Pazartesi, Haziran 30, 2014

YK 1. Gün || Celeste Bradley "Gönlünü Kimseye Kaptırma" || Yorum ve Çekiliş


Orjinal Adı: The Pretender
Seri Bilgisi: Liar's Club #1
GoodReads Puanı: 4.00
Türkçe Yayın: Epsilon Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 432
Çeviri: Başak Yenici

Yorumum:

Yorumcu Kızlar olarak yaptığımız ilk turun, ilk gününden herkese merhaba. 

Bildiğiniz gibi tur kitabımız Asla Pişman Olma. Ancak ona geçmeden ilk ve ikinci kitaplara yorum yapmak istedik. Seri kitaba bunu yapmazsak olmazdı değil mi? :D

Agatha Cunnington, erkek kardeşi James'i aramak üzere Londra'ya gelmiş kızımız. Ancak Londra'ya gelirken küçük bir yalan söylemiş; evli olduğunu. Sosyetenin simaları tarafından kıskaca alındığında bu planın aslında çokta parlak olmadığını görüyor Agatha. Kendisine acilen kocası numarasını yapacak biri lazım. 

Bu sırada James'i soruşturmakta olan Yalancılar Kulübü üyesi Simon, Agatha'nın evine baca temizleyicisi kılığında giriyor. Ve böylece Agatha'nın aradığı fırsat ayağına geliyor. Agatha, Simon'u kocası olarak tanıtıyor. Ancak beklediğinin aksine bir seferlik bir şey olarak kalmıyor ve aldığı ısrarcı davetler üzerine bu oyuna bir süre daha devam etmek zorunda kalıyor. Tabi ki bu da Simon'un araştırma yapması için mükemmel bir fırsat oluyor. James'in metresi olduğunu düşündüğü Agatha'nın evinde kalırken araştırma yapacak alanı da yaratmış oluyor. İşler yolunda yani. Ta ki Yalancılar Kulübün'nin ilk kuralını çiğneyene kadar: Gönlünü Kimseye Kaptırma.

Herkesin oldukça eğlendiğini söylediği kitabın konusu böyle. Ama açıkça söylemek gerekirse ben çok beğenmedim. Agatha ve Simon başta olmak üzere karakterleri sevdim aslında. Agatha bazen ısrarcılığıyla sabrıma denemeler yaptırsa da okuduğum bir çok tarihi roman kızından iyiydi. Simon da oldukça çekici bir karakter olarak yazılmış. Amma velakin kitabın uzunluğu ve genel olarak aynı konuların üzerinde durması beni pek tatmin etmedi. 

Arka kapağı okuduğumda nedense daha fazla polisiye beklemiştim. Ya da daha farklı. Simon ve Agatha'nın esasında aynı kişileri aramasına istinaden daha fazla aksiyon bekledim sanırım. Yapılan bir evlilik numarası var ortada ne de olsa. O açıdan birazcık eksik kaldı maalesef.

Yine de çoğunlukla okuması zevkli bir kitaptı. 

Puanım: 10/6


Çekilişe katılmak için;

a Rafflecopter giveaway

YALANCILAR KULÜBÜ
KURAL #1: Gönlünü Kimseye Kaptırma

Dik başlı güzel Agatha Cunnington kayıp kardeşi James'i aramak üzere taşradan Londra'ya gider. Elindeki tek ipucu Griffin imzasını taşıyan gizemli bir mektuptur. Ancak Agatha'nın amacı uğruna saygı duyulan evli bir bayanmış gibi sosyetede rahatça zaman geçirebilmesi için öncelikle bir kocaya ihtiyacı vardır... Simon Rain gibi uzun boylu, zarif ve gösterişli birine.

Sihirbaz olarak da bilinen Simon Rain Yalancılar Kulübü'nün bir üyesidir. Adamları birer birer komploya kurban gidince bunun sorumlusunu bulmaya çalışır ve ipuçları onu Griffin adlı kişiye götürür. Kılık değiştirerek Griffin'in metresi olduğuna inandığı Bayan Agatha Applequist'in evine girer ve çok geçmeden Yalancılar Kulübü'nün ilk kuralını ihlal ederek kendini bir anda genç kadının cazibesine kapılmış halde bulur.

2 yorum:

  1. Yorumlarını çok uzun zamandır takip ediyorum :) Çok güzel yazıyorsunuz yetenek var sizde :) Umarım ileride kendi kitabınızı yazarsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sevindirdiniz beni :D Kısmet, şu an öyle bir çalışmam yok ama belki ileride olur (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: