Pazar, Nisan 28, 2013

Mary Wine - Her Şey Senin Uğruna (Yorum)




Orjinal Adı: To Conquer a Highlander
Seri Bilgisi: Highlander #1
GoodReads Puanı: 3.89
Türkçe Yayın: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 376
Çevirmen: Rabia Taş




Yorumum;

Yorumları okuyana kadar bırakıp bırakmamakta çok kararsız kalmıştım. Açıkçası neredeyse çeyreğine kadar büyük işkence çektim. Neden derseniz 1/4'lük kısımda sürekli aynı şeyleri anlatması. Bu kısım sadece kızı kaçırıp kaleye getirmesi ve Shannon'dan oluşuyordu. Ben sevmedim, belki de kızı sevmediğimdendir. Ama sonra sahneye Torin girdi ve ben aşık oldum ya da o yolda ilerliyorum. O kadınım, aşkım dedikçe ben ayyyy nidaları çektim. 


Hani klan liderleri emir verir ya Torin'in emirleri bile rica gibi geldi kulağıma. Güzeller güzeli Shannon derse nasıl kızılır ki? Herhalde uzun zamandır okuduğum en pamuk, tadından yenmeyen adamdı. 

Torin dışında da hiç sevmedim ne yalan söyleyeyim. Arkadaşları bile sevimli gelmedi. Kız kızıyor gülüyorlar, tersleniyor gülüyorlar. Kızı mı sallamıyorlar yoksa kafalarında problem mi var anlamadım. Bir de kızı öve öve bitiremediler. Sürekli Torin onurlu bir erkek ama bende korkak değilim demesinden gına geldi. Ki beni bilen bilir güçlü kızlara hastayımdır. Ama bu kıza ifrit oldum bir kere. Hele sonunda ettiği çapsız laflar iyice sinirimi tepeme çıkardı. Spoiler olacak diye söyleyemiyorum ama bazen böyle tek cümle bile cinlerimi tepeme çıkarabiliyor.

Devamını da pek merak etmiyorum. Hele arkadaşları pek hoşuma gitmediği düşünülürse. Ancak ve ancak okuyanların yorumlarına göre devam ederim. Yoksa Mary Wine ile yollarımız burada ayrılacak (:


Değerlendirmeme gelirsek;

3 - Nötrüm, okusan da olur okumasan da...


* * *

Torin Mcleren, toprakları için ölmeye hazır, öfkeli bir Kuzey İskoçyalı...
Halkına yapılan saldırının intikamını almak için harekete geçen Torinin planı, düşmanının kızını kaçırarak esir almaktır. 

Shannon McBoyd, babasının sevgisini hissedemeden büyümüş bir genç kadın...
Babasından intikam almaya çalışan Torin tarafından kaçırılan Shannon, hayatına bir köle olarak devam edeceğini zannetmektedir.

Torin ve Shannon arasında gelişen olaylar Torini intikamından, Shannonı ise korkularından uzaklaştırabilecek mi? 

Bir yanda tutku, diğer yanda intikam...
1400lü yılların büyülü atmosferinde geçen etkileyici bir roman.

"Kaçırılmaması gerekir!"
Lora Leigh, New York Timesın En Çok Satanlar Listesinden Black Jackin yazarı

"Romantik, harikulade ve kesinlikle kışkırtıcı."
Sylvia Day 

"Mary Wineın üslubu kesinlikle mükemmel!"
CK2 Kwips&Critiques

"Mary Wine, harika bir olay örgüsü kurmuş ve hikâyesi kesinlikle hayal kırıklığına uğratmıyor."
Bookaholics

2 yorum:

  1. dedim kitap için kesin sıfırı çekti..
    ama 3 de iyiymiş..Torin konusunda haklısın..özellikle Alec Kincaidden daha yeni ayrıldığım için artı bir -yumuşak demek istemiyorum- sakin geldi Torin bana..

    YanıtlaSil
  2. 2 verirdim ya o kadar acımasız değilim :P ama Torin gerçekten 5'i bile hak ediyor. Okurken Alec'e benzetmiştim ben ama dediğin gibi daha sakin hali :D

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: