Salı, Nisan 09, 2013

Susan Mallery - Aşkın İki Yüzü (Yorum)


Kız Kardeşler Serisi 2



Orjinal Adı: Lip Service
Seri Bilgisi: Lone Star Sisters #2
GoodReads Puanı: 3.91




Yorumum:

Konu: 4
Kapak: 5
Çeviri: 4
Kitap Adı: 5
Anlatım: 3




Geçen Haziran ayında Pegasus tarafından başlanan kız kardeşler serisinin ikinci kitabı bitmiş bulunmakta. 

İlk kitap "Bana Bir Aşk Borçlusun"a bayılmıştım. Haliyle ikinci kitabın çıkmasına çok sevinmiştim. Yine de gördüm ki fazla beklentiye girmek zarar.

Kız kardeşlerden Skye, eve dönen eski sevgilisi Mitch ile uğraşırken bir yandan üvey kardeşlerinin gazabıyla boğuşuyor. İlk kitapta eski sevgili sinyalleri verilmişti zaten ve konu sürpriz olmadı. Ama bu üvey kardeş işi gerçekten ciddiye bindi. Sağlı sollu saldırılarla beklediğimden kötü çıkan kardeş Garth'ın, 4. kitabın kahramanı olduğu düşünülürse bu kadar kötü olması çok ilginç.

Konusu tabi ki güzel ama benim için hayal kırıklığı olan anlatımı. Kesinlikle kötü değil sadece ilk kitaptaki sıcaklığı bulamadım. Karakterler çeşitli sebeplerle örselenmiş ve kabukları sertleşmiş kişiler, bir de üstüne kısa ve sert cümleler kurulunca, yakınlık engellendi, karakterlere ısınamadım. Çeviri açısından bakarsak kusursuzdu, neredeyse kelime hatası bile yoktu ama dediğim gibi yazarın genel tarzının dışına çıkan bir anlatımı vardı. Belki çevirmen biraz daha insiyatif kullanabilirdi diye düşündüm ama Sensiz Olmaz ve Kalbinde Bir Yer Aç gibi iki güzel kitabı Gizem Onat'ın elinden okuduğum için buna da ihtimal veremiyorum. Belki de yazar bilerek Skye için böyle bir anlatım düşünmüştür kimbilir.

İlk kitaptan daha az beğenmiş olmam kötü olduğu anlamına gelmiyor tabi ki. Özellikle Izzy'nin başına gelenlerden sonra 3. kitabı ve kötü kardeş Garth'ın hikayesini anlatan 4. kitabı merakla bekliyorum. Gerçi böyle 1'er yıl arayla çıkarsa işimiz var ama olsun hiç görememekten iyidir (:


Değerlendirmeme gelirsek;

4 - Kesinlikle geçer not aldı...



Alıntı
"Seni seviyorum Mitch. Hiçbir şey bunu değiştiremez. Dersimi aldım. Neyin önemli olduğunu biliyorum. Hiçbir yere gitmiyorum. Sadece bunu bir düşün, lütfen. Bunca zaman sonra belki de yine birbirimize çıkan yolu bulmuşuzdur."


* * *

Bannerlar için tıklayınız...


* * *



Savaşın acılarıyla örselenmiş bir adam
Özgürlüğe susamış, azimli bir kadın
Entrikalarla alevlenen, tutkulu bir aşk

Skye Titanın zengin babası kızının hayatını yönetebileceğini düşünmektedir. Kocasının ölümünün ardından kızıyla bir başına kalan Skye ise eskisi gibi itilip kakılmamaya kararlıdır. Özellikle de hayatının aşkı olan adam sekiz uzun yıldan sonra Teksasa dönmüşken...

Eski SEAL komandosu Mitch Cassidy savaşta yaralanıp eve döndüğünde artık her şeyin farklı olduğunu görür. Ancak aradan geçen sekiz yıl, genç adamın Skyea karşı tutkusunu ve ihanetinin acısını köreltmemiştir. Genç kadının dudaklarından pişmanlık dolu sözler dökülmesini istemektedir. Mitch geçmişi unutup Skyeı babasından kurtarırken kendi kırık kalbini de onarabilecek midir?

"Mallery bir kez daha ne kadar iyi bir yazar olduğunu ispatlamış. Bir romans bundan daha iyi olamaz."
Booklist

"Susan Mallery güçlü ve tutkulu temeli olan, harika bir romans yaratmış."
Harriet Klausner

2 yorum:

  1. ÇOk ilginç bu kadar kötü olması üzüldüm şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinmiştim çıkmasına belki beklentim de yüksek kalmış olabilir.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: