Pazar, Nisan 06, 2014

Cassandra Clare - Mekanik Prens (Yorum)


Orjinal Adı: Clockwork Prince
Seri Bilgisi: The Infernal Devices #2
GoodReads Puanı: 4.48
Türkçe Yayın: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 600 (Ki aslında biraz daha fazla)
Çeviri: Selim Yeniçeri
Satın almak için: Kitap Sihirbazı

Yorumum:

Mekanik Prens ilk kitap gibi zevkle okuduğum bir kitap oldu. Hatta bu ara pek okuyamıyorum ona da deva oldu. Ama yorumlamak zor. Bende madde madde bu kitapla ilgili bir şeyler yazmak istedim. 

Bakalım bu kitapta neler oldu? 
(Spoiler yok denecek kadar azdır.)

1- 600 sayfa olmasına rağmen ve kabul edelim aksiyon çok olmamasına rağmen anlatımı oldukça akıcıydı. Yine.
2- Sonunda Will'in davranışlarındaki sebepleri öğrendik. Üzülmedim desem yalan olur. Ama ne ne bileyim yaş ilerledikçe nasıl kafa basmamış anlayamadım. Will yani bu. Bir çok kişinin onu sevdiği de çok bariz.
3- Tessa'nın ne olduğuna dair biraz cevap alabildik gibi. Ama yeterli mi? Hayır. Artık son kitapta kemale ereriz.
4- Charlotte ve Henry için güzel gelişmeler oldu. Seviyorum ben bu çifti ya :D
5- Enstitü içindeki hain çok ilginçti. O ve onu ilgilendiren kısımlar çok heyecanlıydı. Allah'tan bu kitaptakiler fazla salak değil de çok kötü sonuçlar olmadan bir şeyler yapabiliyorlar.
6- Ve son olarak. Ben bu Tessa'yı döverim ha. Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz. Ne ballı kızlar var kardeşim. Ben Jem'i de Will'i de seviyorum amaaaaa ayağını denk al kızım. Bir onla bir bunla. Ne lan bu ikisini seviyorum ayakları. Buldun tabi cillop gibi çocukları bırakamıyorsun yemezler, rezil kız.

Aklımda kalan önemli noktalar böyle. Bir kaç gün sürünse de yarısını bir günde bitirdim. Baya da kalın ama sıkmadan okutuyor. 3'ü çok merak ediyorum ama hayal kırıklığı olacakmış gibi bir his var içimde :/ 

Bir de şu kapak. Allah aşkına içiniz nasıl elverdi bununla yayınlamaya. Kilise resmi falan olsaydı yine iyiydi. Hele ki ikinci kitaptaki abiden sonra afedersiniz ama bu tipsiz hiç gitmemiş. Adamı ne hale sokmuşlar yaw sinir oldum :(

Puanım:

* * *

Londra Enstitüsündeki dengeler hiç bu kadar hassas olmamıştı. Konsey, Charlotteın gücünü elinden almak ve bu gücü, ahlak değerlerinden yoksun, gözünü iktidar hırsı bürümüş Benedict Lightwooda vermek istiyordu.

Will, Jem ve Tessa, Enstitüyü ve Charlotteı kurtarma umuduyla Mortmainin geçmişiyle ilgili sırları araştırmaya karar verdi. Ancak tek keşfettikleri düşmanın amacı değildi. Aynı zamanda Tessayla ilgili huzursuz edici Gölge Avcısı bağlantısını da öğrendiler. Zaten Will ve Jemin ilgisi arasında kalan Tessa, kendisinin bizzat bir canavara dönüşmesine Gölge Avcılarının yardım ettiğini öğrenince başka bir seçimle daha yüz yüze gelecekti.

3 yorum:

  1. ahanda alacagım bu kitabı,kankam da begenmişşş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de beğendim ama son kitabı okumak lazım kız :D

      Sil
  2. gaza geldim üçünü de alıyom hadi hayırlısı :D :D

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: