Cumartesi, Temmuz 12, 2014

Sylvain Reynard - Gabriel'in Cenneti (Yorum)

Orjinal Adı: Gabriel's Redemption
Seri Bilgisi: Gabriel's Inferno #3
GoodReads Puanı: 4.22
Türkçe Yayın: Optimum Kitap
Sayfa Sayısı: 544
Çeviri: Tayla Serpil Mızrak

Yorumum:

Seriyi okuyanların merekla beklediği bir kitaptı Gabrile'in Cenneti. İkinci kitap bittikten sonra heyecanla ve şevkle beklediğim bir kitaptı.

Reynard'ın serisi ilk yayınlanması sırasında BDSM çok meşhur olduğundan o türe benzetilmek istendi. Aslında tamamen alakası yok diyemem fakat 3 kitap içerisinde sadece flashbackler ile o yöne değinilmişti. Bunların dışında kalan her şey buram buram aşk ve dram içeriyordu. 

Gabriel serisi tamamiyle DANTE efsanesi üzerine kurulmuş bir seri. Başrol erkek karakterimiz olan Gabriel tam bir Dante hayranı. Bu nedenle mesleğini de bu yönde ilerleterek bir Dante uzmanı olmuş. Tüm hayatını bu tutku ile yaşıyordu taki Julie ile tanışana kadar. 

Başrol kız karakterimiz olan Julia sorumsuz bir anne ve pasif bir babanın yanlız büyümüş kızları. O da Gabriel gibi bir Dante aşığı vebu konu da uzman olma hedefinde. Diğer kitapları okuyanlar Gabriel ve Julia'nın hem Dante'ye hem de birbirlerine olan aşklarını bilirler. İşlte bu kitap da o aşkın sonunda MUTLU SON sonrasında olan kısmını anlatıyor.Hani hem masallarda "Ve mutlu yaşadılar" ile biten kısımdan sonra olan noktayı bize en çarpıcı ve merak dindirici şekilde yansıtmış Reynard. Cennette yaşanan kavgaları, yapanların yaptıklarını bulmalarını ve adaletin keskin bir bıçak olduğunu anlatıyor.

Julia ve Gabriel evliliklerinin ardından daha sakin bir hayata geçeceklerini zannederek asıl yanılgıyı yaşamışlardı. Çünkü sakinlik onarın hayatına uymuyordu ki. Gabriel tutku ile bağlı olduğu kadına kavuştuktan sonra şimdi tek bir arzusu vardı. Yıllarca kaçtığı şeye sahip olmak istiyordu. Bir bebek. Ama sadece Julia'nın bebeğine.

Julia ise daha evleneli bir yıl bile olmadığından bu fikre hiç de sıcak bakmıyordu. Önlerindeki 5 yıl kadar da bakmayacak gibiydi. Kendince belirlediği hedefleri,  hayalleri ve umutları vardı. Kocası gibi bir Dante uzmanı olmak. Bu hedef için Gabriel ile kavga edip uykudan bile feragat etmeye razıydı. Gabriel bir yandan Julia'yı bu fikre alıştırmaya çalışırken bir yandan da serinin kötü karakterleri Christa ve Simon'un başına gelenleri  okumak ayrıca güzeldi. Adalete olan inancım pekişti Reynard'ın sayesinde. Evet biliyorum birazcık spoiler oldu fakat tahmin edilebilirdi en azından. Kötüler kötülüğünü yaşarlarmış :D

Bunların dışında iyi karakterimiz olan Paul'un yaşadığı iniş çıkışlar ve vazgeçişler yürek burkan şekildeydi. İçimde bir an sadece saniyelik bir süre "Keşke Paul'la olsa" demedim desem yalan olur. Çünkü o kadar iyi bir karakterin bu kadar üzülmesi beni de üzdü.

Bebek mevzusuna gelince okuyup görmenizi tavsiye ederim. Paylaşmak istediğim birçok alıntı var fakat spoiler olacağından paylaşamıyorum. O yüzden okuyup kendinizin o keyfe varmanızı tavsiye ederim. Ama sonlarına doğru içinizin cız etmesine hazırlıklı olun. Zira bende sadece cız etmekle kalmayıp yaşolup gözümden de aktı. Ama herkesin algısı farklıdır. Sizde nasıl etki eder bilemem fakat seriyi okuyup seven bir kişinin son 50 sayfa da duygulanmayacağını düşünemiyorum bile. Umarım sizde bu seriyi benim kadar seversiniz. Gabriel sayesinde Dante okuma isteği doğdu içimde ki bu da enard'ın işinde ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. 

Bu kitabı okumamızı sağlayan Optimum yayıncılığa ise ayrıca teşekkür ederim. Çnkü hem güzel bir kitabı bizimle paylaşmış olmadı ayrıca uzun aralar vermeden ve biz konuyu unutmadan seriyi tamamlama şansını tanıdı. Bence bu ayrıca taktir edilesi bir özellik :)

Puanım: 10/9


Gabriel'in Cehennemi ve Gabriel Arafta'nın uluslararası çok satan yazarı Sylvain Reynard'tan muhteşem bir final.
Profesör Gabriel Emerson, sevgili Julia ile birlikte yeni hayatına başlayabilmek için, Toronto Üniversitesi’ndeki görevini bırakmıştır. Birlikte her türlü soruna karşı koyabileceklerine emindir. Ve baba olmak için de sabırsızdır.
Ama, öğrenci olmanın dayanılmaz stresi ile Julia'nın lisansüstü eğitimi, planlarını tehlikeye atmaktadır. Oxford Üniversitesi’nden akademik bir ders verme şansı verildiğinde; Bu araştırma sunumu nedeniyle önceleri Gabriel'in görüşleriyle çelişen bir durum yaşayıp karşı karşıya gelirler. Fakat Julia'nın kendinden emin ve dik duruşu bu sorunun üstesinden gelir. Ve  Oxford’da geçmişlerinden bir çok kişi yeniden hayatlarında belirir; Julia’yı küçük düşürmeyi ve Gabriel’in karanlık sırlarından birini ortaya çıkartmayı amaçlayan eski bir düşman da buna  dahildir.
Geri kalan karanlıkları ile yüzleşmek için Gabriel biyolojik ailesini daha detaylı araştırmaya karar verir. Ayrıca  kendisi, Julia'yla aile olma ümidi üzerine şaşırtıcı etkiler yaratacak bir dizi olayı da başlatmış olur.

7 yorum:

  1. güzel bir seriydi çok beğenmiştim :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ne güüzel yorumlamışsın kitapları. Beyaz sır blog keşif yolculuğundan geldim buraya kadar. Çok da memnun kaldım. Belki bana da gelirsin. Makyaj, oje seviyorsan bloğumu beğenebilirsin belki. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim (: Ojlere bayılırım hemn geliyorum (:
      Sevgiler.

      Sil
  3. Sayfanı yenı keşfedıyorum bana da beklerım :) http://meralgumus.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Bunun filmi yapılmış 2 ye kadar olanı izledim ama 3 yok bilen varmı çok etkilendim konusundan severek izledim

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: