Cuma, Ocak 03, 2014

Julie Cohen - Tek Gecelik Aşk (Bir Küçük Siyah Elbise Kitabı) (Yorum)


Orjinal Adı: One Night Stand
GoodReads Puanı: 3.60
Türkçe Yayın: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 434
Çeviri: Seçil Ersek 

Satın almak için tıklayınız

Yorumum:

Artemis yayınlarından çıkan "Küçük siyah elbise" adlı seriden okuduğum 2. kitap Tek Gecelik Aşk oldu. İlk kitap gibi yine çok severek okudum.

Eleanor Connor'un tek gecelik bir ilişki sonucunda hamile kalmasını konu alan kitap kesinlikle romantik komedi filmleri tadında. Okurken rahatlıkla Katherine Heigl'i ya da benzer bir oyuncuyu canlandırabiliyorsunuz gözünüzde. Tamam Heigl biraz yaşlı kaçabilir ama okurken onun oynadığı filmleri düşünmemek zor.

Eleanor aynı zamanda bir erotik yazar. Son dönem erotizm yüklü kitapların ne kadar revaçta olduğu düşünülürse bu çok iyi bir tesadüf oldu. Bahsedilen profesyonel olmuş 16 kitaplık bir yazar ve sonunda tüm o fantazilerden sonra olayı aşka bağlamasını sevdim. Bence ne olursa olsun aşka bağlanınca tamamlanıyor. Eleanor'da tüm o fantazileri yazarken hayal gücünü kullanan biri ama aşkı bulunca iş değişiyor. Yazdığı tüm o şeyler tek kişiye indirgeniyor. Bence son dönem çıkan o saçma sapan şeylere iyi de bir cevap olur. Hani şu 2-3 kişinin bir kadını paylaştığı kitaplara.

Bir de komşusu, aynı zamanda uzun zamandır arkadaşı olan Hugh var. Çapkının önde gideni ama bu dönem en büyük destekçisi o oluyor. Ben öyle çapkın kişileri sevmem ama kitap boyunca bir falsosunu yazmadığı için sevdim. Özellikle sonunda bir kısmı vardı ki şimdi bile hatırlarken gözlerim parlıyor. Çok tatlı (:

Diğer siyah elbise kitabının filmi vardı, aradım ama maalesef çekilmemiş. Bence çok iyi bir film olurdu, benzerleri olsa da. Ben sevdim siz de bu mini seriyle tanışmadıysanız bir şans verin bence. Zaten bağımsız kitaplar, beyaz dizi gibi bir isimleri var sadece. Daha başka kitabı varsa da çıkar umarım (:

Puanım:

* * *

NE KAZA VAR ŞU HAYATTA, NE TESADÜF YAŞASIN KADER!

Eleanor Connor ateşli aşk romanlarının yazarıydı ama ne yazık ki özel hayatında işler fena kesattı. Arkadaşı ve komşusu Hugh'un sayısız kadını baştan çıkartma seanslarını kendi dairesinin ince duvarlarından dinlediği anlar dışında, ihtirasla mihtirasla teması yoktu. Derkennn... Tek gecelik bir ilişki yaşamaz mı! Sabah yalnız ve pişman uyanan genç kadın, bu da yetmezmiş gibi, acemi çapkın rolünde çuvallamanın doruklarına tırmanmakta gecikmiyor! Mecburen kayıp aşkının peşine düşüyor. Kazanova komşu bey Eleanor'a yardıma gönüllü oluyor. Gerçekten ihtiyacı olanı o kadar uzaklarda mı araması lazım acaba? Hımmm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: