Salı, Mayıs 21, 2013

Elizabeth Hoyt - Yabani Âşık (Yorum)




Orjinal Adı: To Desire a Devil
Seri Bilgisi: Legend of the Four Soldiers #4
GoodReads Puanı: 3.84
Türkçe Yayın: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 352
Çevirmen: Gizem Onat




Yorumum:

Kitabın her türünü severim ama tarihi aşk romanlarının yeri gerçekten ayrı. Hele ki Hoyt gibi usta bir kalemi okuyorsam. Yine yapmış yapacağını sevgili ve yazar 2 gündür esir etti kendisine. Tamam 2 gün uzun bir süre biliyorum ama tadına vara vara okumayı seviyorum. Elimde ağır olunca böyle oluyor.

Seriyi takip edenlerin bildiği üzere, öldü sanılan ilk kitaptaki Emeline’in erkek kardeşi Reynaud’a gelmişti sıra. Sabırsızla bekliyordum ve beklediğime kesinlikle değdi. Kapağından çevirisine kadar her şeyiyle çok iyiydi. (Çevirmene ayrıyetten bir teşekkürler.) Tabi ki yüzeysel durumlar yetmiyor o yüzden anlatımı da çok iyi olunca bayıldım.

Öldü sanıldığı için akrabasına devredilen unvanını geri almaya çalışırken, yeni kontun yeğeninin cazibesine karşı koyamayan Reynaud’u okumak çok zevkliydi. 7 yıllık esaretten sonra daha karanlık bir ruh beklemiş ve korkmuştum ama hepsi yersiz çıktı. Tamam, yaralı erkekleri severim, olgun oluyorlar çünkü ama sürekli gel-git yaşayanlar hoş olmuyor. Bu ayrıntı da sevmeye teşvik etti.

Belki yapabileceğim tek eleştiri; bazı konuları biraz üstün körü anlatması. Mesela esareti ve kaçışı ya da Beatrice’e aşık olması gibi konuların üstünde biraz daha durabilirdi.

Vee minik ayrıntıları seven biri olarak kitap kapaklarıyla ilgili küçük detay da çok hoşuma gitti.

Daha fazla bir şey demeye gerek yok. Hoyt işte durduğunuz kabahat (:



Değerlendirmeme gelirsek;

4.5 -  Kesinlikle geçer not aldı...





Vahşi Bir Adam... Kibar Bir Kadın... İmkansız Bir Aşk...

Reynaud St. Aubyn yedi yıl boyunca bir Kızılderili kabilesinin tutsağı olarak yaşar. Unvanını geri almak için evine döndüğündeyse ateşler içinde ve yarı delirmiş haldedir. 
Bu vahşi görünümlü adam sahiden de yıllar önce Kızılderililer tarafından öldürüldüğü düşünülen, kontluğun son vârisi midir? 
Beatrice Corning tam bir İngiliz soylusudur. Fakat onun da bir sırrı vardır: Hiçbir erkek onu amcasının evinde asılı tablodaki yakışıklı Kont kadar etkilememiştir. Reynaud kontluk unvanını almak için geri döndüğünde onun o vahşi görüntüsünün ardındaki asil ruhu sadece Beatrice görmeyi başarır.
Reynaud da bu güzel hanımefendiden etkilenmektedir fakat Beatrice, unvanını geri kazanmak için her şeyi yapmaya hazır bu adamı, masumiyetini kaybetmek pahasına ehlîleştirebilecek midir?

"Elizabeth Hoyt hiç şüphesiz tarihî romansların en usta isimlerinden." 
Nanette Donahue, Historical Novels Review

"Hoyt, seriyi okurlarının kendisinden beklediği gibi güçlü, yoğun duygularla ve peri masallarıyla harmanlayarak sonlandırıyor." 
Review

"Hoytun öykülerinde insanı aşkın büyüsüne inandıran bir sihir var." 
Romantic Times

"Elizabeth Hoyt yetenek, incelik ve önü alınmaz tutkusuyla harika bir yazar." 
Julianne MacLean

"Hoyt, ilginç karakterleri, heyecanlı hikâyeleri ve zekice yazılmış diyaloglarıyla yaptığı işin hakkını veriyor." 
Publishers Weekly

"Ateşli mi ateşli bir macera!" 
Connie Brockway, USA Today çoksatan yazarı

"Reynaud ve Beatricein ilişkisi oldukça ateşli. Elizabeth Hoyt, efsanesini tarihî gerçekleri kurgu ve gizemle harmanlayarak bitiriyor." 
Kay Quintin, FreshFiction.com

"Her zamanki gibi en iyisi en sona bırakılmış." 
Detra Fitch, Huntress Reviews

2 yorum:

  1. Haziran listemde bekliyor
    yorum icin tesekkurler canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım. Hoyt aşkım bir başka biliyorsun dayanamadım :D okuyunca seninde düşüncelerini mera ediyorum.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: