Pazartesi, Aralık 02, 2013

Lucy Kevin - Düğün Hediyesi (Yorum ve Ön Okuma - Üşengeç Yorumcu 8)

Orjinal Adı: For Wedding Gift
Seri Bilgisi: Four Weddings and a Fiasco #1
GoodReads Puanı: 3.35
Türkçe Yayın: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 160
Çeviri: Özge Fındıklı


Yorum:

Kitabı ilk elime aldığımda sayfa sayısı nedeniyle hemen biter gider diye düşünmüştüm ama ne hacet. Kapağı kaldırır kaldırmaz hikaye beni o kadar içine aldı ki gözüm ne kitabın kısalığını gördü ne de o bayıldığım kapağını. Gerçekten ama bu kitabı raflarda görüp de sadece kapağına bile bakmadan geçilip gidilebileceğine inanmıyorum. O kadar sevimli ve bir o kadar şirin bir kapak olmuş ki İlknur Muştu'yu ayrıca tebrik ediyorum. Bir de kitabı kapağına göre değerlendirmeyin derler. Herhande bu sözü söylerken İlknur hanımla ve çalışmalarıyla tanışmamışlar. Kadın hangi kapağı seçse sanki o kitabı da favorilerime alacağımı biliyormuş gibi. İlknur Muşta kapaklarını gördükçe sadece şunu diyorum ki 'Başarı tesadüf değildir'. Gerçekten de değil! Mutlaka sizin de bir İlknur Muşta tasarımı favori bir kitabınız vardır. Örnek mi? 

Işıldayan
Böğürletlen Kışı
Zoraki Düşes
Aşk Adında Hayat
Kır Zincirlerini
Günahkar Doğan
Dostluk Ekmeği
Aklından Bir Sayı Tut

Kitabı kapağına göre elinize aldıktan sonra konusuna bir göz atın derim. Sevdiğiniz tür ne olursa olsun hangimiz sıcacık, içimizi ısıtacak bir aşk hikayesi okumak istemez ki bence. Bu kitap da işte öyle bir kitap. Sıcak, samimi ve romantik komedi bir film tadında. 

Julie ve Andrew'in tanışması ve aşkı o kadar tatlıydı ki kitabın son sayfasından sonra sanki bitiş jeneriği gelecek de oynayanların isimleri yazacak gibi hissettim. Julie'nin korkuları ve yılmışlığına karşı Andrew'in ataklığı ve  yeni şeylere olan umudu karşısında başım pimpon topuna döndü. Her sayfa da hem kızdım hem gülümsedim. Sonra durup ben ne yapıyorum dedim. 

Sonuçta kitap bitti ve ben daha son sayfadan yeni kitabı merakla bekler oldum. Gerçi bence Arkadya en azından 2 kitabı bir arada çıkarabilirmiş gibi geldi. En azından kitaplar daha dolu dolu görünürdü. Nacizane fikrim.  Ama yine de okunmaya değer bir kitap. Tavsiye ederim! :D

Puan:

Önokuma:


* * *

Julie Delgado, restoranı kapandıktan sonra, San Francisco'da ünlü bir düğün mekânı olan Rose'un Köşkü'nde geçici olarak işe başlar. Julie hazırlayacağı mönüyle gelinle damadın başını döndürmeyi planlıyordur, böylece yeni patronunu etkileyecektir. Ancak kaderin Julie için farklı planları vardır. Damat yerine damadın kardeşi ünlü şef yemekleri tatmaya gelince, işler umduğu gibi gitmez.

Andrew Kyle, ünlü bir şef olmakla birlikte yaptığı eleştiriyle Julie'nin restoranının sonunu getiren kişi olma özelliğine de sahiptir. Andrew Julie ile Rose'un Köşkü'nde tanıştığı anda onun risk almayan biri olduğunu anlamıştır. O andan itibaren Andrew'un tek isteği, Julie'nin kalbine ördüğü bu zırhı kaldırmaktır. 
Andrew'la aralarındaki karşı konulmaz kıvılcıma rağmen Julie, hayatında bir kez olsun aşkı göze alabilecek midir?

4 yorum:

  1. Bence de kapak tasarımları kitabın içeriğinden daha hoş olmuş.Hele o püsküllü ayraçlara bıyılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadya bunlardan dolayı 1-0 önde başlıyor :D

      Sil
  2. İLK ÇIKTIĞINDA ALMIŞTIM..SERİNİN DEVAMINI BEKLİYORUM..YURT DIŞINDAKİ KAPAĞIDA HARİKAYMIŞ..ARKADYANIN TÜM KAPAK TASARIMLARI BİR HARİKA ZATEN..BAŞARILAR DİLERİM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışı kapağı da güzel neyse ki bizim ki de altta kalmıyor :D Ve çok haklısınız kapak tasarımları her zaman güzel oluyor.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: