Perşembe, Haziran 20, 2013

Tess Gerritsen - Bıçak Sırtı (Yorum)






Pinucciasbooks'un yazar ayları etkinliğine bu ay bende katılmaya karar verdim. Her ne kadar bu çok sıralar okumasam da ay bitmeden bir kitap bitirmeye kararlıyım.

Etkinlik başladığında Bıçak Sırtı ile katılacağım demiştim ama bugün farkettim ki bu kitabı okumuşum. Gece Nöbeti ile karıştırdığım için yanlış kitapla katılmış oldum. Hali hazırda bu kitabı yorumlamışken paylaşıp Kan Gölü ile devam edeceğim. Kan Gölü'ne başladım bile, gayette güzel başladı. 




Orjinal Adı: Under The Knife
GoodReads Puanı: 3.81
Türkçe Yayın: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 360
Çevirmen: Özlem Gültekin




Yorumum:


En son okuduğum kitabından sonra biraz soğumuştum yazardan ama yeni yılla birlikte biraz değişiklik isteyince, okumaya karar vererek yerinde bir karar vermişim. Tabii öneride bulunanlara da teşekkür etmek lazım :D 

Kitap, anestezi uzmanı Kate'in masada kalan hastasının ölümüne sebebiyet verilmesiyle suçlanmasını konu alıyor. Konu çok değişik gibi gelmeyebilir ama işleyiş ve içindeki sürprizler çok heyecan vericiydi. Bir ara kendimden bile şüphe ettim (:

Polisiye de olsa, olmazsa olmazım aşkta vardı içinde. Ve yazarın dili biraz daha samimi ve akıcı geldi bu kitapta. Sanırım bunda çevirinin de payı büyüktür o da ayrıca bir teşekkürü hak ediyor. 

Özetle polisiye ve romantizm okurlarının seveceği bir kitap olduğunu düşünüyor ve tavsiye ediyorum (:


Değerlendirmeme gelirse:

5 -  Bayıldım. Böylesi zor bulunur...



* * *

Hangisi daha korkunç?

Sevdiğiniz birini mi kaybetmek, yoksa uğruna her şeyden vazgeçmeye hazır olduğunuz hayallerinizi mi?

Mesleğinin henüz başlarında, genç bir doktor olmasına rağmen başarılarla dolu, kusursuz bir sicile sahip olan Kate, en son girdiği ameliyattan hem sevdiği bir insanı hem de gelecek hayallerini masada bırakarak çıkar. Sorunsuz olması beklenen ameliyat, anlaşılmaz bir şekilde tam bir kâbusa dönüşmüştür ve önce hastanın yakınları, sonra da hastane yönetimi bu kâbustan Katei sorumlu tutmaktadır. Öte yandan, bütün bunlardan habersiz ortaya çıkan bir katil, elinde bir liste, hastane personelini teker teker avlamaya başlar ve onu gören, elinden kurtulan tek insan olarak Kate bu listenin en tepesinde yer almaktadır.

Bütün oklar ona çevrilmişken, bütün deliller ve zaman onun aleyhine işlerken Kate, hem ensesinde nefesini hissettiği acımasız bir katilden kaçmak hem de kaybetmeye mahkum göründüğü bir davayı çözüme ulaştırmak zorundadır.


2 yorum:

  1. Kızım Tee Gerritsen çok severek okuyor ama ben daha hiç okumadım ve her seferinde nasıl niyetleniyorum. Bu gidişler hemen başlayacağım..
    Çok çok teşekkürler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim (: Rizzoli serisi biraz uzun ama tekli kitaplarından tavsiye ederim :D

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: