Cumartesi, Ağustos 02, 2014

Rachel Gibson - Yaz Aşkım (Yorum)


Orijinal Adı: True Confessions
Seri Bilgisi: Gospel, Idaho #1
GoodReads Puanı: 3.89
Türkçe Yayın: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 350
Çeviri: Güzin Pelin Direnoğlu

Yorumum:

Sizde yazma isteği uyandıran yazarlar var mı? Benim aklıma bu fikirleri sokan birkaç yazar var. Ve nedense çok okuyan insanlarda bu tarz fikirlerin şekillenmiş olabileceğini düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Rachel Gibson’da o yazarlardan biri işte. Bir kitabını saymazsak geriye tüm kitaplarını -tabi ki Türkçe olanları- çok sevdim ve bitirdikten sonra tadı damağımda kaldı. Öylesine tatlı romantik komediler yazıyor ki bana ilham oluyor. Tabi ki hayata geçirmiyorum ama olsun en azından bu etkiyi yapabiliyor. 

Yaz Aşkım’da bu kitaplarından biri. Belki ustalık eseri değil ama okuması oldukça keyifli. 

Hope, yazdığı hikayelerde tıkanma yaşaması dolayısıyla 6 aylığına Gospel’e gönderilmiştir. Gazetede yazdığı hikayeleri sahte isimle yazdığından burada da insanlardan ne iş yaptığını gizler. Tabii Gospel’lilerin meraklı tutumuyla ne kadar saklanabilirse. Hope, kasabanın şerifi Dylan’dan, Dylan’da ondan hoşlanmaya başlar. Üstelik  Dylan’ın 7 yaşındaki oğlu Adam’da Hope’u sevmiştir. Kasabadaki tüm bekar kadınların peşinden koştuğu Dylan ise bir sır sakladığından yazar olduğunu söyleyen Hope’a endişeyle yaklaşır. Eh yine de bu endişeler ona aşık olmasına engel olmaz. Sonunda bazı sırlar ortaya çıkana ve kapak Hope’un başına patlayana kadar.

Rachel her ne kadar ilham kaynaklarımdan biri olsa da sonuçta kadınlarının bu kadar kolay affetmesini yadırgamıyor değilim. Hope’un yerinde olsam o Dylan’ı süründürürdüm ya neyse kendini mağdur gördüğü için fazla kızmıyorum (:

Çeviri öyle ahım şahım değildi tabi ki. Sonuçta Nemesis ne bekliyor olabilirim ki. Böyle kabul ettik artık. Rachel kitapları çıktığı için sevinç duymaktan çeviri hatalarını göz ardı etmeye alıştım.

Bu kitabın ayrıca Chinooks Hockey Team Serisinin 3. Kitabı olan  Aşk Seni Bulursa kitabıyla seri olduğunu söylemek gerek. O kitap çıkalı çok oldu pek hatırladığım söylenemez ama yine de kitabı biraz karıştırarak fikir sahibi oldum. Okumak şart ama benden söylemesi (:

Puanım: 10/8


Idaho'da iki şeye yaygın olarak inanılır.
-Idaho dünyanın en güzel yeridir.
-Dünyadaki tüm kötü şeyler Kaliforniyalıların başının altından çıkmaktadır.

Idaho'da işler bu şekilde yürürken, gazetelere yazdığı küçük öykülerle meşhur olmuş Hope Spencer, kafasını toplamak için tatile çıkmaya karar verir. Üstelik tatil yapmak için daha önce hiç gitmediği Idaho'yu seçmiştir. Unutmadan söyleyelim. Hope Spencer, Kaliforniyalıdır. 

Birazcık ilham için başladığı bu tatil, Hope'un kontrolünden çıkmak üzeredir. 

12 yorum:

  1. Hiç duymadığım bir yazar ama bu yazıdan sonra bir sonraki kitap siparişimde alacaklarım arasına girdi. Ama bu kitaba 10 üzerinden 8 vermişsiniz. Acaba aynı yazarın en iyi kitabı budur diyebileceğiniz bir kitabı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi budur diyebileceğim kitabı yok maalesef çünkü bir kaç kitabını çok beğendim.

      Papatya Falı (Lovett, Texas #1)

      Tutkulu Aşk (Chinooks Hockey Team #1)
      Buzda Aşk (Chinooks Hockey Team #2)
      Aşk Her Yerde (Chinooks Hockey Team #4)
      Aşk Yeniden (Chinooks Hockey Team #5)

      Gizemli Oyun (Writer Friends #1)
      Sırlar Aşka Engel Mi? (Writer Friends #3)
      Lanetli Talih (Writer Friends #4)

      Tesadüfler Adası (Bağımsız)

      Seri sıralamalarıyla 5 yıldız verdiğim kitaplar böyle. Hiç okumamışsınız uyarmam lazım çevirilerinden memnun kalmayabilirsiniz. Ben yazarın üslubunu sevdiğimden göz ardı ediyorum. Romantik komedi seviyorsanız Gibson'ı da seveceğinize inanıyorum. Umarım seversiniz de (:

      Sil
    2. teşekkür ederimmmmmm :)

      Sil
  2. o zaman yazmaya kara verirdiğimde okumalıyım , ziraz yazmayı çok istiyorum fakat elime kalemi alamıyorum bir tüelü...belki bu kitabı okuyunca fikrim değişir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde de aynı etkiyi yapar umarım, karakterlerini sevdiğimden bende böyle insanlar yazsam keke diyorum çokça (:

      Sil
  3. Yazarın hiçbir kitabını okumadım doğrusu ama yazınızdan sonra bir eksiklik hissetmedim değil,yazmaya yeni başlayan biri olarak bir dahaki kitap alışverişime ekledim ;) sevgiler...buarada nacizane bir blog oluşturdum ziyaretime beklerim.http://bendenizinyolculugu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Chinooks Hockey Team serisinden başlamanızı tavsiye ederim (: Umarım siz de seversiniz (:
      Blogunuzu ziyarete geliyorum hemen (:

      Sil
  4. .Blogunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfetme fırsatı buldum ve takibe aldım :) bu etkinlik sayesinde birçok güzel blogtan haberdar oluyoruz :) Benim bloğuma da beklerim :D
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      hoşgeldiniz. Etkinlik çok faydalı oldu gerçekten, bende hemen ziyarete geliyorum (:

      Sil
  5. Web sitenizi beğenerek ziyaret ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: