Salı, Mart 12, 2013

Alyssa Day - Atlantis'in Yükselişi (Üşengeç Yorumcu 1)



Alyssa Day - Atlantis'in Yükselişi




Künye

Orjinal Adı: Atlantis Rising
Seri Bilgisi: Warriors of Poseidon #1
GoodReads Puanı: 3.97




Puanlama:


Konu: 5

Atlatis'in Yükselişi adından da anlaşılacağı fantastik bir kitap.  Senenin popüler fantastik türlerinin aksine Atlantis Yükselişi tam bir mitoloji kitabı. İçinde Poseidon'un, Zeus'un kol gezdiği cinsinden hem de. 

Erkek karakterimiz Conlan bir prens. Üstelik öyle böyle değil. Kendisi Atlantis'in prensi ve gelecekteki kralı. Kendisi diğer fantastik karakterlerin aksine zayıf yanları ve acıları olan bir prens. Kurşun geçirmez zırhının altı da aşkla atan deli dolu bir kalbi ve gerçek ruh ikizinin tanımı olan bir sevdiği var.

Kadın karakterimiz ise Riley.  Kendisi bir sosyal hizmetler görevlisi. Üstelikte bir Aknasha yani empatik. Hal böyle olunca işinde çok daha iyi olduğu söylenemiyoruz açıkçası. Kızımız aşık ama öyle başkaları gibi "Sevdiğim ama biz ayrı dünyaların insanlarıyız" diyen tarzda birisi değil. Kelime anlamıyla da gerçek anlamıyla da Conlan'la ayrı dünyaların insanları olmalarına rağmen.

Roman Poseidon'un çalınan Trident'inin geri alınmasını konu alıyor. Ama konu da bu mu demeyin. Kitap boyunca bir çatalı alamıyorlar maşallah geri. Seri Colan ve arkadaşlarını konu alıyor. Her biri duygu hissedemeyen 8 yakışıklı ve dalyan gibi delikanlının duyguları ve aşkı bulmasını keyifle okumak için sabırsızlıkla bekliyoruım.  Kendi adıma en çok 8. kitabı yani Alaric'in kitabını merak ediyorum.

Not: Bir Atlantis'li ile bir empatik yan yana geldiğini ortaya tabiri caizse çakan şimşeklerden anlayabiliyoruz. Ama şöyle bir durum var. Conlan ve Riley tamam onlar bu tensel çekimi atlattı. Peki ya Alaaic o zavallım ne yaptık. Tüh söylemeyi unuttum. Kendisi üzerinize afiyet biraz rahiptir olur da :D


Kapak: 5

Buram buram mitoloji kokusu daha kapakla kendini belli ediyor. Harabe, deniz, mağara ve elinde kılıç tutan baklavalı bir adam. Vallahi bunlar bu baklavalarla insanı şeker komasına sokarlar ki belirtmekte fayda var, Conlan da resimdekinin nerdeyse aynısı. Varın gerisini siz düşünün :D

Çeviri: 5

İlk defa erkek bir çevirmenin kitabını bu denli beğeniyorum. Kelimler yetertince akıcı ve netti. Cümlelerde ara ara geriye dönüp "Ne demek istedi" diye düşünmeye sefk etmeyecek kadar yalındı. Kitabı bu kadar sevmem de çevirmenin payını da es geçemeyeceğim. Selim sen bu işi biliyorsun :D


Kitap Adı: 5

Orjinal isim kullanıldığı için fazla bir şey söylememe gerek yok. Zaten bu kitabı da bundan daha iyi anlatan başka bir isim bulunamazdı. 


Anlatım: 5

Kitap gerçekten Atlantis gibiydi su gibi aktı ve bitti. Sonunda "Keşke daha olsa da okusam" dedim. Ama iyi ki yazar beni dinleyip de konuyu uzatmamış yoksa şimdi bunu diyen ben o zaman da "Kısa kesip de tatında bıraksaydı" diyecektim. Mitoloji severlerin arşive kesinlikle alması gereken bir kitap. Kaliteli bir yayınevi için gayet kaliteli bir kitap seçimi olmuş.  İnşallah Martı devamını çıkarmak için geç kalmaz. 


Değerlendirmeme gelirsek;

5  / 5 - Bayıldım. Böylesi zor bulunur...



Not: Alaric bekle beni canım kavuşmamıza az kaldı. 6 kitapcık kadar :D


Sevgiler, Zeynep


* * *


Bannerlar için tıklayınız...


* * *


Yüzyıllar önce dünyanın en gelişmiş toplumu olan Atlantise neler oldu?

Atlantisin prensi ve gelecekteki kralı Conlan, Deniz Tanrısı Poseidonun çalınan en önemli silahı Tridenti bulmakla görevlendirilir. Bu silah kötü amaçla kullanıldığı takdirde tüm kıtayı yok edebilecek kadar tehlikelidir. 

Conlan, zorluklarla dolu bu mücadele sırasında kendini hiç beklenmedik bir durumun içinde bulur: bir ölümlüye beslediği yasak duygular ve arzular...

Karar anı gelmiştir: Conlan ruh eşi olduğuna inandığı ölümlünün mü yoksa büyük bir tehdit altında olan ve tüm umutlarını kendisine bağlayan Atlantis halkının mı yanında duracaktır?
Yasak aşk bu baskının üstesinden gelebilecek midir?


"Alyssa Day, Atlantisin Yükselişinde tekrar tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz inanılmaz ve nefes kesici bir dünya yaratıyor. Bu kitap romantik, seksi ve kesinlikle çok sürükleyici. Bayıldım!"
Christine Feehan

"Kaçırmak ve ayrılmak istemeyeceğiniz yepyeni ve inanılmaz bir dünya. Alyssa Day, seksi Poseidon Savaşçılarıyla okuru heyecanlandırıyor ve nefeslerini kesiyor."
Kerrelyn Sparks

"Vay canına! Alyssa Day muhteşem bir paranormal aşk romanı yazmış!"
Susan Kearney

"Alyssa Dayin karakterleri sizi alıp bir girdabın içine çekiyor. Uzun zamandır karakterlere veya bir hikâyeye kendimi böylesine kaptırmamıştım. Tadını çıkarın!"
Susan Squires

2 yorum:

  1. zeynepcim, kendi köşeni kurmuşsun :D
    tebrikler
    yorum çok iyi, en kısa zamanda okuyacağım inşallah çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim onun adına :D Vallahi bende çok merak ediyorum yorumundan sonra :D

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: