Perşembe, Haziran 20, 2013

Maria V. Snyder - Büyü Ustası (Yorum)



Orjinal Adı: Magic Study
Seri Bilgisi: Study #2
GoodReads Puanı: 4.08
Türkçe Yayın: Dex Kitap
Sayfa Sayısı: 424
Çevirmen: Deniz Başkaya




Yorumum:

Son günlerdeki zorlukları yaşarken, elim kitaplarıma uzanmakta, gözlerim satırlara bağlanmakta güçlük çekerken, Maria V. Snyder sayesinde bir kitap okumayı başarmış bulunmaktayım. Başka bir kitap olsa sanırım bu performansı sergilemem çok zor olurdu.

İlk kitap için yorumumda çok beğendiğimi belirtmiştim. Ezberim bozulmadı yine, yine bayıldım.


Başlangıçta en beğendiğim tam tamına ilk kitapta kaldığı yerden devam etmesi oldu. Yelena kitabın sonunda Irys ve yurttan arkadaşlarıyla eve dönüş yoluna çıkmıştı. Ve kitap bu yerden devam etti. Yolda ailesine bırakıldı birkaç kız sonra Yelena ile devam etti. Çok detaylı bir anlatım yoktu elbette ama en azından bilmem kaç ay geçmiş diye başlamadık olaya.

İkinci olarak yer yer; "hadi ama rahat bırakın şu kızı," diye sitemler edip oflasam da ilk kitaptan daha bol aksiyonu vardı. Hem erkek kardeşi, hem Yelena'yı casus olmakla suçlayan Cahil (Spoiler vermiyorum değil mi?), okuldaki durumu ve en son kızları öldüren bir seri katil.

Olay bol olunca okuması da uzun sürdü haliyle. Zaten moral de bozuk olunca aldı başını gitti süre. Yine de her dakikasında aklımı gerçek dünyadan uzaklaştırabildiğim ve o evrene girebildiğim bir kitap oldu. Hele ki Valek'in olduğu kısımlarda. Neden bilmiyorum isminin geçmesi bile gülümsememe yetiyor (:

Şimdi 3. kitabı okumakta kararsızım. Bitince ne yapacağım ben 4. kitap gelene kadar. Zor bir karar.


Değerlendirmeme gelirsek:

5 -  Bayıldım. Böylesi zor bulunur...



Alıntılar:

Valek bana "Bu görev başına ciddi dertler açabilir," diye takıldı."Açmasa sıkıntıdan patlarsın." Güldü. "Haklısın. Yılanım da haklı çıktı." "Yılanın mı?" Kolumu çekip bileziğimi ortaya çıkardı. "Bunu oyarken aklımda sen vardın, aşkım. Hayatın bu yılanın kıvrımları gibi. Hayatın kaç kez farklı yönlere saparsa sapsın yine ait olduğun yere döneceksin. Yanıma."




"Nasıl oluyor da her seferinde sana ihtiyacım olduğunu biliyorsun?"Valek'in gözlerinde ancak nadiren gördüğüm bir ateş yandı. "Biliyorum işte. Açlık veya susuzluk gibi bir parçam bu benim. Hayatta kalmak için gidermem gereken bir ihtiyaç."


* * *

 Bannerler için tıklayınız... 

* * *

Bir sadakat dersi, entrika üzerine bir uzmanlık eğitimi.

Yelena şu ana dek hayatta kalmayı başardı. Çocukken kaçırıldığı, gençliğinin başında hapse atılıp çeşnici olmak şartıyla serbest bırakıldığı düşünüldüğünde yeterince acı çektiğini düşünebilirsiniz.
Fakat hayır.
Ixiada yasaklı büyü güçleri ona bir idam fermanı getirdi. Tek şansı Sitiaya, doğduğu yere dönmek. Ancak Sitia ona çok yabancı bir yer. Burada güçlerini kontrol edemiyor. Başıboş bir büyücü korku salıyor ve kurban olarak Yelenayı seçiyor.

Büyü Becerileri Yelenayı Kurtaracak Mı...
Yoksa sonunu mu getirecek?

Yelenanın hikâyesi Zehir Ustasının ardından Büyü Ustası ile devam ediyor.

"Snyderın romantizmi ve aksiyonu aynı potada erittiği bu enerjik ve büyüleyici karışımın kendisine yeni hayranlar kazandıracağına hiç şüphe yok. Büyü Ustası fantastik türün mükemmel bir örneği."
Publishers Weekly

"Snyder yine on ikiden vurmuş! Büyü Ustası daha en başından ilginizi çekiyor ve sizi kendine bağlıyor... Kesinlikle okunması gereken bir kitap."
In the Library Reviews

4 yorum:

  1. Bu seriye ben de bayıldım! Henüz ikinci kitabı okumadım ama bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum! Ama kitapla ilgili spoilerimsi birşey okumuştum bir yerde ona biraz canım sıkıldı açıkçası. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim (: Benzer bir şeyi bende okudum ama heyecanı hiç düşürmedi. Kitap bol aksiyonlu. Spoiler vermemeye çalıştım eğer olduysa affola :D Şimdiden keyifli okumalar dilerim (:

      Sil
  2. 3. kitap çok iyi, en kısa sürede okumalısın. B) 4. kitap var mı ya? Seri bitti sanıyordum. O.o

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle sanarak başladım ama GR'de 6'ya kadar yazmışlar :( İngilizce de yok ki araştırayım doğru mu :D Eğer 3 kitaplıksa dakika durmam vallaha :D Nasıl bitiyor devam edecek gibi mi?

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: