Salı, Ocak 13, 2015

Cindi Madsen - Ey Aşk, Evliliğe Hazır mısın? || Yorum

Künye
Orjinal Adı: Ready to Wed 
Seri Bilgisi: Seri değil
GoodReads Puanı: 3.99
Türkçe Yayın: Novella Yayınları
Sayfa Sayısı: 368
Çevirmen: Şebnem Özcan

Yorum

Komedi türünün son dönemdeki en iyi yazarlarından biri olmaya aday bence Madsen. Evet, bir Gibson kadar olmasına daha çok var fakat emin adımlarla o yolda ilerliyor.

Bu kitabını Aşk Bir Masalmış Derken kadar sevmesem de kadının en azından bir tarzı var. Konu olarak birbirlerine pek benzemiyorlar. Aşk bir Masalmış Derken'deki Darby'ye bayılmıştım. Jake ve Darby'nin uyumu süperdi. Bu kitaptaki Dakota ve Brendan'da iyiydi fakat ilk çıkan kitabın önüne geçemedi maalesef. 

Dakota Halifax bir düğün organizatörü. Kendisi masalsı düğünlerle nam salmış birisi. Düğünleri o kadar güzel planlıyor ki bir dergide köşe yazısı bile var. İnsanlara mükemmel düğünler hakkında öğütler veriyor. En çok odaklandığı düğün olan kendi düğününde ise işler sarpa sarıyor. Düğüne odaklanan Dakota damadı boşlayınca derginin yeni sayısı da kendi başlığını kendisi belirlemiş oluyor. "Amerika'nın en ünlü düğün organizatörlerinden biri mihrapta gelmeyen kocasını bekliyor." Hal böyle olunca sevgili kızımız öğüt verirken öğüt alan ve tavsiyeleri kendinde bile işe yaramayan biri haline geliyor.

Tam bu sırada çocukluk arkadaşı Brendan birden karşısına çıkıveriyor. Brendan Dakota'nın hem çocukluk arkadaşı hem de en masum anlarının hatırası. Dakota için Brendan'la olmak yıllar sonra bile nefes almak kadar kolay geliyor. Tam hayatının dağılan parçalarını Brendan'ın yardımıyla toparlamaya çalışırken kaçak damadımız Grant çıkıp Dakota'yı geri istediğini söylüyor. Şimdi Dakota'nın zor bir karar vermesi gerekiyor. 

Kitabın muhtemel sonunda mihrapta Dakota'nın yanında kim yer alacak?
Onu mikrapta -kendince haklı nedenlerden- terk eden Grant mı? Yoksa geçmişten gelen ama şimdi tamamiyle yabancı olan Brendan mı?
Kimi seçerse seçsin Dakota aşkı bulmaya kararlı. Bize de düşen bu seçiminde Dakota'nın yanında olmak...

Not: Kitabın ayracına bayıldım. Novella süper düşünmüş. Ayracın süsü kapak, çeviri ve edisyonu kadar güzeldi. 

Değerlendirme:
3.5 - Nötrüm, okuyup görmeli...


Arka Kapak

Dakota Halifax, mutluluğa giden yolda insanlara rehberlik eden ünlü ve başarılı bir düğün organizatörüdür. Kendi düğün töreni de şu ana kadar yapılanların en mükemmel örneklerinden biri olacaktı.Tabii nişanlısı Grant evlenmekten son anda vazgeçmeseydi.

Genç kadın yaşadığı hayal kırıklığıyla baş etmeye çalışırken, yıllar sonra çocukluk arkadaşı Brendan'la yolları kesişir. Belki de aşk, karşısına Brendan'ı çıkararak ona yeniden göz kırpıyordur. Ancak nişanlısının tekrar ortaya çıkması kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

İkisi arasında tercih yapmak zorunda kalan Dakota yola kiminle devam etmeli dersiniz?

2 yorum:

  1. Merhabalar :) Kendi hazırladığım bir etkinliğe seni de mimledim. Yaparsan beni çok mutlu edersin :
    http://partofthebook.blogspot.com.tr/2015/01/etkinlik-kendi-kitabn-yarat.html
    Sevgiler.....
    Partofthebook

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler (: Tabii ki en kısa sürede yapacağım (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: