Çarşamba, Temmuz 10, 2013

Agatha Christie - Acı Kahve (Yorum)




Orjinal Adı: Black Coffee
Seri Bilgisi: Hercule Poirot #7
GoodReads Puanı: 3.42
Türkçe Yayın: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 155
Çevirmen: Dilek Akari




Yorumum:

Pinuccia'nın Yazar Ayları etkinliğinde bu ay Agatha Christie okuyoruz. Çok çok sevdiğim bir yazar olunca hemen katılıp, ilk kitabımı bitirdim. Yıllar önce çokça kitabını okuduğum için hangilerini okuduğumu hatırlamıyorum. İsim değiştirerek basılanlar da var çünkü. O yüzden elimdeki kitaplardan alfabetik olarak başladım, o da Acı Kahve çıktı.

Aslında sıralı okumayı çok isterdim ama maalesef Poirot serisinin ilk kitabını henüz almadım. Belki sıralı okumak şart değil ama olsa da güzel olurdu.

Hercule Poirot bu macerasında, kendisini arayan ünlü bilim adamı Sir Claud Amory'un evine gidiyor. Ünlü fizikçi yeni buluşunun çalınma tehlikesi olduğu için dedektifimize başvuruyor. Olay ilgisini çeken Poirot'ta Hastings'i kaptığı gibi Surrey'deki eve ziyarete gidiyor.

Yine güzel bir hikayeydi. Porito en sevdiğim dedektif olduğu için okuması her zaman zevk veriyor. Onun küçük gri hücreleri çalışırken, ipuçlarını takip etmek çok eğlenceli. 


Değerlendirmeme gelirsek:

4 -  Kesinlikle geçer not aldı...



* * *

Agatha Christienin ilk tiyatro oyunu olan Acı Kahve, 1930 yılında ilk kez sahneye konulmuş ve ertesi yıl sinemaya uyarlanmıştır. Ölümünden yirmi bir yıl sonra roman halinde yayınlanmıştır.

10 yorum:

  1. Yıllar var ki Agatha Christie okumadım, eski tadı alır mıyım acaba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın ki. Bir kaç kitap sonra emin olurum ama şu an o yolda ilerliyorum bende. Okuması her zaman zevkli (:

      Sil
  2. çok seviyorum agathayı.serisini yapıyorum.satışı olmayan kitapları var sahaflardan bulmaya çalışıyorum."gri hücreler dostum Hastings, gri hücreler" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kitabı var çıkan hala da çıkmaya devam ediyor. Arşivlemeyi isterdim bende ama eski kitapları bulması zor :( Olanla idare ediyorum (:

      Sil
  3. Yazar Ayları etkinliği sayesinde ilk defa Agatha Cristie okudum. Hep ertelerim nedense.. Ben Poirot serisine ait bir kitap okumadım. Agatha'nın serisini bitirmek çok eğlenceli olacakmışa benziyor. Seneye bunu denemeliyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi kitabını okuduğunu merak ettim (: İlerleyen zamanlarda Poirot'ta okumalısın. O ve Merple sevdiğim karakterler ama tabi Poirot'un yeri ayrıdır. Holmes'den daha çok seviyorum (:

      Sil
  4. Agatha harika ya hayranıyım romanlarda hayranıyım diyebileceğim nadir yazarlardan biri kitabı çok da güzel yorumlamışsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Asayra (: Bende çok seviyorum kitaplarını.

      Sil
  5. Güzel yorumun için teşekkürler. Okumaya başladım 20. Sayfadayım ve harika gidiyor :)

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: