Perşembe, Şubat 20, 2014

Debora Geary - Modern Cadı (Yorum)




Orjinal Adı: A Modern Witch
Seri Bilgisi: A Modern Witch #1
GoodReads Puanı: 3.75
Türkçe Yayın: Sayfa6 Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Çeviri: Rana Keskin Saldi
Satın almak için: Kitap Sihirbazı


Yorumum: 

Tanıtımını gördüğümden beri merak ettiğim Uçan Süpürge serisine ilk kitapla giriş yapmış bulunmaktayım. Cadılar diğer tüm fantastik kitaplardan daha çok ilgimi çekiyor ama maalesef tam olarak istediğim gibi bir kitabı bulamadım. O yüzden Modern Cadı'da çok karşıladı diyemem ama oldukça güzel bir kitaptı.

Başarılı bir emlakçı olan Lauren'in cadı olduğunu keşfetmesini konu alıyor kitabımız. Öyle durduk yere değil tabi ki. Aslında bu konuda hiç bir fikri yokken, modern zamanın nimetlerinden yararlanan bir kaç cadının, bir internet sitesine yerleştirdiği kodlama sayesinde cadı ağına yakalanıyor. Evet, sadece cadı olanlar giriş yapabiliyor buraya. Lauren ilk başta bunu çatlak bir kaç kadının sohbeti olarak algılasa da bir kaç gün sonra konuştuğu kadınlardan Nell'in kardeşi Jamie'nin ziyareti üzerine bambaşka bir gerçekliğe adım atıyor. Arkadaşı Nat'in desteği sayesinde kısa süreli eğitimi için Jamie ile Berkeley'i gitmeye karar veriyor. Ve böylece büyük bir cadı topluluğuna adım atıyor.

Kapağı ve arka yazısındaki gülmekten gözlerinizden yaşlar akacak yazısını okuyunca daha farklı bir kitap beklemiştim. Anlatımın bir kısmı esprili olsa da bence bir komedi kitabı değil bu. Cadılığı baya derin ele almış yazar. Tarihçesini değil de dünyasında yarattığı tüm cadılık türlerini, eğitimlerini, cadıların neler yapabildiklerini detaylıca anlatıyor. Lauren eğitime gittiği için onu da detaylıca okuduk. Bu açıdan biraz sıkıntı yapabilecek bir kitap ama anlatımı ile kendine çekiyor. Bir de sürprzi bir durum var ki (spoiler vermeden şöyle diyebilirim; Jacop ve Renesmee'nin ilk bakışını düşünün) bence çok hoştu. Beni avucuna alan bir detaydı. Ayrıca tatlı mı tatlı ve belki de cadı aleminin en güçlü cadısı 4 yaşındaki afacan Aervyn vardı ki ayrı bir güzellik katmış.

Şansımı zorlamak istemediğim için sadece ilk kitabı almıştım. En kısa sürede devamını da alacağım. Çevirisi de çok güzel olan kitap bitince nasıl bir hikayeyle devam edecek diye merak ettiriyor.

Puanım:

* * *

Lauren, Chicago'da başarılı bir emlak danışmanıdır. Müşterilerinin arzu ettiği evleri, adeta onlar için yaratılmışçasına bulur ve satışlarını gerçekleştirir. Başarısını tecrübesine bağlamaktadır. Ancak bir gün aslında hiç de öyle olmadığını öğrenir. 
Lauren, güçlü bir düşünce cadısı olduğunu öğrendiğinde kariyeri ile cadılık eğitimleri arasında kalacak, üstelik verdiği kararla sadece kendi hayatını değil en yakın arkadaşının da hayatını değiştirecektir. İki arkadaş yeni bir şehirde, birçok yardımsever cadı ve cadıcıkla birlikte yeni hayatlarına bol sihir, dostluk, aşk ve hatta sürprizler katarlar. 
Uçan Süpürge Serisi'nin mizah dolu ilk kitabı Modern Cadı'da Debora Geary, yarattığı samimi karakterlerle cadılar dünyasının perdelerini aralıyor.

6 yorum:

  1. son zamanlarda ilgilimi çekiyordu bu kitap,şöyle güvendiğim yorumunu teminat sayacağım biri okusada bende bilsem ne menem bş miş diyordum sağolasın Pınar cım kayda alıyorum
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Çok ahım şahım bir kitap değil ama 1 günde sıkılmadan okudum ben. En azından ilk kitaba bir şans verilebilir.

      Sil
  2. bu ara üstümde bir üşengeçlik var kitap bile okuyamıyorum artık :) yazılarını beğendim bloguma beklerim :) http://hanesuscehersey.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, ziyarete gelirim (: Okuma isteğini yeniden canlandıracak bir kitap değil ama benden söylemesi (:

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Bende ilk olarak kapağına vuruldum itiraf ediyorum (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: