Perşembe, Nisan 18, 2013

Martı ve Nemesis Yenileri




Gelsin Yeniler


Nisan ayı bitmeden Martı Yayınları ve Nemesis'den son bombalar geldi. Kendi adıma beklediğim iki yazarı görmekten aşırı derece de mutluyum, mutluluktan ölebilirim :D Neler mi geliyor?



İlk olarak Nemesis'den, Donna Kauffman'ın Cupcake Club Serisinin 1. kitabı "Benim Küçük Aşk Pastam" geliyor. Kapağı çok tatlı konusu güzel daha ne olsun ki :D






Leilani yaptığı işe âşık bir kadındır. Amerika’nın en önemli restoranlarından birinde şeflik yeteneklerini sergileyebileceği bir iş bulduğunda, hayatındaki her şeyin istediği şekilde devam edeceğini düşünür. Bir süre tam da böyle gider işler. Sonunda Leilani, restoranda kendini kabul ettirmiş ve ne kadar yetenekli bir şef olduğunu kanıtlamıştır. Ancak bir müddet sonra hakkında başlayan dedikodu, onun kulağına bile gelecek kadar yayılır.

Leilani’nin bulunduğu noktaya, restoranın sahibi ve aynı zamanda televizyon programları neredeyse ülkenin tamamı tarafından izlenecek kadar ünlü olan şef Baxter sayesinde geldiği kulaktan kulağa anlatılmaktadır.

Bu dedikodunun yayılmasıyla birlikte zor duruma düşen Leilani uzaklaşmayı tercih eder. Babasının yaşadığı küçük adaya geri dönerek orada kendine küçük bir pastane açar. Pastalar ve kekler yaparak mutlu bir yaşantı kuracağını ummaktadır ancak işler pek de beklediği gibi gitmez. Geride bıraktığı hayatından biri, Leilani’nin peşindedir. Vazgeçmeye de pek niyeti yok gibidir.


* * *


Nemesis'in ikinci bombası benim tek kelimeyle aşık olduğum bir yazar. Rachel Gibson! Türkçe yayınlanan her kitabını okumuş biri olarak bu ismi nasıl sabırsızlıkla beklediğimi tanıyan herkes çok iyi biliyordu :D






Eski bir süpermodelin özel fotoğrafları, ayrıldığı nişanlısı tarafından internette paylaşılırsa ne olur?

Tabii ki o fotoğraflar ışık hızıyla yayılır.

Lola Caryle, ayrıldığı nişanlısı Sam’in, intikam için böyle bir şey yaptığını öğrendiği gün sadece kaçmak ister. Kendini, çok fazla insanla karşılaşmak zorunda kalmayacağı bir adaya atar. Adada katıldığı minik bir turda, teknede uyuyakalır. Uyandığında ise tekne kıyıda değil, okyanusun ortasındadır; üstelik dümende hiç tanımadığı bir adam vardır.

Dümendeki adam, yani Max Zamora da, kaçırdığı teknenin içinde bir kadın olduğunu, Lola uyanınca fark eder. Onu takip eden çeteden kaçmaya çalışan ve hükümet adına gizli işler yapan Max için bu durum hiç iyi olmamıştır. Lola’dan, yani yıllarca dergilerden ve afişlerden görüp hayran kaldığı bir süpermodelden kurtulmak zorundadır.


* * *

Ve, vee Martı yayınlarından gelen Linda Howard. Okuyupta sevmeyen görmedim sevgili yazarımı. Aşk, polisiye ve macera'yı okumayı sevdiğim usta kalemlerden biri :D






En tehlikeli kadın çocuğundan koparılmış olandır!

Milla ve David, aileye yeni katılan oğulları Justin’le mutlu bir hayat sürerken beklenmedik bir felaketle sarsılırlar. Organ mafyası ve çocuk tacirlerinin son hedefi Justin, aileden korkunç bir şekilde koparılmıştır. Gelecekle ilgili tüm hayalleri yıkılan çift için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Bu acıyla tek başına mücadele ederken çevresindekilerin hiç de güvenilir insanlar olmadığını anlayan Milla kendine bir rol belirler ve bambaşka birine dönüşür. Yaşamak için tek bir nedeni vardır artık; oğluyla birlikte kaybolan tüm çocukların izini sürmek…

Canı yanmış bir annenin oğluna kavuşmak için verdiği umut dolu mücadele, Linda Howard’ın güçlü kalemiyle buluşarak okuyucuyu dinmek bilmeyen bir heyecanın içine çekiyor.


Orjinal kapaklarına da bir göz atalım mı?





Sizin bekledikleriniz hangileri???



4 yorum:

  1. rachek vi lindaya çok sevindim bende..özelliklede Linda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende. Yazarları tanımasam bile şu kapaklarla al diye bağırırdı (:

      Sil
  2. Sabırsızlıkla Linda Howard' ı bekliyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: