Pazartesi, Şubat 17, 2014

Addison Moore - Sevecek Biri (Yarım Bıraktım)





Orjinal Adı: Someone to Love
Seri Bilgisi: Someone to Love #1
GoodReads Puanı: 3.77
Türkçe Yayın: Aspendos Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Çeviri: Arzu Ayas
Satın almak için: Kitap Sihirbazı



Yorum yapmadan duramayacağım...

Kitap zevkimizin %99 tuttuğu caaaanım ablam bu kitabı beğenmediğini söylediğinde büyük sinyali almıştım ama işte o %1'e giren kitabı da aramadan duramıyorum. Eh arayan belasını böyle buluyor işte.

50 sayfa ancak okuyabildim. Yorum yapmam doğru mu bilmem ama böyle adı çok lanse edilen bir kitabın olumsuz yorumu da olmalı diye düşündüm. Çünkü cidden hiç güzel değil. Almayı planlıyorsanız 5-10 kere düşünün.

Anlatımından karakterlerine tam anlamıyla duygsuz bir kitap. Affınıza sığınarak söylüyorum, kazık gibi bir anlatımı var. Yontulmamış. Çeviriden ziyade yazardan kaynaklandığını düşünüyorum. Konu deseniz okuduğum yere kadar saçma sapandı. Bir partide 1 saat bakışıp nasıl o raddeye geldiler anlamadım. İlişkiye girseler tek gecelik dersin ama bu öyle de değil. Birden adamın "dünyadaki tek amacı kızın yüzünü kızartmak haline" geliyor. En basit örneği. Birden dünyanın en seksi kadını oluyor. Kız desen ne kafada çözemedim, ne içtiyse artık normal cümleler kurmuyordu. 

Okuduğum ilk 50 sayfaya rahatlıkla 0 puan verebilirim. O yüzden Acıtan Güzellikte yaptığım hatayı yapmayacağım. Bu kitabı bitirirsem sanırım yüksek hatlı elektrik santraline dönerim. Zaten bu ara sıkıcı kitaplara rastlıyorum ama bu anlatımdan da sınıfta kaldı. Düşmanıma tavsiye etmem o derece. 

İlk okuduğum Aspendos kitabı son kitapta olacak gibi. Kapaktan öteye gitmeyen bir kitap. Kapak güzel dediysekte alakasız haberiniz olsun. Kızımız katran karası saçlı!!!

6 yorum:

  1. Çok güzel ve samimi yazmışsın :D Sen böyle diyorsan vardır bi bildiğin ama ben yine de bir şans vereyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım :D Bir şans ver ya belkim beğenirsin (:

      Sil
  2. İşte her önüne gelen kitap yazarsa böyle oluyor maalesef... Hem verilen paraya yazık hem de harcanan zamana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynısı içimden geçmişti. Bilgisayarı olan kendini yazar zannediyor. Herkes yazabilir ama hitabet farklı bir olay bence.

      Sil
  3. "Düşmanıma tavsiye etmem o derece."

    Hiç duymadığım bir kitap. Görürsem bir yerlerde uzak dururum. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görürsen yine de bir karıştır ama beğeneceğini sanmam (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: