Pazartesi, Kasım 04, 2013

Duygu Özlem Yücel - Dengesiz Bir Aşkın Anatomisi (Yorum)


GoodReads Puanı: 4.62 
Türkçe Yayın: Destek Yayınları
Sayfa Sayısı: 272

Yorumum: 

Tur sebebiyle okuduktan sonra yorum yapamadım ama bayaaa uzun bir bir yorum taslağı yapmıştım. Yayınlama zamanı vazgeçtim ama. Kimsenin kafasını şişirmeye gerek yok. Kısa ve net olarak BEĞENMEDİM. Hatta herkesin yapmasına sinir olduğum şeyi yaparak "nesini beğenmişler" cümlesini de kuracağım üstüne. Zaten HERKESİN ağladığı bir kitapta ben ağlayamıyorsam düşünün nasıl kötüydü. Beni tanıyanlar bilir çünkü ota bota her şeye ağlarım.

Sadece Türk yazarlarının kitaplarına genel bir yorumum var. Yazarlarımızın melankolik anlatımlarından cidden sıkıldım artık. Hayat üzerine, hayatında içinden olan her şey için uzun uzun yazmalarına. Sanki biz bilmiyormuşuz gibi. Yeterince görüyorum, günlük sıkıntılar içinde yüzeye çıkmaya çalıştıkça iyice dibe batırılıyor gibi hissediyorum bu kitaplar sayesinde. Birinizde umut verin kardeşim, birinizde eğlendirin. Azıcık tasalardan uzaklaştırın. Hepiniz mi insanı intiharın eşiğine sürüklemeye çalışır gibi yazarsınız. Herkesin söyleyecek bir şeyi var anlıyorum, içinizdekini kusmak istiyorsunuz. Ama bu depresif anlatımınız hiç yardımcı olmuyor.
(Tabi ki bazı yazarlarımızı tenzih ediyorum)




Puanım:

* * *


"Gülümsediğini görür gibiyim. Onu hiç kaybetme olur mu?

Gülümsemekten asla vazgeçme...
Gözlerimi kapıyorum ve derin bir nefes alıyorum.
O güzel gülümsemenin bana hayat veren mucizevi ışığı doluyor içime...Acılar kayboluyor sanki."
İki Aşık ve İmkansız Bir Aşk Hikâyesi
Kaderleri onları hiç ummadıkları anda bir araya getirdi ve beklenmeyen bir girdap onları fırtınalı aşk denizinin içine sürükledi.
Bir aşk hem bu kadar gerçek hem bu kadar sırlarla dolu olabilir mi?
Bir aşk hem bu kadar yakın hem bu kadar mesafeli yaşanabilir mi?
Heyecan, mutluluk, karmaşa, bilinmezlik, sessizlik, kahkaha ve gözyaşı...
Çünkü bir vardı, bir yoktu aşk ve... 
Tesadüflerin gizemi onları fırtınasına katarken onlar, korkutucu bir bilinmezliğin içine savruldular!
Kalplere iz bırakacak modern bir aşk masalı...
Unutulmayacak bir ikili delilikler hikayesi...
"...Çünkü oydu her nefesim!
Ve ben nefes aldıkça...

8 yorum:

  1. Haftalardır aklımı kurcalayan bir yazardı.Okusam mı okumasam mı?Kafam karışıktı ama bu yazı iyi oldu.
    Açıkçası ben pek türk yazarın kitaplarını okumuyorum.Bunun nedeni şu diyemem ama elim gitmiyor kitaplara.
    Kimseyi kötülemiyorum şöyledir böyledir diye zira okuyucusu/seveni/takipçisi olmasa kitapları yayımlanmaz görüşündeyim.
    Birde ben öyle sonu mutsuz kitaplara aşırı dramlara yada ne bileyim içime sıkıntı veren kitaplara gelemiyorum yapım gereği zaten duygusalım bu tarz kitaplar beni ekstra bir buhrana sokuyor.Bu yüzden pek tercihim olmuyorlar.Bu yorum üzerine gelecekte bir gün belki diyerek yazarın bu kitabını şimdilik rafa kaldırayım ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazardan ziyade yerli kitaplarımız için demek istedim onu. Aynı senin gibiyim bende buhran kitaplar daraltıyor maşallah neredeyse tüm yazarlarımız da böyle yazıyor. Zaten sonunu ölüme bağlamakta olmazsa olmazımız. İstediği kadar seveni olsun isterse Nobel alsın yine beğenmeyeceğim yine beğenmeyeceğim.
      Yine de sevenlere bir bak ama zevkin uyuşuyorsa belki beğenirsin :D Ben vazifemi yapıp oldukça depresif bir kitap olduğunu yazdım :D

      Sil
    2. Yok bu konuda çok netim içimi daraltan kitap istemiyorum (şimdilik).evet hayatın gerçeği bunlar belki (düşüncesi olanlar var) ama ben zaten bunları görüyor duyuyorum ve senin yazından bir cümle alıyorum.

      "Birinizde umut verin kardeşim, birinizde eğlendirin. Azıcık tasalardan uzaklaştırın." direkt duygularıma tercüman olmuşsun.İyi oldu bu yazı..

      Sil
    3. Teşekkür ederim, daha çok şey var aslında yazılacak, memnun olan olduğu kadar muzdarip olan kısım da var. Bu açıdan Fondöten'i tavsiye ederim. Kahkaha attıran nadide Türk yazarlardan. Hatta benim için başı çekiyor (:

      Sil
    4. Yorumunu okumuştum fondöten aklımda.eğer denk gelirsem alacağım.Dalgalar Hep Aşk Getirse'yi de aldım başlayacağım bu gün bakalım.Burada kitap satış noktaları çok sınırlı bir alışveriş merkezlerinde var orada da her kitap yok..netten de alışveriş yapmayınca kısmetim neyse onu okuyorum :)

      Sil
    5. Kolaylık versin sana durum zor. Seni de netten alışverişe alıştırmak lazım, bir kere alıştın mı gerisi gelir (:

      Sil
  2. Arkadaşım sizi tebrik ediyorum çünkü maalesef bazı blogerler kitabı beğenmedikleri halde okuyun diyorlar ve bizleri yanıltıyorlar.Sizin böyle dürürst davranmanız diğer blogerlere de umarım örnek teşkil eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yerli yazarlara destek olmak istiyor olabilirler ama 1'e 10 eklenerek yorum da yapılıyor maalesef. İnşallah kitapları, yazarların insan olarak tavırlarından bağımsız olarak değerlendirmeye başlarız.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: