Pazar, Ağustos 25, 2013

Jamie McGuire - Ayaklı Bela || Yorum ve Çekiliş (Renkli Kalemler Kulübü 2. Gün)



Orjinal Adı: Walking Disaster
Seri Bilgisi: Beautiful #2
GoodReads Puanı: 4.27
Türkçe Yayın: Yabancı Yayınevi
Sayfa Sayısı: 472
Çevirmen: Boran Evren



Yorumum:

Son zamanlarda oldukça popüler olan ve sık karşılaştığım bir durum, hikayeyi tek taraftan anlatmak. Ciddi anlamda hiç hoşlanmıyorum. Genelde kadın karakterin içini dışını öğrenip, erkek karakterle ilgili sorularımın kafamda dönüp durması asabımı bozuyor. Ve her ne kadar Tatlı Bela'yı sevsem de 1-2 noktada soru işaretleyle yer edinmişti. Ve ikinci kitabın Travis'in ağzından anlatıldığını öğrendiğimden beri merakla beklediğim kitabı okudum. Tek kelime: BAYILDIM!!!

Keşke her tek taraflı kitaplar bir de bu şekilde basılsa diye düşünmeye başladım. Tamam durumdan hoşnut olmayanlar var ama o zaman siz de iki taraftan yazın kardeşim. Ben acaba gerçekten seviyor mu? Aldattı mı? Unuttu mu? diye tırnaklarımı yemek zorunda mıyım?

Gelelim kitabımıza. Uzun zamandan sonra ilk defa upuzun bir yorum yazmak istiyorum. Lütfen heyecanımı mazur görün (:

Daha önce dediğim gibi Tatlı Bela oldukça güzeldi. Özellikle paranormal ya da polisiye olmadan bu kadar sevdirmesi artı puan bence. Ama Tatlı Bela güzelse Ayaklı Bela Mükemmel. Tamam çokta değil ona daha sonra değineceğim.

Bu hikayeyi Travis'in tarafından yazmasını kim söylediyse alnından öpeceğim. Niye mi? Çünkü Travis Bad Boy ve arada Abby'nin kızsal duygu gelgitleri olmadan okumak enfesti. Garantici bir insan olarak acabalar sevmediğim bir durum ve bu kitapta hepsinin üstüne bir çizgi çektim. Travis adamımsın.

Ve bu yorumu yapmanın en güzel yanı: İlk kitabı okuyan herkes konunun ana hatlarını biliyor, yaşasın spoiler korkusu olmadan yorum yazmak!

Çevirisi ve anlatımı kesinlikle ilk kitaptan daha iyiydi. Çok keskin küfürler törpülenmiş, bebişim gibi kulağa komik gelen (Üniversiteli bu arkadaşlar, 5 yaşında değil) kelimelere yıkama yapılıp Bebeğim'e dönüştürülmüş. İmla hataları ise çoook aza indirgenmiş.

Tek sevmediğim nokta, ilk kitaptaki iki yerin yazılmamış (ya da çıkartılmış) olması. Ve kahretsin biri benim en çok merak ettiğim ve beğendiğim bölümdü!!! Ama ne yapalım buna da şükür.

Ve bir şey var ki yazarı tebrik etmek istiyorum. Bu kitapta da Abby'ye gıcık oldum. Yani bu istikrarı herkes yapamaz değil mi? Hele burada Travis'in yaşadıklarını okuyunca, ah Abby, kızım git kendini at şuradan aşağıya. 

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Sırf tur yapıyoruz diye bir kitabı övmem. İlk başta tereddütlerim vardı 'aynı şeyleri okuyacağız şimdi, acaba sıkar mı' diye ama nasıl olduğunu anlamadan bitiverdi. Yazdıkça daha mı iyi yazmaya başlamış, yoksa bir erkeğin gözünden okumak daha mı zevkliydi (kesinlikle!) bilemiyorum ama sonuçtan çok memnunum. Hele ki eklenen son bölüm yemeğin son rötuşu olmuş. 

Bu güzel kitabı kısa sürede bizlerle buluşturan ve tur yapmamıza vesile olan Yabancı Yayınlarına çok teşekkürler (:


Alıntılar için tık tık (:


Değerlendirmeme gelirsek:

5 -  Bayıldım. Böylesi zor bulunur...




* * *

Aşıksan başın belada!

Abby Abernathy; geçmişini unutmak için kalkıp uzak bir şehre okumaya gelen, temkinli, kendi hâlinde bir kız. Travis Maddox; hayatını dövüşerek kazanan ve aşka inanmadığı için tek gecelik ilişkilerle avunan bir erkek. Aşk ve bela birbirine hiç bu kadar yakışmadı...

Travis annesinden hayatla ilgili iki şey öğrendi: Aşkı bul. Ve onun için ölümüne mücadele et.

Bu hikâyeyi biliyorum demeden önce bir kez daha düşünün. Her aşk hikâyesinde iki taraf vardır: Esas oğlan ve esas kız. Tatlı Belada esas kızı dinledik; peki ya, esas oğlan? 

Bir erkeğin aşkı için verdiği mücadeleyi kendi ağzından tüm içtenliğiyle dinlemeye hazır olun...






Çekiliş


a Rafflecopter giveaway



4 yorum:

  1. Lanet olası kitap istiyorum seni diye çığırasım var :)) şeytanın bacağını kırıp da kazansam şu kitabı havalara uçarım kesin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha evrene mesaj gider belki :D Bol şans (:

      Sil
  2. Tweet kısmında sorun var galiba :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi düzeldi sanırım. Zorunlu yaptım, anlamadığım bir nedenden çıkmıyor. Teşekkürler, gözümüzden kaçmış.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: