Cumartesi, Ağustos 01, 2015

RKBT 2. Gün || Jamie McGuire "Tatlı Yalan" || Önokuma, Yorum ve Çekiliş



Ön okuma;


Yorum;

Seriyi bize "Bir Maddox erkeği severse, bu sonsuza kadardır" sloganıyla tanıdan McGuire bu sefer ters köşe yapmış resmen. Hem de ne ters köşe. Öyle ki yazar bu kitapla kendi kendine çelişmiş adeta bence. Yani sen kalk bütün bir seriyi aynı cümle üstüne kur, sonra da git adamı başkasına aşık et. Resmen seriye güvenim kaçtı.
Evet, Camille belki Thomas'ın gerçek aşk değildi. Ama onu sevdiğini bir önceki kitabı okuyan herkes görmüştü. Zaten bu kitabın merakla beklenmesinin en büyük nedeni de buydu. Jamie şimdi ne yapacak?
Allah'tan yazar iyi bir dönüş yaptı da seri heba olmaktan kurtuldu. Spoiler vermemek adına çok şey yazamayacak olsam da şunu söyleyebilirim ki Thomas ve Liis'in aşkı benim açımdan gayet inandırıcıydı.
Liis nişanlısından ayrılarak görevi gereği Thomas'ın ofisine atanan bir FBI ajanı. Ama  filmlerde gördüğümüz çatışmalara katılan, elinden silah düşmeyen ajanların aksine o daha çok zekâsı ve becerisiyle düşmanlarını alt ediyor. Kızda bir dil yeteneği var akıllara zarar. Karakterini ayrıca taktir ettim. Ama nedense kitap boyu bana yer yer Abby'yi hatırlattı doğrusu. Yazar çok mu sevdi Abby'i ne? Ama bu hoş bir benzerlik. Çünkü Abby'nin tüm dişli özellikleri Liis'e yansımıştı. Kararlı, gözü pek ve ne istediğini bilerek bu uğurda savaşan bir kadın.
Thomas sevdiği kadını kardeşine kaptırmanın acısını uzun süre üstünden atamamış, otoriter bir yönetici. O kadar sert ki ofistekiler Liis onu yumuşattı diye neredeyse bayram edeceklerdi. Ama tüm o sertliğin altında ayıcık kadar yumuşak bir adam çıktı. Zaman zaman bu yanını okumak tadını damağımda bıraktı. 
Kitabın polisiye kısmı bence oldukça yavandı. İlk kitapta bile daha çok olay vardı. Kitap tamamiyle Liis ve Thomas'ın gel-gitleri, polisiyemsi olaylar ve 2. kitabın sonunda öğrendiğimiz Travis'in FBI ajanı olma sürecinin nasıl başladığını anlatılıyor.
Kitap geneli olarak güzel bir kitap olmuş. Severek okuduğumu söyleyebilirim. Dili akıcı ama imlayı bilemem. Beni rahatsız eden bir sayfa ya da satır olmadı. Ama beni tanıyanlar bilir ki söz konusu sevdiğim bir kitapsa arada çevrilmemiş cümle bile olsa zor fark ederim akıcılığından. Gerçi bu biraz aklın cümleyi arka planda tamamlamasıyla oluyor ama neyse. Sözün özü benim severek ve keyif alarak okuduğum bir kitap oldu. Seri kapakları tek tüyle başlayıp kanata kadar geldi. Son kitapta ne çıkacak merakla bekliyorum. :D

Keyifli okumalar.



Çekiliş;

1 yorum:

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: