
Çeviri: Ceren Şanlıdağ

Yorumum:

Sen Daha İyisine Layıksın! Kahve Yayınlarından çıkan bir kişisel gelişim kitabı. Yazar Jess McCann 6 yıldır ilişki koçluğu yapan biri ve deneyimlerini kitapları yardımıyla bizimle buluşturmuş. 

Kadın-erkek ilişkileri her daim ilgimizi çeken bir konudur. Benim de ilgimi çekti doğal olarak. Ama benim kitabı sevmemdeki noktalar biraz daha farklı. 

McCann ilişkiler üzerine anlatımı kendisine yöneltilen sorular üzerine yapıyor. Kitap; Buluşma, Sıkıntılı Durumlar gibi bölümlere ayrılmış ve ele aldığı her konu başlığı içinde mesajların yer aldığı sorulara çözümler. Tabi ki bunla da bitmiyor. O kişinin sorusuna yanıt verirken yine kendi müşterilerinden örnek veriyor. Ve bana göre bu örneklendirmeler monoton bir anlatımdan daha çok ilgi çekici. Kuru bir anlatımdansa olay odaklı anlatımı tercih ederim.

İkinci nokta da McCann'ın yaklaşım tarzı. Benim gördüğüm kişisel gelişim kitaplarının genellikle fazla Optimist yaklaşımları vardı. McCann tarzını burada da konuşturmuş. Fazlasıyla dobra bir yaklaşımı var. Mesela aramayan birinin üstüne düşmeyin gibi. Ya da kurtarılamayacak bir davranış mı var, yollarınızı ayırın demek gibi. Biliyorum ki ortalama çoğu kitapta bu; bekleyin, sabredin, değiştirmeye çalışın diye tavsiye edilecekti. Yok efendim kazın ayağı öyle değil. O yüzden bu kitabı okumak ayrı bir güzeldi. 

Hayat ve yaşam tarzı olarak bize uygunluk tam değil tabi ki. Yine de benzer durumları fazlasıyla göreceğiniz bir kitap. Ben sadece İnternet Aşklarını sevmedim mesela o da bana uymadı. Yine de kişisel gelişim ilk tercihi olmayan ben bile beğenerek okuduysam bence ışık vardır :D 

Kahve Yayınlarına kitap için teşekkürler. Kapakta isim konusunda minik bir hata yapılmış ama baskıda düzeltileceğini de öğrendim (:

Puanım:
* * *
İlişkinin adını bir türlü koyamıyor musun? İşler rayından mı çıktı? O gün tam olarak ne demek istedi?
Aramalı mı, mesaj mı atmalı? Hediye mi almalı, mektup mu yazmalı? Kırdığın potu düzeltmenin hiç mi yolu yok? Krizleri nasıl yönetmeli?
Hepimizin zaman zaman bir ilişki koçuna ihtiyacı olur. En mahrem sırlarımızı paylaşacak bir dosta, deneyimlerinden faydalanacağımız bir uzmana…
‘Sen Daha İyisine Layıksın’ ilişkinle ilgili tüm sorularına yanıt bulabileceğin bir başucu kitabı, modern çağ sohbeti, eğlenceli ve akıcı bir dille kaleme alınmış bir ilişki kurtarma kiti.
İçinden asla çıkamayacağını düşündüğün zor durumlardan seni kurtaracak, ilişkinde anlam veremediğin tüm kör noktaları aydınlatacak, güçlü ve eğlenceli bir rehber.
Hayatın boyunca sık sık sayfalarını karıştıracağın bu kitap, karşılaştığın her çıkmaz sokakta yanında olacak. Çünkü sen daha iyisine layıksın!


2 yorum:

  1. Hayatımda sadece birkaç tane kişisel gelişim kitabı geçti elime. Pek sevmediğim bir tür. Çünkü herkesin deneyimleri bambaşka ve en ufak ayrıntı bile o deneyimi farklı kıldığından öğüt almak/vermek bana mantıklı gelmiyor. Hele hele insan ilişkilerinde. = ) Mesleki deneyimlerini paylaşması bir nebze faydalı olabilir tabii. "Kişisel gelişim" türünde değil fakat "Yanı Başınızdaki Sosyopat" isimli çok satan bir kitabı okumuştum ve mesleki deneyimler önplandaydı ve şahane bir kitaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel Gelişimi çok seven bir arkadaşım bana uygunları tavsiye ettiği için yavaş yavaş sıcak bakmaya başladım bende. Böyle örnekli, hikaye gibi olanları daha çok seviyorum. Uygulayıp uygulamamak bize kalmış tabi ama böyle gerçekçi yaklaşımlar olunca olabilir ihtimali artıyor (:
      Yanı Başınızdaki Sosyopat'ı da bir araştırayım. Arada değişik türler iyi gidiyor (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: