Perşembe, Nisan 30, 2015

RKBT & KGBT 4. Gün || R. Gaye Önel "Hilekâr" || Yorum ve Çekiliş


Yorumum

RKBT ve KGBT ortaklığında yaptığımız Hilekâr turunun 4. gününde yorum sırası bende.

Öncelikle bu güzel ortaklığı yaptığımız için KGBT'na teşekkür ederim. Sanırım ilk defa böyle bir şey yapıldı. En azından benim takip ettiğim kadarıyla ilk oldu. Çok da güzel oldu neden daha önce yapmamışız ki (:

Gelelim şimdi kitabımıza. Yorum gününü endişeyle bekleyen biri olarak nasıl yorumlayacağımı düşünüp duruyorum. Bilmeyenler için diyebilirim ki Gaye, benim için ayrı yeri olan, kitabının yazım ve yayın aşamasında elimden geldiğince yanında olmaya çalıştığım ve hatta beni de teşekküre yazacak kadar yakın olduğum biri. 

Eh haliyle ne kadar yakınsam yorumlaması da o kadar zorlaşıyor. Neredeyse elimde büyüyen bir kitaba ne diyebilirim ki değil mi? Hadi bakalım deneyelim (:

Tabii ki önce konusuna değinmek lazım. Bir iblis avcısı, yine bir iblis tarafından kurtarılırsa ne olur? En önemlisi bir iblis, düşmanlarından biri olan avcıyı neden kurtarır? İşte tam olarak bu sorulara yanıt niteliğinde bir girişi var kitabın. Cassie, büyüük şeytan varisi Aidan tarafından ölümden döndürülüyor ve işte ondan sonra olaylar başlıyor. 

İkisinin zorunlu yolculuğu başlıyor ve ikisi içinde hiç ummadıkları şekilde gelişiyor olaylar. Fazlasıyla odunluk yapan Aidan'ın ölümlü diye küçümsediği bir kızdan etkilenmesi oldukça ilgi çekici. Tutkuların görevle savaştığı bolca sahne de okuyoruz. 

Spoiler vermeden yorum yapmak cidden zor :/ Çünkü aksiyonu bol bir kitap. Ne desem büyüsü bozulabilir. Karakterleri, olay örgüsü ve yan karakterleri oldukça merak uyandırıcı. İçinde kurt adamlardan vampirlere bolca fantastik tür olması merak unsurunu arttırmış. Hele ki fantastik dünyanın bol çeşidini seviyorsanız. Sonraki kitaplarda daha çok görmek bile istiyorum onları.

Türk yazarların fantastik kitap yazmasına ön yargılı yaklaşanlara cevap niteliğinde bence kitap. Üstelik benim gibi çok az şaşıran birini bile şaşırtmayı başaran kısımları vardı. 

Redaksiyon biraz sıkıntılıydı maalesef ama Gaye'nin ne kadar uğraştığını bildiğimden diğer baskıda daha da üstüne düşeceğine eminim. Zaten ufak tefek hatalar vardı. Telafisi kolay, okumayı etkilemeyen unsurlar.

Bir kitabı okurken yazarı tanımanın avantajlarından da faydalandım tabii ki. Yorumu yazmadan fikirlerimi belirttim, hatta kafama takılan yerleri sorarak acaba şunu da mı yazsam diye öneride bulundum (:

Yine de demeliyim ki 2. kitap buraya gelecek! Yoksa seni affetmem Gaye. Durun ben spoiler almaya gidiyorum. Böylesine bizden olan bir kitaba puan vermeyeceğim. Çünkü ne versem hislerimi anlatmaya yetmeyecek (:

Renkli Kalemler Blog Tur ve Kitap Gurmeleri ile Blog Turları sayfalarımızdaki çekilişlere katılmayı unutmayın. 

5 yorum:

  1. merhaba, çok güzel post, takipteyim, bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. afişine asılmayan kalmadı :D :D Aidan'ı güzel güzel koymuşsun oraya :D
    Güzel yorumun için teşekkürler can dostum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım :*
      Eh adam yakışıklı ne yapalım (:

      Sil
  3. O afiş ne kadar da güzel öyle :)
    Ayrıca blogunun yeni tasarımına tav olduğumu söylemeden geçemeyeceğim :D

    Not: Bu kitabı bir an önce okumalıyım! ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşten fırsat buluğ temayı daha tamamlayamadım ama hoşuna gitmesine sevindim ^_^
      Ehehe Aidan yakışıklı oluncaa afişte güzel oluyor :D

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: