Çarşamba, Temmuz 02, 2014

YK 3. Gün || Celeste Bradley "Asla Pişman Olma" || Önokuma ve Yorum



Önokuma için buyrun tıklayın

Issuu çalışmadığından Mediafire'e yüklemek zorunda kaldım.

Orjinal Adı: The Spy
Seri Bilgisi: Liar's Club #3
GoodReads Puanı: 3.96
Türkçe Yayın: Epsilon Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 454
Çeviri: Burçak Soydan

Yorum: 

Flash... Flash... Flash...

Yalancılar kulübünün şifre kırıcısı James Cunnington bu kez kendi hayatının şifresini kıramadı ve Phillipa Atwater'in yalanlarına kandı.

James'in üyesi olduğu Yalancılar Kulübündeki görevi gizli mesajların şifreleri kırmaktı. Yalancılar Kulübü olarak bilinen fakat asıl amaçları ülkelerine hizmet etmek olan bu kulübün bir üyesi olarak bir kadının aşkı yüzünden vatanına ihanet ettiğini düşünerek artık eskisi kadar kendinden ve yeteneklerinden emin değildir. Arkadaşları ile arasına bir mesafe koymayı seçerek tek odak noktasını işi olarak seçmiştir. İşi ile beraber statüsünden kaynaklı oluşan zorunlulukları da bir kenara atarak tek bir çözüm bulmuştur. Evlilik!!! Değil tabi ki. James hiç bir zaman bu kadar geleneksel biri olmamıştı. O yüzden o da kendinden bekleneni yaptı ve evlilik yerine baca temizlemecinin yanında çalışan bir çocuğu evlatlık aldı. Şimdi tek amacı o çocuğu büyütmek ve yerine geçecek bir varis haline getirmektir. Fakat bu muhteşem planda bir eksik vardır ki bu da Robbie'nin (yeni varis) eğitimsiz bir çocuk olduğudur. James bunu engellemek için verdiği ilana başvuran çelimsiz Phillip'i işe almıştı.

Phillipa nam-ı değer Phillip babasının ölümü sonrası tek başına kaldığı bu acımasız dünyada tek başına ayakta kalmaya çalışmaktadır. Bir leydi olması nedeniyle hayatın erkeklere olduğundan daha acımasız olduğunu her geçen gün daha da fark eder. Bu nedenle kendini korumak ve para kazanmak için kılık değiştirdikten sonra gazetedeki ilana başvurarak James'in evine erkek bir eğitmen olarak yerleşir. 

Hayatları ikisi içinde bu birleşmeden sonra değişerek macera ve gizem dolu bir hal alacaktır. Korsanlar, haydutlar ve casuslarla dolu bir kitap ASLA PİŞMAN OLMA. 

Kitap serinin ilk ikisine göre daha fazla gizem ve koşuşturmaca içerisiyordu. Kızın erkek kılığına girdiği kitapları sevdiğim için belki de diğerlerine göre daha güzel geldi bana. James'i ve Phillipa'yı sevdiğimi söyleyebilirim. İkisi de rollerine tam uymuşlardı. Okunması tavsiye edilen bir kitap olmuş. Ama özellikle Phillipa'yı sevdiğimi itiraf etmeliyim. Hele o kızlara erkek kılığında erkeler hakkında verdiği tüyolar yok mu? Benim gibi birçok kızın kalbini kazandığına eminim. Ah Phillipa senden de iyi bir erkek olurmuş hani...

Puan: 10/9

RITA Ödüllü Yazar Celeste Bradleyden  unutamayacağınız bir seri: 
YALANCILAR KULÜBÜ KURAL-3 : Asla Pişman Olma James Cunningtonın önünde acil bir görev vardı: Yalancılar Kulübünün kayıp şifre kırıcısı olan ve Napolyonla işbirliği yaparak ihanet ettiğinden şüphelenilen adamın kızını bulmak zorundaydı. 

En büyük sorunuysa zamandı. 
James, bakımını üstlendiği çocuğun yeni öğretmeninin bir şeyler sakladığına emin olmasına rağmen aramakta olduğu kadınla aynı evde yaşadığından tam anlamıyla habersizdi. Çaresiz ve açlıktan ölmek üzere olan Phillipa Atwater ise bilgili, genç öğretmen kılığına girmek için erkek kıyafetleri giymek zorundaydı. Neyse ki bu zeki ve rahatsız edici gizlilik, Fransız casuslar tarafından acımasızca kaçırılan babasını aramak için zaman kazanmasını sağlayacaktı. 

Babasının emanet ettiği gizemli not defterini dikkatlice koruyan Phillipa, her yanı tehlikelerle dolu gibi hissediyordu. Yakışıklı yeni patronu James Cunningtonın evinde bile güvende değildi. Phillipa, arzunun hedefe doğrultulmuş bir kurşun kadar ölümcül olabileceğini keşfetmek üzereydi.

2 yorum:

  1. Serinin kitapları birbirinin devamı mı yoksa diğer kitaplarını okumadan bunu okursak bir sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak olaylar bağlantılı değil. Sadece birinde geçen diğerinde geçiyor gibi. Mesela 2. kitaptaki Dalton 1'de vardı. Bu kitaptaki 1'deki Agatha'nın abisi gibi. Olaylar bağlantılı değil ama.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: