Çarşamba, Mart 19, 2014

Jamie McGuire - Araf (Üşengeç Yorumcu 12)




Orjinal Adı: Providence
Seri Bilgisi: Providence #1
GoodReads Puanı: 4.07
Türkçe Yayın: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 504
Çeviri: Nergis Karababa
Satın almak için: Kitap Sihirbazı


Yorum:

Araf dur-kalk, dur-kalk moduyla sonunda bitti. Ama sakın beğenmediğimden ya da sıkıldığımdan sanmayın. Yoğun iş tempom sadece kitabı okumama engel oldu. Ama onun dışında kitap gayet iyiydi. Hatta dürüst olmak gerekirse bu kadar iyi çıkacağını da düşünmemiştim. 

Genellikle yapılan yorumlar bende hep ters tepki yapar. Fakat bu sefer yorumlar beni okuma konusunda teşvik etti ki iyi ki etti de diyorum.

Nina ve Jared, Anna ve Trevis kadar olmasa da yine de iki sevimli karakterdi. Kimileri Nina'yı biraz alık ve aşırı 'hevesli' bulsa da bence kitap tam olması gerektiği gibiydi. Ne bir eksik ne bir fazla. Gerçi kitabı okurken bence kitabın fastastikliğine pek de takılmayın. Zira bence fantastikliğin 'f' si bile yoktu kitapta. Evet karakterimiz yarı melek olabilir fakat sadece bu öğe bence kitabı fantastik yapamaz,yapmamalı. Yeni tek bir nokta kitabı fantastik yapacaksa o zaman Nina'nın peşindekiler yüzünden de kitabı polisiye olarak görmemiz gerekir. 

Kitap sonuç itibariyle benden geçer not aldı. Konu olarak ve işleyiş olarak gayet iyidi. Hatta bir ara bittiğinde nasıl ya dedim. Nasıl biter, tam ısınmıştım. 

Kitabın devamını ve Nina ile Jered'ın evli hallerini okumak için sabırsızlanıyorum. Umarım bir an önce çıkarlar da bende onlardan ve aşklarından fazla uzak kalmam.

Not: Sadece bana mı kitap yer yer Twilight serine benzer gibi geldi anlamadım. :(

Puan:

* * *

IŞIĞIN OLDUĞU YERDE, KARANLIK DA VARDIR.
Nina, babasının ölümüyle kendisini Providenceta varlığından hiç haberdar olmadığı bambaşka bir dünyanın içinde bulur. Babasının cenazesinin olduğu gün otobüs durağında tesadüfen karşılaştığına inandığı çekici, karşı konulamaz Jared ile yakınlaşmasıysa Ninanın hayatını tamamen altüst eder.
Jared ile Ninanın birbirlerine âşık olmaları işleri tamamen zora sokar. Jared, Ninayı sadece babasının düşmanları olan insanlardan değil, kendi soyundan olan yarı meleklerle Cehennemdeki Şeytanlardan da korumak zorunda kalır. Jared ile Ninanın birlikte olabilmek için kaderlerine karşı gelip düşmanlarını alt etmeleri gerekir.
Tatlı Bela ve Ayaklı Bela romanlarıyla olay yaratan
Jamie McGuire, bu kez farklı bir seriyle karşımıza çıkıyor.
Providence üçlemesinin ilk romanı Araf, devamını merakla bekleyeceğiniz fantastik bir aşka sahne oluyor.

2 yorum:

  1. Twilight çakması sıradan bir paranormal romance diyenler var bayağı. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kitap ilk çıktığında okumuş ve yorumlamıştı ama ben ancak yayınladığım için öyle oldu :D O dönem diyen görmemişti (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: