Cumartesi, Nisan 26, 2014

Nora Roberts - Baştan Çıkaran Ölüm (Yorum)


Orjinal Adı: Seduction in Death
Seri Bilgisi: In Death #13
GoodReads Puanı: 4.28
Türkçe Yayın: Epsilon Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 392
Çeviri: Aslı Ağca
Satın almak için: Kitap Sihirbazı

Yorumum:

Evettt sıra geldi 13. kitaba. Bu sefer adı gibi baştan çıkarıcı cinayetlerle başbaşa Teğmenimiz. 

Pembe güller... Şiirler... Şarap... Romantik bir atmosfer... Her genç kızın hayali olabilecek bir durum aynı zaman da onların ölümüne de yol açıyor. Piyasada zor bulunan tecavüz ilaçları yüzünden genç kızlar ölmeye başlıyor ve olaya Eve Dallas bakıyor. Olayın derinlerine inince tüm olayın iki kişinin oyunundan ve kendilerini eğlendirme durumundan ibaret olduğunu görüyoruz. Ve bu Eve'i sinirlendiriyor. Hem de çok.

Bu kitabı okurken aklımdan geçen düşünce "acaba gerçekten böyle manyaklar var mıdır?" oldu. Umarım yoktur. Yani bu cidden ayrı bir manyaklıktı. Sırf canları sıkılıyor diye insanları öldürmek, puan tablosu tutmak... Okurken bolca sinir bozuyor. 

Kitabın ayrıca güzel kısımları da Peabody ve McNab oldu. Sürekli itiş kakış yaşanan ilişkileri yolunu bulmaya başladı. Hayır ucundan ucundan yazıyor insan merak ediyor. Onlarınki de oldukça ilgi çekici bir hikaye bence :D

Biraz ara verip 14'den devam edeceğim. Çok merak ediyorum ya bu sefer düşman yine bilindik ve bir kadın. Merak ettim :D

Puanım:


* * *

Dante kurbanıyla yüz yüze görüşmeden haftalar önce ona siber alem üzerinden kur yapmıştı. Genç kız birkaç yudum şarap ve bir-iki saatin ardından sonra ölmüştü. Cinayet aleti; nadir bulunan, kolayca tespit edilemeyen ve karaborsadaki değeri binlerce dolar olan bir tecavüz kimyasalıydı.

Mum ışığı, müzik, yatağa serpilmiş gül yaprakları... kısaca birini baştan çıkarmak için gereken her şey. Dante onu öldürmeyi istememişti ama artık iki seçeneği vardı: Ya korku ve suçlulukla bir deliğe saklanacak ya da avlanmaya tekrar başlayacaktı…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: