Pazar, Temmuz 06, 2014

Jane Casey - 5. Kurban (Yorum)


Orjinal Adı: The Burning
Seri Bilgisi: Maeve Kerrigan #1
GoodReads Puanı: 3.76
Türkçe Yayın: Olimpos Yayınları 
Sayfa Sayısı: 544
Çeviri: Selin Yurdakul

Yorumum:

Ölümün Soğuk Sesi ile tanıdığım Jane Casey'in Maeve Kerrigan Serisine geldi sıra. 5. kurban 5 kitaplık Maeve Kerrigan Serisinin ilk kitabı.

Maeve Kerrigan aynı zamanda seriye adını veren polisimizin adı. İrlandalı ve fazlasıyla hırslı Maeve, Ateşçi adı verilen seri katilin peşinde. 4 kadını öldürmüş olan katil 5. kurbanının peşindeyken, Maeve hem katili bulmak hem de göze girmek istiyor. Rekabet yokta değil. 

Kelly Staples'a yapılan saldırı ile başlıyor 5. kurban. Adı gibi 5. kurban olduğu düşünülüyor Kelly'nin. Ama o katilin elinden kurtulup, üstüne hastanelik ediyor. Ancak katil zanlısı hastanede yatarken bir cinayet daha işleniyor. Ve Rebecca Haworth'ın yanmış medeni bulunuyor. Tüm işaretler bu cinayeti Ateşçinin işlediğini gösterse de Maeve farklar olduğunu düşünmekte. Araştırmalarına başladığında yolu Rebecca'nın en yakın arkadaşı Louise North ile kesişiyor. Ondan aldığı bilgiler ve elde ettiği yeni verilerle yeni yollara sapıyor dava.

İlk kitabı (seriden olmasa da) ortalama bulmuştum. Bu kitabı ise biraz daha iyi buldum. Bana göre yine ilk ağızdan anlatılması eksisiydi ama kahramanımızın polis olması davanın iç yüzüne erişilebilir kıldığından daha ılımlı oldu. Üstelik sadece Maeve değil Louise ve Rob'un tarafından da anlatılıyordu.

Polisiye kısmı benim için tahmin edilebilirdi ama özellikle Rebecca davası oldukça ilgi çekiciydi. Zaten Ateşçiden ziyade onun üzerinde durulmuştu. 

Kapak ve isim. Bunlara özellikle değinmem lazım. İsmi ve kapağı bu kadar uyan ender kitaplardan biri. Orijinal kapaklardan biri olsa da çok uygun olan kullanılmış. Ve isimde çok uygun olmuş. Eh çeviri de güzel olunca daha ne isteyebilirim ki (:

Puanım: 10/7

Medya ona Ateşçi diyor. Acımasız katil Londranın tenha köşelerinde kurbanlarını öldüresiye dövdükten sonra vücutlarını ateşe veriyor. Dört kadın öldü. Ve şimdi beşinci kurban bulundu...



Maeve Kerrigan hırslı bir dedektif ve cinayet masasında isim yapmaya kararlı. Çalışma arkadaşları onun duygusal yönünü zayıflık olarak kabul ediyorlar. Maevein son kurban Rebecca hakkında onun acı içindeki ailesi ve dostlarından öğrendikleri arttıkça katili bularak adalete teslim etme azmi de o kadar artıyor.

1 yorum:

  1. louise kız mı erkek mi allah aşkına bana onu söyleyin

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: