Salı, Aralık 03, 2013

Alyssa Day - Atlantis'in Yükselişi (Yorum)

Orjinal Adı: Atlantis Rising
Seri Bilgisi: Four Warriors of Poseidon #1
GoodReads Puanı: 3.96
Türkçe Yayın: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 426
Çeviri: Selim Yeniçeri



Yorumum:

Alyssa Day uzun zamandır aklımda olan bir isimdi. Özellikle yorumlardan sonra. Pinuccia'nın etkinliğinde bir kategeoriye oturtabilince çok sevinmiştim. Bu vesileyle ön sıralara çekebildim. Immm, şeyyy, aslında çokta şart değilmiş okumak. Maalesef hayal kırıklıklarımdan biri olarak tarihime kazındı.

En başta benim şaşkın ablam okuyunca çok övmüştü. Hatta yorumunu yazmıştım buraya. Ama gelin görün ki ben başlayıp sıkıldım diyince bende çok beğenmedim dedi! Arkadaş ne heveslendirdin o kadar o zaman. Atlantis olayını sevmiş. Başlayacağım olayına. Bilsem bulduğum diğer kitaplardan okurdum yaw.

Bulgaristan
7 savaşçısı, 1 prensi bir de yedek veliahtı olan bir seriyi anlatıyor Warriors of Poseidon Serisi. İtiraf etmeliyim ki çok güzel başladı. Anubisa'nın elindeki 7 yıllık esaretinden kurtulan prens Conlan'ın, Atlantis'e geri dönüşüyle başlıyor. 7 yıl hemi de Anubisa'nın elinde kalmış birinin akli dengesinde bir bozukluk olduğunu düşünmeleri çok normal. Üstelik Conlan oldukça kızgın. Çok hoş değil mi? Valla ben bekledim, bu adam kafayı bozacak intikam peşine düşecek hatta odunluklarıyla bıktıracak falan. Ama neredeee Conlan gel oğlum buraya, gel kuçu kuçu :P

Yani bunu demek istemezdim ama resmen durum bu. Tamam aşk meşk olaylarını severim suyunu çıkardılar iyice. Sanki nasılsa bunca zaman tutmuş, ilk görüşte bir şehvet falan yaparım işi götürür demiş gibi yazar. Diğerleri yerini hazır etmiş o da mis gibi faydalanmış. Valla bence olmamış. Fantastik + Şehvet + Romantizm = Kitap. Tarifi iyice basite indirgediler. Tabi ki bu formülle beğendiğim kitaplar oldu ama Atlantis'in Yükselişinde yetmedi.

Savaş kısımları, Conlan'ın sahipleniciliği ve Riley'in durumları çok yapmacık duruyordu. Tek sevdiğim yerler diğer savaşçılar ve Riley'in esprili kısımları oldu. Alaric demiyorum. Özellikle durumunu merak etsem de kibrin dozu fazla kaçmıştı. Güçlü olabilirsin tamam da bu havan kime dostum.

Portekiz
Riley'in de diğer savaşçılarla kısımlarını beğendim. Conlan'la bir mıçmıç durumları vardı ki sıktı. Seninim, benimsin, dokun bana, seni hissedeyim bla bla bla. Yapmayın böyle hareketler. Espriler dışında özgünlük yoktu. 

Sanırsam bu da devam etmeyeceğim seriler arasında tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak. Gerçi gülmek için okuyabilirim çünkü son savaş sahnesinde baya bir güldüm. Sailor Moon'un kitap versiyonu gibiydi aklıma geldikçe gülesim geliyor. Allah iyiliğini versin Alyssa :D

Sonuç mu? Yelkenler fora, geminin burnunu başka limana çeviriyoruz :D


Puanım:

* * * 

"Bir Prens ve bir rahip," diye tekrarladı Barrabas. "Bu Atlantisliler devlet ve din işlerini
ayrı tutmak diye bir şey duymamışlar mı?"

* * *

Yüzyıllar önce dünyanın en gelişmiş toplumu olan Atlantise neler oldu?

Atlantisin prensi ve gelecekteki kralı Conlan, Deniz Tanrısı Poseidonun çalınan en önemli silahı Tridenti bulmakla görevlendirilir. Bu silah kötü amaçla kullanıldığı takdirde tüm kıtayı yok edebilecek kadar tehlikelidir.

Conlan, zorluklarla dolu bu mücadele sırasında kendini hiç beklenmedik bir durumun içinde bulur: bir ölümlüye beslediği yasak duygular ve arzular...

Karar anı gelmiştir: Conlan ruh eşi olduğuna inandığı ölümlünün mü yoksa büyük bir tehdit altında olan ve tüm umutlarını kendisine bağlayan Atlantis halkının mı yanında duracaktır?
Yasak aşk bu baskının üstesinden gelebilecek midir?

"Alyssa Day, Atlantisin Yükselişinde tekrar tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz inanılmaz ve nefes kesici bir dünya yaratıyor. Bu kitap romantik, seksi ve kesinlikle çok sürükleyici. Bayıldım!"
Christine Feehan

"Kaçırmak ve ayrılmak istemeyeceğiniz yepyeni ve inanılmaz bir dünya. Alyssa Day, seksi Poseidon Savaşçılarıyla okuru heyecanlandırıyor ve nefeslerini kesiyor."
Kerrelyn Sparks

"Vay canına! Alyssa Day muhteşem bir paranormal aşk romanı yazmış!"
Susan Kearney

"Alyssa Dayin karakterleri sizi alıp bir girdabın içine çekiyor. Uzun zamandır karakterlere veya bir hikâyeye kendimi böylesine kaptırmamıştım. Tadını çıkarın!"
Susan Squires

2 yorum:

  1. Ayhh çok eğlenceli bir yorum olmuş Pınar :)) Gerçi ben bu kitabı ve ikincisini gayet beğendim ama senin yorumuna da çok güldüm :)) Conlan gel oğlum kuçu kuçu :D Sen koooskoca atlantis prensine kuçu kuçu de :)) Ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim (: Ne yapayım ama adam yan gözle bakana hırlayıp durdu, aklıma kendisi soktu zorla :D
      Bende koca prense o tavırları yakıştıramadım :D

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: