Pazartesi, Mart 24, 2014

RKBT 1. Gün || Jessica Sorensen "Ella ve Micha'nın Sırrı" || Yorum ve Çekiliş


Orjinal Adı: The Secret of Ella and Micha
Seri Bilgisi: The Secret #1
GoodReads Puanı: 4.08
Türkçe Yayın: Pena Yayınları
Sayfa Sayısı: 320
Çeviri: Şerife Elif Subaş
Satın almak için: Kitap Sihirbazı

Yorumum:

Ella ve Micha'yı ağırlayacağımız turumuzdan herkese merhaba. Ağırlamak diyorum çünkü The Secret serisinin 2. kitabı olan Ella ve Micha'nın Geleceği kitabına tur yapmaya karar verildiğinde ilk kitap olan Ella ve Micha'nın Sırrı içinde kendi aramızda bir okuma etkinliği yapmak istedik. Daha sonra tura da dahil olunca aslında iki kitabı birden incelemiş gibi olduk sanki. Ella ve Micha'nın Sırrı için ÜKG kızları tur yapmıştı tabi ki, biz sadece zaten yorumlayacağız. 

Ella ve Micha'nın Sırrı geçtiğimiz yıl henüz çıkacağına dair bir haber görmeden, kapağına vurulduğum bir kitaptı. Ki vurgun halim hala devam ediyor. Gördüğüm en güzel kapaklardan biri ve bizde de bu kapakla çıkmasına fazlaca sevinmiştim. Kitabı bu kadar iyi yansıtması da ayrıca güzel. 

Kapak hayranlığımı dile getirdikten sonra kitaba geçebilirim. Kitabımız Ella'nın köprü üzerinde geçen dakikaları ve Micha'nın onu kurtarması ile başlıyor. Neden olduğu kitapta saklı kalsın ama Ella oldukça sorunlu bir aile ile başa çıkmaya çalışıyor. Ve işte bu yükün çok ağır geldiği bir gece kendini köprüde buluyor. İçten içe Micha'nın onun için geleceğini biliyor ve sevgili Micha'mız daha ilk dakikalarda kendini sevdirerek sahneye giriş yapıyor. Daha sonra paylaşılan öpücükler ve fısıldanan sözcükler. En sonunda da Ella'nın Micha'dan kaçması. 

Evet, evet baya kaçıyor kızımız. Hem de 8 ay ortalıklarda görünmüyor. Zavallı Micha ne hallere düşüyor, söylememe bile gerek yok. Ondan sonra o üzülür ben üzülürüm, o umutlanır ben umutlanırım. Öyle de bir etkisi var Micha'nın. 

Anladığınız gibi kitapta en çok Micha'yı sevdim. Çok başka bir karakter ya. İkinci kitabı okurken de bunu teyit ettim. Ella bir yana dünyalar bir yana diyen biri. Eh öyle olunca da ister istemez, o badboy görünümünün altındaki pamuk kalbe vuruluyorsunuz. Hani zaman zaman Ella çık aradan diyesim geldi :D

Yazarın dili çok akıcı ve çeviri de başarılı olmakla birlikte tek eleştirim var ki o da "gene" kelimesinin çok sık kullanılması. Hiç haz etmediğim kelimelerdendir ve elini korkak alıştırmamış çevirmenimiz sayfa başına bir gene sığdırmış neredeyse. Belki bu kişisel bir tercih gelebilir ama bir okuyucu olarak olayı tabi ki kişiselleştireceğim. Başka türlüsünü yapamam ki. 

Bu minik eleştirim dışında çok hoşuma gitti. Hatta aldığım ve olumsuz olan duyumlara çok şaşırdım. Belki atrasiyonlu bir kitap değil ama hem dili hem de karakterleriyle kendini sevdiren bir kitap. Zaten Pena Yayınları bizi çok bekletmemiş 2. kitabı da hemen çıkarmış daha ne isteriz ki okuyucu olarak :D

Puanım:


* * *

Çekiliş

a Rafflecopter giveaway

* * *

Ella ve Micha’nın bir sırrı var ve bu sır, tüm hayatlarını değiştirecek…
Kural tanımaz, tutkulu bir karakteri olan Ella, hislerini korkmadan yaşayan bir genç kızken bir gün her şeyi arkasında bırakıp üniversiteye gider ve burada kurallara itaat eden, tüm sıkıntılarını kendine saklayan, sessiz birine dönüşür. Ancak yaz tatili yaklaşırken evinden başka gidecek bir yeri olmadığını anlayan Ella, geri döndüğünde uzun zamandır içine gömdüğü anıların ortaya çıkmasından çok korkar.
Zeki, seksi ve güvenilir Micha, Ella’ya herkesten daha yakındır, öyle ki onun en gizli sırlarını bile bilir. Micha tanıyıp sevdiği o eski Ella’yı geri istemektedir fakat genç kız evini terk ettiğinde kalbinin bir parçasını geride bıraktığından habersizdir. Micha’ya karşı duyduğu hisleri kendine bile itiraf edemeyen Ella ise her şeye baştan başlamalıdır. 
Peki Micha kaybettiği aşkını tekrar kazanabilecek mi?

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: