Cuma, Aralık 13, 2013

Çekilişe Katılanlar İçin Rafflecopter Kullanım Kılavuzu

Yılbaşı çekilişimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz öncelikle. Katılmak isteyen çok ama blog ve Rafflecopter bir çok arkadaş için yeni olduğu için katılmak zor oluyor. Çekilişi idame ettirme açısından zorluk çıkaran bu sistem sizi zorladığı için elimizden gelen yardımı ve açıklamayı yapıyoruz. Yapanlar olsa da zorlananlar da oluyor. Ben de sizlere yardımcı olmak açısından resimli bir kılavuz hazırlamak istedim. Umarım işinize yarar. 





Öncelikle giriş yapmamız lazım. Ben Facebook'u kullanıyorum. İsterseniz mail adresinizle de giriş yapabilirsiniz. Anlatım facebook girişi için yapılmıştır. 




Rafflecopter kullanılan yarışmalarda ilk açılan kutular her zaman "zorunlu" olanlardır. Kaç tane açılıyorsa bunları yapmanız gerekiyor. Bunlardan sonra açılan olursa da keyfinize bırakılmış ve size puan yani artı (+) çekiliş hakkı kazandıran seçeneklerdir.




İlk olarak facebook paylaşımı vardır. Açılan kutucuğa facebook paylaşım linkinizi (hesabınızı değil) eklemelisiniz. Onu nasıl yapacağız diyenler bir sonraki resme :D




Çekilişe katıldığınız blogda yazının sonunda paylaşım seçenekleri bulunur. Gmail, blogspot, Twitter ve Facebook gibi. Bizim ihtiyacımız facebook.




F ikonuna tıkladığınızda böyle bir resim açılır. "Bağlantıyı Paylaş" demeden önce "Herkese Açık" olduğunu kontrol etmeyi unutmayalım.

Paylaşımı resimli yaparsanız bizi daha da mutlu edersiniz. Böylece herkes görüp katılım sağlayabilir.




Paylaşımımızı yaptık. Şimdi sıra linki almaya geldi. Hesabımıza giderek mevcut paylaşımı buluyor, tarih/saat linkine tıklıyoruz. 




Yeni bir sayfa açılacak. Burada adres çubuğundan postumuzun linkini alıyoruz. Bu kontroller için kesinlikle gerekli. Belki de en önemlisi. Çünkü bazen çekiliş sonuna kadar bir çok şey paylaşıyorsunuz, biz de kontrollerde bulamıyoruz.




Linki aldıktan sonra Rafflecopter'da ilgili kutucuğa yapıştırıyoruz. 




Sıra geldi ikinci seçeneğe. Renkli Kalemler Blog Tur sayfasını beğenip I'm a Fan! yazısına tıklamak. Eğer çoktan beğenmişseniz zaten beğen butonu işaretli oluyor. Size sadece I'm a Fan!a tıklamak kalıyor. Beğenmediyseniz de kolaylıkla beğeni yapabilirsiniz.






Bundan sonra tabi ki size ek hak getirecek ama keyfinize bırakılmış seçenekler. Sayfa beğenisi hepsinde aynı. Facebook sayfalarını beğenip I'm a Fan!a tıklamanız yeterli. Beğendiyseniz de sadece 1 tık. İşlem tamam :D

Sayfa beğenilerini böyle yaparak aşağı iniyoruz. Yayınevi, facebook sayfalarımız ve yazarların sayfalarını beğeniyoruz.





Twitter paylaşımı da facebook paylaşımı gibi ama tek farkı size paylaşmanız için bir seçenek vermesi. Facebook paylaşımında olduğu gibi aşağılara inmenize gerek yok. Tweet yazan yere tıklamanız yeterli. 





Daha sonra sizi paylaşım yapabileceğiniz pencereye yönlendirecek. Tweet yazısına tıklamanız yeterli. Tıklamadan önce alttaki resme bakın lütfen.




Sonradan hesabınıza gitmekle uğraşmak istemezseniz, tweet demenizin akabinde gelen pencereden twitter'da görüntüle linkine tıklamanız lazım. Elinizi çabuk tutun bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor!




Bu sizi paylaşımınıza götürecek. En kısa yoldan. Tek yapmanız gereken adres linkinden url'yi kopyalamak ve ilgili yere eklemek.

Hesabından ulaşmak isteyenler facebook paylaşımlarında olduğu gibi tarih/saat'e tıklayarak yine aynı pencereye ulaşabilir.





Aldığımız linki ilgili kutuya ekliyoruz.





Sıra geldi en kolaylarından birine. Sizlere sunduğumuz en seçenekler 4 blogu izlemeniz ve kullanıcı adınızı yazmanızdı. 





Bloglarda bulunan "Bu siteye katılın" yazısına tıklayarak üye olduktan sonra (burada istediğiniz seçenekle üye olabilirsiniz), belirlediğiniz kullanıcı adını ilgili yere eklemek.





Ben bloglarda "Only" adını kullanırım. O yüzden bu ismi 4 kutucuğa da yazıyorum. Daha sonra Enter butonuna tıklıyoruz. Diğer blogları takip etmek isterseniz blog isminin üstüne tıklayıp ilgili bloga gidebilirsiniz.





Facebook ve Twitter paylaşımlarından sonra böyle bir yazı çıkıyor. Bu yazı çıktığında şu demek oluyor: Bugünlük paylaşımın başarılı, yarın yine paylaşım yaparak linkini ekle ve daha fazla çekiliş hakkı kazan :D
En azından benim lügatımda böyle :D






En son olarak "Done" yazan kutucuklar işlemi başarıyla bitirdiğinizin göstergesidir. Tabi ki biz yine de kontrolleri yapıyoruz. Varolmayan bir linki eklemiş olabilir ya da daha sonra silmiş olabilirsiniz. Keşke Raff bu kontrolleri de yapsa ama buna da şükür :D





Hepsini tek tek açıklamaya çalıştım. Umarım yardımcı olmuştur. Bir kere yapınca çok kolay olduğunu göreceksiniz. Yine de aklınıza takılan ya da yapamadığınız bir yer olursa yazmaktan çekinmeyin. Her zaman yardımcı oluruz.

(Bir kere eliniz alıştı mı blog çekilişleri sizin için daha kolay olacak. Genel olarak böyle olduğu için zorlanmadan katılabileceksiniz)

Sevgiler...


4 yorum:

  1. Ben "Sıra geldi en kolaylarından birine. Sizlere sunduğumuz en seçenekler 4 blogu izlemeniz ve kullanıcı adınızı yazmanızdı.
    " dan itibaren bir şey anlamadım. (: Diğer yerleri yapmış olmamız yeterli oluyor mu olmuyor mu... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi ki. Onlar sadece ek hak. Aslında çok kolay. Kullanıcı adınızı 4 kutuya ayrı yarı yazıyorsunuz. Sayfa beğenmekten bile kolay :D

      Sil
  2. Merhaba.Ćekilişe katılmak için nereye kadar olan kısmı yapmalıyız ve ben e-mail yoluyla Giriş kısmına tıklayıp sadece ismimi ve e-mail adresimi yazmıştım başka birşey yapmama gerek var mı?Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      çekilişe hak kazanmak için facebook paylaşımı ve RKBT sayfa beğenisini yapmanız yeterli.
      E-mail ile girişi hiç bilmiyorum maalesef. Eğer işlemleri yapabiliyorsanız sorun olmaz sanırım.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: