Cumartesi, Aralık 21, 2013

RKBT 2. Gün || Ali Harris "İlk Son Öpücük" || Yorum ve Çekiliş


Orjinal Adı:  The First Last Kiss
GoodReads Puanı: 4.18
Türkçe Yayın: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 572
Çeviri: Zeynep Yeşiltuna

Yorum:

Konusunu okuduğumda aklımda kalandan aslında daha farklı bir kitap çıktığını söyleyebilirim. Evet, güzel bir aşk hikayesi diyorsunuz o kısacık olan konudan. Fakat aslı çok farklı. 

İlk sayfayı okuduğumda 'Ne alaka' dedim. İlk başta konuya adapte olmakta ve kendimi hikayenin akışına kaptırmakta bayağı zorlandım. Tabi bunda baş döndüren o zaman atlamlarının da faydası yok değil. Gerçekten!  Bazen kitabı elimden bıraktıracak kadar çok atlamış yazar zamanda. Geleceğe dönüş serisi bu kadar zamanda gezmemiştir. 

Zaman atlama olayını atlatırsanız elde kalan hikayeye bence yazar bile şaşırır. O kadar güzel ve o kadar yüreğe dokunan bir aşk hikayesini uzun zamandır okumamıştım. (Aşk hikayeleri tabi ki okuyorum, olayım bu zaten. Ama bu kitapta biraz daha fazlası vardı.) Molly ve Ryan insana aşkın ne kadar masum, kalıcı ve yalın olabileceğini gösterdi. Daha genç kızken Ryan'dan hoşlanan Molly okulun yakışıklı çocuğunun kendisine abayı yaktığını görünce o kadar şaşırdı ki benim bile 'Abartma kızım' diyesim geldi.

İkiliyi çocukluk, gençlik ve yetişkinlik dönemleri boyunca birbirlerine aşık olarak okumak farklı bir tattı. Kitaplarda hep sadece bir zamanı okuyoruz. Fakat bu kitap 15 yılı aşkın bir aşk serüvenini içeriyor. Kavgalı-barışlı ve ayrılmalı-kavuşmalı bir aşk onların ki. 

Kitabı tüm bu aşk olayından sıyırdığınızda altından başka bir hikaye çıkıyor. Kitap aşk romanı olduğu kadar bir o kadar da dram romanı. Hele 400. sayfadan sonra kesinlikle yanınızda bir kutu mendil bulundurmanızı tavsiye ederim. Kitap sanki 400 den sonra asıl açılışını yapıyor. Sayfalar o kadar hızlı ilerliyor ki gözyaşlarınız arasındaki o zorluğa rağmen kısacık sürede bitiyor. 

Kitabı kapattığımda gözlerim o kadar doldu ki yaşlar akmak için adeta sıraya girdi. Molly tam bir kahraman ve Ryan da çok güçlü bir karakter. Kitap hakkında tüyo vermeden daha ne yazabilirim bilmiyorum. Çünkü kitap gerçekten okumaya değer bir kitap ve tüyo vererek okumak isteyenleri vazgeçirtmek istemem. O nedenle okursanız sıkılacağınız yerler olsa bile ağlamanın garanti olduğunu söyleyebilirim. 

Puan:

* * *

Avuçlarınızdan kayıp giden bir aşka nasıl tutunabilirsiniz?

Bana bir iyilik yapın ve bugün bir kuralı yıkın. 


Kendinizden geçin ve anı yaşayın!


Yüreğinizi açın. Şimdi lütfen biraz daha açın. Çok sevin, hiç sevmediğiniz kadar çok hem de. Dimdik ayakta durup aşkınızı haykırmaktan ve sesinizin duyulmasından korkmayın. SENİ SEVİYORUM diye bağırın. 

Aşkın hakkını verin. Ve sokakta, herkesin önünde nefesiniz tükenene kadar sevdiğinizle öpüşün, sanki her biri son defaymış gibi

Molly ile Ryan ilk öpüştüklerinde sonsuza kadar birlikte olacaklarını biliyorlardı, ta ki gelecek onlara hiç ummadıkları bir sürpriz hazırlayana kadar


İlk Son Öpücükü okuduktan sonra ne geçmişin ne de geleceğin, sadece şimdinin önemli olduğunu hatırlayacaksınız. Kahvenizi hazırlayın ve kendinizi aşkın, mutluluğun, hüznün ve şu anın kollarına bırakın.

Independent

Elinizde, aşksız bir hayatın ölümden farksız olduğunu sıcacık bir anlatımla sunan, yüreğinize dokunacak bir roman tutuyorsunuz. Modern çağın aşksızlığında yaşarken nefes almanızı sağlayacak bir kitap okumak hakkınız.

Marie Claire

Sevdiğinizle yapmak isteyip de ertelediğiniz planlarınız 

var mı? O zaman bu kitabı mutlaka okuyun.
Daily Mirror

Hayat dolu, sıcacık, ilham veren bir roman.

Cosmopolitan

Kayan bir yıldız yerine, bir öpücükle dilek tuttunuz mu hiç....?

* * *

Çekiliş;


a Rafflecopter giveaway

6 yorum:

  1. Merak ettim kitabı :) İşin içinde dram varsa kesin ben de beğenirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap baya kalın olduğu için sıkacak yerleri de olacak ama direnip bırakma :D

      Sil
  2. Son zamanlarda en çok merak ettiğim kitaplardan biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekilişte şansınızı denemeyi unutmayın (:

      Sil
  3. şansımı da denedim .herkese bol şans :)

    YanıtlaSil
  4. Love story'den sonra en guzel aşk teması. Ve çeviri muhteşem!

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: