Pazar, Mart 03, 2013

Elizabeth Haynes - Işığı Ararken (Yorum)





Künye

Orjinal Adı: How to Abduct a Highland Lord
Seri Bilgisi: Novels
GoodReads Puanı: 4.11





Puanlama:


Konu: 5


Rüyalarınızın erkeği en büyük kabusunuza dönüşebilir mi?

Cathy, Lee ile tanıştığında onun doğru kişi olduğunu düşünmek için geçerli sebepleri vardı. Neden olmasın ki, yakışıklı, kaslı, kıskanç, sürpriz yapan ideal erkek. Son zamanlarda bolca gördüğümüz erkek profiline çok iyi uyuyor Lee. Yatağa getirilen kahvaltılar, kıskançlıktan tutup kolundan götürmeler, gözyaşları, sıcak sahneler… Cathy’nin arkadaşlarının bile kıskandığı bir ilişki. Okuduğumuz bir aşk romanı olsa burada kalır sonsuza kadar mutlu yaşadılar diye bitebilirdi. Ta ki Lee gerçek yüzünü gösterene kadar.

Lee bildiğin psikopat. Öyle böyle değil ama. Hareketleri, yaptıkları ilmek ilmek kişiliğinden götürdü Cathy’nin. Fiziksel ve duygusal şiddet kaçma noktasına kadar götürüyor onu, başarısızlığın ardından ölümün eşiğine gelmişken kurtarılıyor. Her ne kadar Lee yakalanıp hapis cezası alsa da Cathy için işler eskisi gibi olmuyor. Özellikle geçmişinde tam bir parti kızı olan birinin değişimini okumak çok kötüydü. Biri mi takip ediyor, eve kim girdi, nelere dokundu diye düşünmekten Obsesif Kompülsif Bozukluk baş gösteriyor.

İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş. Üst katına taşınan Stuart sayesinde tedavi olmayı kabul ediyor. Yavaş yavaş düzelmeye, Lee’den korkmamaya, hapisten çıktığını söylemiş miydim?, ona karşı savaşmaya başlıyor.


Kapak: 4

Çok beğendiğim deyip bir şey yazmayacaktım ta ki kapaktaki o elleri görene kadar. İlk gördüğümde kitap soyuldu sanmıştım. Keşke onlar olmasaydı da kapakta geçer not alsaydı. Bütün ürkütücülüğünü öldürmüş maalesef.


Çeviri: 5

Ufak tefek hatalar dışında çeviri güzeldi.


Kitap Adı: 5

Cathy’nin mücadelesini, çıkış yolunu kısaca ışığını aramasını bundan daha iyi anlatan bir isim zor bulunurdu.


Anlatım: 5

Kitap günümüz, geçmiş şeklinde ilerliyor. Bunu ilk gördüğümde kesinlikle zorlanacağımı düşünmüştüm ama ayrı bir akıcılık katmış kitaba. Tabi bazı sinir halleri de yarattı. Tam saçından tutup yakalamışken günümüze geçiş yapmanın hoş olmadığı bölümler vardı tabi.




Değerlendirmeme gelirsek;

4.8  / 5 - Bayıldım. Böylesi zor bulunur...




Çok beğendiğim bir kitap oldu. Soluksuz okuduklarımdan. Belki herkese hitap etmeyebilir ama. En son lisede Şeytanın Sağ Eli’ni okuduğumdan beri bu kadar korkmamıştım. Özellikle benim gibi karanlıktan korkuyorsanız gece okumanızı tavsiye etmem.




Kendi beğenmediğinin beğenilmesine anlam veremeyenler içinde şunu söylemek istiyorum. Bu kitabın 29 dile çevrilmesinin çok haklı sebepleri sebebi var.

Şimdiden keyifli okumalar (:



Alıntı

“Hepimizin istediği de bu değil miydi? Gözünün içine bakan biri? Tuvaletin kapısında dönmeni bekleyen biri? Aşırıya kaçmanın tersi ne oluyorsa, işte biz o tiplere fena alıştık, Catherine. Bizi iplemeyen heriflere fazla alıştık. O tam tersi, seni hayatının merkezine oturttu. Sensiz bir dünya yok onun için. Bunun ne harika bir şey olduğunu biliyor musun? Öyle birini bulmak ne demek, ha?”


* * *


Banner için
 tıklayınız...


* * *

Catherine uzun zamandır yalnızdır ve bekârlığın tadını çıkarırken onu görür görmez büyük bir balık yakaladığını anlar. Lee göz kamaştırıcı, karizmatik, içinden geldiği gibi davranan, adeta gerçek olamayacak kadar çekici biridir. Anlaşılan arkadaşları da aynı fikirdedir, zira her biri sırayla onun büyüsüne kapılır.

Fakat Leenin dengesiz ve zaman zaman hükmeden tavırları Catherinei giderek yalnızlığa sürükler. İnsanlara güvenini kaybetmiş, kendini dış dünyaya kapatıp karanlığa gömülmüştür ve en ince ayrıntısına kadar düşündüğü bir kaçış planı yapar.

Dört yıl sonra, hayatını cehenneme çeviren korkuları yenmeye çalışırken cesaretini yeniden kazanıp tehlikenin geçtiğine, kurtulduğuna inanmaya başlar.

Ta ki her şeyi değiştirecek o telefon gelene kadar. Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.


"Elinizden bırakamayacağınız sürükleyici bir kitap." 

The Guardian

"Çarpıcı, merak uyandırıcı... okuru tamamen tutsak ediyor. Sarsıcı bir başlangıç."
S.J. Watson

"Saplantılı bir gerilime teslim olacaksınız."
Karin Slaughter

"İnsanın içini ürperten bir psikolojik gerilim."
Publishers Weekly

2 yorum:

  1. gerilim okumak istediğim zaman liste başı olarak değerlendireceğim
    yorum için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim, umarım sende beğenirsin (:

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: