Çarşamba, Mart 19, 2014

Jamie McGuire - Cehennem (Üşengeç Yorumcu 13)




Orjinal Adı: Requiem
Seri Bilgisi: Providence #2
GoodReads Puanı: 4.18
Türkçe Yayın: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Çeviri: Nergis Karababa
Satın almak için: Kitap Sihirbazı


Yorum:

Devam kitaplarını okumak gerçekten de ilk kitabı okumaktan daha kolaymış. Cehennem kitabı ile bunu daha iyi anladım. Nina ve Jared aynı Araf kitabında bıraktığım gibiydiler. Yine tatlı ve yine süprizlerle doluydu. 

Araf'la başlayan fantastik-romantik kitabımız bu kitapla fantastiklikte tavan yapmış. İlk kitapta güzeldi fakat Cehennem'i bu yüzden daha çok sevdim. Araf iyi-hoştu ama biraz ortada kalmış gibiydi. Fantastik deseniz fantastik değil, young adult deseniz o değil. Ama bu Cehennem'le birlikte Jamie McGuire seriyi fantastikliğe daha da yaklaştırmış.

Eğer mistik olgular sizi pek sarmıyorsa ki özellikle de İsa dönemi biraz o bölümlerden sıkılabilirsiniz. Şahsen benim o bölümler çok hoşuma gitti. Kitap sanki bambaşka bir hale geldi. Nina ve Jared'ında kafaları karışmıştır zavallılarım. 

Fantastiklik bir yana Nina ve Jared ayrıca okunması gereken bir çift. Tabi bu kitapla patlak veren Ryan ve Claire çifti ise atlanmamalı bence. İkililerin atışmaları ki özellikle Ryan'ın Claire ulaşma çabası süperdi. Yüzünüzde kocaman bir gülümseme oluyor istemsizce. 

Seriye başlamamın en büyük nedeni seri boyunca çiftimizin aşkı, evliliği ve çocuklarını anlatacak olmasıydı. Çünkü bu kitaplarda pek olan bir şey değil. O yüzden Providence serisi bununla da türlerinden ayrıldı. Çiftleri okumak nasıl bir zevkse onların evliliğini ve çocuklarını da okumak bir o kadar zevkli olacak gibi geliyor. Aynı küçük Jared'ı okuruz inşallah :)

Jamie ne kitap yazsa kendisini okutuyor onu anladım ben. Young Adult'ta aynı, fantastikte. Bir de polisiye yazsın da tam olsun. Cehennem yüzümde kocaman bir gülümseme ile bitti ve son sayfa ile birlikte 3. kitaba olan merakımda başladı. Allahtan Yabancı bizi fazla bekletmiyor da konuyu unutmadan seriye devam edebiliyoruz.

Yüzünüzde gülümseme ve kafanızda değişik bir kurgu bırakacak bir kitap okumak istiyorsanız Cehennem tam o tarz bir kitap. Kapağı gibi kalbinizi ateşe verir mi bilmem fakat ara ara da olsa yüzünüze gülümseme yerleştireceğini düşünüyorum. Vakit geçirmek ve siz anlamadan siz içine çekecek bir kitap cehennem.

Kapağa ve kapak sözüne ise ayrıca bayıldım. Her ikisini de kim eklediyse çok yerinde bir seçim olmuş. Onun için ayrıca tebrik etmek gerekir. Bence Cehenem'e bir şans verin. Belki Cehennem'in ateşi sizi de yakar :D

Puan:

* * *

Nina Grey, şeytanlarla yaptığı savaşın yaralarını yeni yeni sarıyordu. Geçmişte olanlar çok uzakta kalmış gibiydi. Hem okuluna devam ediyor hem de babasından kalan şirketin başına geçmek için hazırlanıyordu. Her şey normale dönmüştü, geceleri gördüğü kâbuslar dışında...

Nina ve nişanlısı Jared için bu kâbusların tek bir anlamı vardı: Yaklaşan tehlike ve Şeytanlarla yapılacak olası bir savaş… Tatlı Bela'nın yazarı Jamie McGuire, Providence üçlemesinin ikinci romanı Cehennem'de hem içinizi ısıtacak hem de tüylerinizi diken diken edecek

3 yorum:

  1. Bir süredir elimde duruyordu ve okuyacaklarım arasında ilk kitaptan keyif almış da olsam arkalardaydı. Senin bu yorumundan sonra resmen okuyasım geldi! Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ablama ileteceğim :D Ben henüz okumadım ama 2. kitapla ilgili düşüncelerinden sonra seriye başlayasım geldi (:

      Sil
  2. Thank you for idea. I don't know English, because of I don't know how can I help you :(

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: