Cuma, Nisan 17, 2015

Okuma Etkinliği 1 || Beth Hoffman - Sevginin Büyüsü || Yorum ve Çekiliş


Künye
Orjinal Adı: Saving CeeCee Honeycutt
Seri Bilgisi: -----
GoodReads Puanı: 3.90
Türkçe Yayın: İndigo Kitap
Sayfa Sayısı: 400
Çevirmen: Esra Yüksel
Puanım: 5 / 4


Yorum

İlk okuma etkinliğimden herkese merhaba. 
Daha önce bir etkinlik yaptım aslında ama bunu düzenli hale getirmek konusundaki ilk etkinliğim bu. Umarım ki gelir (:

İlk etkinlik konuğumuz Sevginin Büyüsü kitabı. 

Kitap kaybedilenler sonrası bulunan mutluluğu anlatan bir konuya sahip. Küçük CeeCe daha 10 yaşında ailesinin dertlerini sırtlanmış bir çocuk. Anne ve babasının yaşadıkları ile omzuna yüklenen yükler altında ezilen CeeCe'nin tek dostu ise yan komşusu bayan Odell. 

Hikaye CeeCe'nin annesinin başına gelenler ve sonrasında teyzesi Tootie'in yanına taşınmak zorunda kalmasını anlatıyor. Küçük bir kızın gözünden ailesinin başına gelenleri okumak yetişkine göre daha etkileyici olmuş. Genelde hep yetişkinlerden dinlemeye alıştığımız ölüm ve ayrılık konuları bir çocuğun gözünden, onun çaresizliğiyle daha bir etkileyici geldi bana. Tabi buna yazarın dili ve kitabın başarılı bir şekilde akıcılığı bozmadan Türkçeye çevrilmesinin de etkisi büyük olmuş. Kitap, kapağı gibi yalın bir dilde yazılmış. Göz yormuyor, kafa karıştırmıyor. Ama böyle deyince boş bir kitap sanmayın. CeeCe ile birlikte sizde her sayfada annesine üzülüyor, babasına kızıyorsunuz. Teyzesinin o tatlı deli halleri gülme isteği uyandırırken sonunda yaşananlar ve olayların nereden-nereye geldiğini görmek sanki siz yaşamışsınız da hayatınız film şeridi gibi gözlerinizin önünden geçmiş gibi hissettiriyor. 

Konuyu, dili, kapağı ve akıcılığını kendi adıma sevdiğimi söylemeliyim. Zevkler tartışılmasa da bence yazar konuyu bir çocuğun gözünden yazarak okuyucuyu bam telinden vurmak istemiş ki bence çoğu yerde de bunu başarmış. Yine de okuyup karar vermesi sizden (:

Korkularına yenilmek gözlerini kör eder, elini kolunu bağlar. Sonunda bir bakmışsın, hayatının sonuna kadar hapis hayatı yaşamışsın. Korkuların seni dışarıdan özgür görünen bir mahkuma çevirmiş.

Çekiliş



a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: