Cumartesi, Mayıs 11, 2013

Blog Tur 2. Gün: Linda Howard (Yorum ~ Yazar Tanıtımı ~ Sonra Ne Okumalı)






Orjinal Adı: Raintree: Inferno
Seri Bilgisi: Reintree Series #1
GoodReads Puanı: 3.59
Türkçe Yayın: Harlequin 
Sayfa Sayısı: 224
Çevirmen: Zeynep Arda







Yorumum;

Linda Howard okuyor ve üstüne seviyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratması çok zor. Nitekim yine enfes bir hikayeyle kendisine hayran bıraktı.


200 yıl önceki yenilgiden sonra yaralarını saran Ansara'lar intikam peşinde. Tabi ki Raintree'lerin bundan haberi olmadığı için haksız bir rekabet doğuyor. 

Raintree klanının Dnarisi yani kralı Dante Raintree, kendileri için yapılan planlardan habersiz Rino'daki kumarhanesinde Lorna Clay ile uğraşmakta. Hile yaptığından şüphelendiği kadını ofisine getirten Dante'nin Lorna'yı görünce ateşi başına vuruyor. Gerçekten! Bunu mecazi anlamda söylemiyorum. Dante ateşi kontrol edebilen bir Draniri ve etkiye tepkisi ateşle oluyor.


Tabi ki güçler bunlarla bitmiyor. Koruma tılsımı yapmak, kardeşleriyle telapatik iletişim, insanların zihinlerine komut yerleştirme. Say say bitmiyor. Gerçi Lorna açısından son saydığım hoş bir durum değil. Kukla muamelesi görmekten hoşlanmıyor. Ee yani ben bile sinir oldum o kısımlara, kadıncağız nasıl olmasın :D


Kitap kısa olsa da bana dolu dolu geldi. Tabi ki bitince bundan çok güzel bir roman olur diyorsunuz. Dememek mümkün değil ki. Böyle güzel bir hikaye Linda Howard gibi bir kalemden çıkarsa tadı damağında kalır insanın. 

Ve en sevdiğim yanı da devamını okumak için aylarca bekletilmeyeceğiz. Önümüzdeki iki ay bitmiş olacak ve biz gönül rahatlığıyla bir seriye başlamış olduk. Bir kitap sever için bundan daha güzel bir durum var mı? Bence yok.


Karakterleri, çevirisi, konusu ve kapağıyla mükemmel bir kitaptı. Yarım kalmış fikirlerine katılamıyorum çünkü olay bu. Elim sende gibi. Devamının cazibesi de burada :D Yazarı takip ediyorsanız mutlaka okuyun derim :D


Ve Harlequin'e desteğinden dolayı teşekkür ederim.


Değerlendirmeme gelirsek;

5 - Bayıldım. Böylesi zor bulunur...


* * *

Yazar Hakkında



Linda Howard yazmaya henüz on yaşındayken başladı ve yirmi bir yıl boyunca sadece kendisi için yazdı. Bu arada bir nakliye firmasında çalışmaya başlamıştı. Nihayet bir gün cesaretini toplayıp kitap dosyasını yayınevine gönderdi. Doğru dürüst yemek yiyemeden heyecan içinde yanıtı bekledi. Sonunda Silhouette Books, romanını satın almış ve böylece Linda'nın on yıldır süren, ödüllerle dolu başarılı kariyeri başlamıştı.

Yazarın yirmi beşi aşkın romanı tüm dünyada 10 milyon adet satmıştır. Linda Howard sık sık New York Times, USA Today ve Publisher Weekly'nin çoksatarlar listesinde yer almaktadır. Silhouette Nocturne serisi ile ilk çıkış kitabı olan Raintree: Inferno, New York Times çoksatarlar listesinde dördüncü sıraya erişmiştir.

Türkçe'ye çevrilen yayınlanan bir çok eserinin yanında, geçtiğimiz aylarda "Kasırga Sessizliği" adlı kitabı Harlequin tarafından sevenleriyle buluştu. Bir çok kişinin severek okuduğu ve takip ettiği yazarın daha çok eserini görmek dileğiyle (:

* * *

Sonra Ne Okumalı

Bu konuyla ilgili düşündüğümde aklıma 3 yazar ve kitapları geldi. İlki Day Leclaire'nin The Dante Legacy serisi. 



Bu seri Dante ailesine özel durumlarını anlatıyor. Her bir Dante ruh eşleriyle karşılaştığında ve dokunduğunda çarpılmışa dönüyor, gözleri o kişiden başkasını görmüyor. Ve bu duruma Inferno diyorlar. 




8 kitabı çıkan serinin son kitabının bu yıl içinde çıkacağını duyurmuştu Harlequin. Tabi ki merakla bekliyorum (:

***


Önereceğim 2. kitap Sharon Sala'nın Zamanda Yolculuk kitabı.


Mary O’Rourke, mucizevî bir şekilde, harika kocası Daniel’i ve güzel bebekleri Hope’u o elim kazanın ardından gittikleri öte dünyadan geri getirebilmişti adeta. Şimdi yapması gereken tek şey onları yanında tutabilmekti. Yaşadıkları rüya değil, gerçek olmalıydı. Bunun nasıl mümkün olduğunu bilse her şey daha kolay olacaktı. Belki de biliyordu... Bir antika dükkânında, tanımadığı birisinin yüzüğünü taktığında, yüzük, genç kadını paralel bir dünyada yaşayan Daniel ve Hope’un yanına taşımıştı. Bu sayede Mary, ailesine tekrar kavuşmuştu. Genç kadının hayatını değiştiren o gün, bu sefer farklı yaşanmıştı. Acaba ona yeni bir hayat şansı mı verilmişti? Mary bunun anlamını çok önemsemiyordu. Kocasını ve kızını kaybettikten sonra geçen altı yılı bunun hayaliyle geçirmişti. Şimdi yaşadığı rüyayı gerçeğe çevirme zamanıydı. Bir dakikasını bile bu amacın dışında yaşamak istemiyordu. Ancak kader ona farklı bir oyun daha oynuyordu..


İlginç bir konusu yok mu gerçekten de (:

***

Son kitapta benim hastası olduğum Nora Roberts'tan gelsin. Donovan Legacy Serisinin 4. kitabı Büyülü Serüven.


Rowan Murray... Biraz çekingen, başkalarının iştek ve mutluluğunu kendisininkilerin önünde tutmayı yaşam ilkesi haline getirmiş bir İngilizce öğretmeni.
Kendisini tanımak için Oregon dağlarına çekilmeye karar verirken, başka kişi ve kavramlarla karşılaşacağını hiç düşünmemişti.
Liam Donovan... Bambaşka bir türün, bambaşka güçlerle donanmış bir örneği. Sorumluluklarını üstlenme arifesinde yaşadığı sancılar onu da çok değişik seçeneklerle karşı kırşıya getirmişti, ama bunların arasında çarpıcı bir kadın ve çarpıcı gerçekleriyle karşılaşmak yoktu...


Fantastik ögeler barındıran kitabı okuduğumda bayılmış devamı çıksa keşke demiştim. Nora Roberts kitapları böyle hummalı şekilde çıkmaya devam ederken belki yolumuz bu seriyle de kesişir kim bilir (:


* * *

3 kişiye bu harika kitabı hediye edeceğimiz çekilişimize henüz katılmadıysanız buyrun (:

Unutmayın bütün alanlar zorunludur :D



a Rafflecopter giveaway



8 yorum:

  1. ben de katıldım, herkese bol şans :)

    sedeftekiner@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Bir Linda sever olarak cehennem kitabını beğenmedim. :( Diğer kitaplarına nazaran çok aşağı bir seviyedeymiş gibi geldi.Belki bu kadar kısa bir kitap olmasa konuyu daha güzel işleyebilirdi.

    Ayrıca diğer tavsiye ettiğin kitapları da çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız tabi uzun uzun okumaya alıştığımız için az da geliyor. Fırtına kitabı da öyle olmuştu. Ama seri ümit vadediyor devamı olduğundan her şey tamamen anlatılır ve bağlanırsa aynı tadı verebilir (:

      Sil
  3. bende katıldım
    keembgm@hotmail.com

    YanıtlaSil
  4. büyülü serüven efsaneydi ya o kadar üzgünüm ki kalan kitaplar basılmadığı için... donovan serisini okuyacağım diye ingilizce kursuna falan gideyim diyordum bir ara :) çevirsinler şunu yav..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki HQN o seriye de bir el atar. Şu an tek ümidim onlar :D İngilizce öğrenmek iyi fikir, Nora'ya ancak böyle yetişebiliriz (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: