Pazar, Kasım 17, 2013

Susan Mallery - Hüznün Gölgesinde Aşk (Üşengeç Yorumcu 7)


Orjinal Adı: Straight from the Hip
Seri Bilgisi: Lone Star Sisters #3
GoodReads Puanı: 4.05
Türkçe Yayın: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Çevirmen: Selim Yeniçeri


Yorum:

Ön yargılar zararlıdır. Bunu en iyi bu kitapla anlamış bulunuyorum. Pınar devamlı kitabı listeye ekledikçe bir gıcıklık yapıp çıkarttırdım. O ekledi, ben çıkardım. Sonuç mu? Tabi ki her kavgamız gibi yine Pınar kazandı :( Ama bu sefer iyi ki kaybetmişim dediğim bir kavga olduğunu itiraf ediyorum.

Aslında kitabı istemediğimden ya da seveceğimi düşünmediğimden değil (ki birazcık yalan olabilir. Çünkü Lizzy'i Skye'in kitabında pek de sevdiğim söylenemezdi). Sadece çok çok da önceliğim değildi. Bana kalsa Köken'i tercih ederdim. Ama sonuçta alındı ve ortalama 5 saatte bitti. Kapağı açtığım ve ilk bölümü okuduğum anda (ki özellikle Nick ile tanışma faslım oluyor burası) tüm ön yargılarım uçup gitti. Sanki arkadaşlarımla yeniden buluşmuşum gibi hissettim. Lexi ve Skye, Dana ve Lizzy hepsi ilk iki kitap da ben farkına bile varmadan o kadar içime işlemişler ki uzun zaman ayrı kaldığım arkadaşlarımla buluşmak kadar iyi geldi. 

Lizzy ve Nick'e bayıldım. Özellikle de Nick'e. Kitap Lizzy'nin görme sorunu ve Nick'in onu kendisine getirip ameliyat olmasına ikna çabalarıyla doluydu. İçinde buram buram umut,inatlaşma, aşk ve yer yer erotizm vardı. Ama sanırım Mallery'nin tarzı bu. Kadın herşeyi açık açık yazmayı seviyor. Ama "herşeyi" :)

Bunlar bir yana kitap hiç de hüznün gölgesinde değildi bence. Tüm o atışmalar ve Lizzy'nin kendine olanca rahatlığı ile 'kör' demesinin aksine hem de. Yer yer yüreğe dokunan ve insanların umutlarını küçük bir çocuğun dal parçası ile dürtmesi gibi sizi dürten bir kitaptı. 

Kitabın ilk sayfasından beri Lizzy bana hiç körmüş gibi gelmedi ki çoğu kişi de o söylemeden körlüğünü anlamadı bile. Hala gören zamanlarından tanıdığımız Lizzy gibiydi. Canlı ve flörtöz. 

Erkek karakterimiz Nick ise çılgın kızımızdan daha depresifti. Geçmişi ve çektikleri insanı üzse de kitaplar karakterlerindeki bu buğran halleri anlayamıyorum. Nick de işte o anlayamadıklarımdandı. Kitabın sonuna kadar depresif takılıp da sonradan aşk böceğine dönen karakterler yazmak yazarların hobisi sanırım.

Sonuçta kitap tüm süprizleri ve buğranlığıyla bitti. Kitabı ne kadar sevsem de aklım son kitapta kaldı. Hem de daha çıkmadan. 'Fırtınanın gelişi gök gürültüsünden belli olurmuş' sözünü baz alırsak sanırım son kitap güldür güldür gelecek gibi. Umarım çıkması uzun sürmez. 


Puan:

* * *

Aşkla açılan gözler,

gerçekler karşısında körleşebilir mi?
Izzy, Titan kardeşlerin en cesurudur. Ama bir petrol kuyusunda gerçekleşen patlama yüzünden neredeyse kör olur. Patlamanın bir kaza olmadığını düşünen kız kardeşleri, Izzynin içine kapanmasından endişe duymaktadır. Bu, uzun zamandır ortalarda olmayan üvey kardeşleri Garthın bir oyunu mudur? Yoksa onlarla uğraşan başka biri mi vardır?
Izzynin kardeşleri, onu hayatta kalmayı öğrenmesi için bir eğitim kampına gönderirler. Izzy bu durumdan memnun olmamasına rağmen eğitmeni Nick onu karanlıkta bırakmamaya kararlıdır. Hem de birçok açıdan. Ama ona yardım etme sebebini açıkladığı takdirde Izzyyi bir daha asla görememekten korkmaktadır. Nick onu kaybetme riskini göze alabilecek midir?..
Yazar, inatçı karakterlerin duygusal gelişimlerini anlatırken harika bir iş çıkarmış. Bu muhteşem eser dram dolu!
Romantic Times Book Reviews
Susan Mallery en sevdiğim yazarlardan biri.
Debbie Macomber

2 yorum:

  1. 5 saatte bittiğine göre sürükleyicidir bayağı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmedikleri elinde sürünür o yüzden sürükleyici olduğunu düşünüyorum bende (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: