Pazartesi, Aralık 23, 2013

RKBT 4. Gün || Ali Harris "İlk Son Öpücük" || Filmler ve Diziler


Kitabımızın içinde çokça film ve dizi ismi geçiyor. Bazıları benim de duyduğum hatta izlediğim. Bir kaç tanesine göz atalım mı? Belki sizin favori filminiz de vardır. Film ya da dizi zevkimin uyuştuğu yazarlarla kinetiği baştan yakaladığıma inanırım (:

* * *

Ah Mary Vah Mary


Sonsuz kahkahalar ve inanılmaz komik olaylarla dolu bu romantik komedi, sizi öldüresiye güldürecek!.. 

Çekingen, etrafına kızgın genç Ted, üçüncü sınıf bir özel dedektifin yardımıyla, tam on üç sene sonra lisede aşık olduğu Mary'nin peşine düşer. Ne var ki, dedektifte kısa sürede Mary'e aşık olur. Kısa süre sonra ise, her iki erkekte Mary'le ilgilenen herkesin ona aşık olduğu ve onu elde etmeye çalıştığının farkına varır. 

Çılgın Farrelly Kardeşler yine sizi koltuğunuzda kahkahalara boğacak ve daha fazlasını isteyeceğiniz inanılmaz bir film çekmişler.

Titanic


Dünya üzerindeki hiçbir şey, Titanic'in destansı hikayesi ve nefes kesici ihtişamını geçemez. En İyi Film dahil olmak üzere 11 Akademi Ödülü sahibi olan bu aşk hikayesi, dünyadaki tüm sinema severlerin kalbine girdi ve tüm zamanların en popüler sinema filmi oldu. Uluslararası süperstar Leonardo DiCaprio ve Oscar Adayı Kate Winslet ekranı, sosyal sınıfların ayırdığı ama kaderlerinde birbirlerine "batması mümkün olmayan" R.M.S. Titanic'te bulmak olan Jack ve Rose rolleriyle aydınlatıyorlar. Ama kötü bir sona mahkum olan bu lüks gemi soğuk Kuzey Atlantik'te bir buzdağına çarpınca, onların tutkulu aşkı heyecanlı bir yaşam savaşına dönüşüyor! Beğenilen film yapımcısı ve birçok Oscar Ödülü bulunan James Cameron'dan, bir felaketle karşılaşan yasak aşkın ve cesaretin hikayesini anlatan gerçek bir sinema şaheseri geliyor.

Dünyanın hatırlamak istemediği türden felaketlerden olan "Titanik faciası", dev prodüksiyonların yönetmeni James Cameron tarafından çekilen görkemli bir film. Teknolojinin son sürat ilerlediği bir dönemde, insanlar üstesinden gelemeyecekleri hiçbir sorun olamayacağına inanmaya başlamışlardır. "Titanic" adlı dev transatlantik ise, insanlığın doğaya karşı gövde gösterisi gibidir. Bu "Düşler Gemisi" nin yolcuları arasında Avrupa`da bir kaç yıl geçirdikten sonra Amerika`ya dönmekte olan, Jack adlı genç bir ressam, nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındakı sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912`de, Titanic iki saat kırk dakika süren ve sulara gömülmesiyle son bulan, hazin olayların başlamasına neden olacak buz dağına çarpacaktır.

James Cameron`un, seyirciye bir zaman makinesiyle yolculuk ettiği hissini uyandırırcasına gerçeğe yakın filmi "Titanic", bugüne kadar yapılan en pahalı prodüksiyon ünvanına sahip. Tam 14 dalda Oscar adayı oldu ve "En İyi Film" dahil 11 ödül kazandı. Ben-Hur`un 11 ödüllük rekorunu da egale etmiş oldu.


Roma Tatili


Audrey Hepburn'den ilk başrolünde Oscar'lı bir performans... 

Audrey Hepburn'e En İyi Kadın Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Roma Tatili, bir modern zaman prensesinin kraliyet dayatmalarına karşı gelerek tek başına Roma'yı keşfe çıkmasının hikayesini anlatıyor. Burada gazeteci kimliğini saklayarak ilginç hikayeler peşinde koşan Amerikalı bir gazeteciyle (Gregory Peck) tanışıyor. Ancak planı ikilinin birbirine aşık olmasıyla suya düşüyor...

Kaza Kurşunu


Allison Scott (Katherine Heigl) hayatını dolu dolu yaşayan 24 yaşında bir magazin gazetecisidir. Ancak aşırı alkollü olduğu bir gece Ben Stone adlı (Seth Rogen) sorumsuz ruhlu bir gençle yaşadığı bir gecelik ilişki istenmeyen hamilelik sonucunu getirince hayatı raydan çıkar. Bebeğini tek başına büyütmek ile babasını daha iyi tanımak ikilemiyle yüz yüze kalan Allison, biraz aptalca gibi gözükse de genç adama bir şans vermeye karar verir. 

Hayatını belli bir düzene oturtma arzusu taşımayan çocuk ruhlu bir erkek olan Ben, çocuğunun annesiyle beraber olmak istiyorsa büyük bir karar vermek zorunda olduğunu öğrenir. Ya yoluna aynen devam edecek, ya da aile resminin içerisinde yer alacaktır. Ayrıca, bir gecelik ilişkiden sonra “Sen yoluna ben yoluma” diyerek ve kapıyı çarpıp terk ettiği bir kadınla evlilik yoluna girebilmek hayli zor bir iştir. Birbirleri hakkında daha çok ayrıntı keşfettikçe, hiç de ruh ikizi olmadıkları hatta ayrı dünyaların insanları oldukları gerçeği de acı verici şekilde ortaya çıkacaktır. 

Çevrelerinde örnek alabilecekleri tek çift, Allison’un dominant ruhlu kız kardeşi Debbie (Leslie Mann) ile kılıbık eniştesi Pete’dir (Paul Rudd). Bu durum herşeyi daha da karmaşık hale getirir. Bebeği beraber büyütmeyi başarabilecekler midir? Ömür boyu mutlu hayat ortaklığının sırrı nedir? İki kadeh içki eşliğinde tek gecelik ilişki yaşanıp bitmiştir, ama kafa karıştırıcı bir sürü karmaşık sorunun yanıtlarını bulmak dokuz aylık süreyi alacaktır.


Tomb Raider



Tehlike onun için sadece bir oyun!

Kayıp imparatorlukları keşfe çıkmak, paha biçilmez hazineler bulmak ve mücadele etmek. İşte Lara Croft'u (Angelina Jolie) tüm gün bekleyen maceralar. Bu defa ise Lara uzayda ve zamanda kaybolmuş çok eski çağlardan kalma bir üçgenin iki parçasını dünyanın en güçlü ve gizli tarikatı Illuminati'nin eline geçmeden önce bulmak zorunda. Eline geçtiği kişiye dünyanın en büyük gücünü verecek olan bu üçgen için Tomb Raider daha önce hiç karşılaşmadığı tehlikeleri atlatmak zorunda...

Heroes


ÖZEL GÜÇLERİNİ KEŞFEDENE DEK SIRADAN OLDUKLARINI DÜŞÜNÜYORLARDI. 

Amerikan televizyonlarında en çok heyecan yaratan dizi Heroes. Dizinin adının "kahramanlar" olmasına bakıp, alıştığınız süper kahraman karakterlerini bu dizide görmeyi henüz beklemeyin. Çünkü Heroes olağanüstü birtakım güçler geliştirdiklerini keşfeden sıradan insanları konu eden bir dizi. Dolayısıyla süper kahramanlığa dair farklı bir yaklaşıma, ilginç karakterlere ve çok sürükleyici bir öyküye sahip. 

Kahramanlarımız yeni gelişen özel güçlerinin hayatlarına etkisiyle baş etmeye, bu güçlerin kaynağını ve sebebini öğrenmeye çalışırken, onları teker teker bir araya getirecek büyük resim de aydınlanacak. Bedeni kendini hızla onaranından, geleceği tuale aktarana, zaman ve uzam içinde hareket edebilene kadar farklı özel yetenekler geliştiren insanların kaderi dünyanın kaderini belirleyecek. 

Friends


New York'ta yaşayan 20'li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir. Çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır.


2 yorum:

  1. Friendssss benim en sevdiğim dizidir.Bu kitaba olan merakım git gide artıyor en kısa zamanda alacağım :D

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: