Çarşamba, Temmuz 09, 2014

YK 1. Gün || M. Leighton "Kötü Çocuklar 1 - Soluk Soluğa" || Yorum


Orjinal Adı: Down to You
Seri Bilgisi: The Bad Boys #1
GoodReads Puanı: 4.10
Türkçe Yayın: Optimum Kitap
Sayfa Sayısı: 300
Çeviri: Banu Belgi

Yorumum:

Kitap daha Optimum tarafından yayınlanmadan önce orjinal hali ile okuyanların yorumları nedeniyle "oku beni" kıvamına gelmişti zaten. Son zamanların yeni akımı BSDM'ye benzetilmesine karşın okumak için sabırsızlanmıştım. Ne zaman ki Optimum kitabın yayın haklarını aldı o zaman tamam dedim en azından biten serilerden biri olacak. Çünkü çoğu yayın evinin aksine Optimum serileri bitirmek ile meşhur.

Bunun gazıyla kitap çıkar çıkmaz okumak nasip oldu. Arka kapak yazısında yazan "Bir kız, iki erkek ve bir aşk üçgeninin ateşli hikayesi" ibaresine aldanarak küçük bir fren ile başladım kitaba. Zira aşk üçgenlerini okumayı her ne kadar sevsem de buradaki gibi iki kardeşin dahil olduğu hikayeler buna dahil değildir. Küçük bir ön yargıyla başladım fakat daha kitabın ortalarında "Hadi canım. Gerçekten mi?" nidaları eşliğinde sayfalar birbirini kovaladı. 

Olivia, Cash ve Nash'ı okumak çok keyifliydi. Üçü her ne kadar birbirinden ayrı karakterlerde olsa da - ki ikisinin ikiz olduğunu unutmayalım - aslında hayatları çok iç içe.

Olivia Cash'in barında işe başladığında gördüğü yakışıklı delikanlıdan o kadar çok etkilenmişti ki onu daha sonra kuzeninin sevgilisi olarak gördüğünde büyük hayal kıyıklığı yaşadı. Zaten hangi yakışıklı erkek boştaydı ki!!! Gördüğü iki yakışıklının aslında farklı kişiler olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşadı. İKİZ Mİ??? Dalga mı geçiyor bunlar :))))

Türk filmi tadında bir sahneydi. Genç delikanlı genç kızı aldatır ve yakalandığında o ben değilim, ikiz kardeşiyim der. Peh! Yersen tabi.

Olivia da aslında yemezdi de kuzeni de Nash'a arka çıkınca inanmak zorunda kaldı. Tüm bu karışıklığın arasında Cash ve Nash'de Olivia'dan hoşlanmaya başlayınca tam bir romantik komedi haline döndü kitap. Biri bar sahibi kötü çocuk; diğeri avukat olan iyi adam. Üstelik ikisi de birbirinin aynısı. Veee ortalarında Olivia. İşte bu noktadan sonra Olivia'nın bir seçim yapması gerekiyor. Kötü çocuk mu? İyi avukat mı? Yoksa... Tüyo yok, okuyun kendiniz keşfedin. 

Dipnot: Kitabın sonunda tırnağımı kemirerek "Eee sonra" diyerek bitirdim. Puan kırdığım tek ve en büyük nokta Cash ve Nash'ın kardeş olmalarıydı. 

Puanım: 10/8



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: