Cumartesi, Mayıs 24, 2014

RKBT 4. Gün || RaShelle Workman "Sürgün" || Yorum ve Çekiliş


Orjinal Adı: Exiled
Seri Bilgisi: Immortal Essence #1
GoodReads Puanı: 3.59
Türkçe Yayın: Elf Yayınları
Sayfa Sayısı: 397
Çeviri: Aksu Çarkçı

Yorumum:

Kısa bir aradan sonra "Sürgün" kitabı ile turlara dönüş yapmış bulunuyorum. Hem de değişik ve merak uyandırıcı bi kitapla.

Öncelikle kısaca konusunda bahsedeyim. Kelari gezegeninin prensesi Venüs'ün hikayesini konu alıyor Sürgün. Venüs, doğum gününde bir saldırıya uğruyor ve gözlerini açtığında kendini dünyada buluyor. Henüz ölümsüz olmadığı için dünyada bulunması çok tehlikeli, vücudu uzun süre burada kalmaya dayanamaz. Geriye de dönemiyor ama çünkü gezegeninde ihanetle suçlanıyor. Bu durumdayken bizim dilimizde dersem muhafızı Zaren, Tanrılara yalvarıyor ve onlar da Venüs'e bir görev veriyor. Bu görevi tamamlayabilirse gezegenine geri dönebilecek. Ama tabi ki hadi yapalım diyebileceği kolay bir görev değil. 

Görevini tamamlama amacıyla, çok uzun süredir dünyada bulunan diğer uzaylı Vinny'nin yanında kalmaya başlıyorlar. Bedeni her geçen gün dünyada kaldığı dakikalara isyan ederken, zorlu görevi için uğraşıyor kızımız.

Konusu çok ilgi çekici bence. Okumadan önce çok incelememiştim ama tanıtım yazısını görünce değişik bir kitapla karşı karşıya olduğumuzu tahmin ettim. Yazarın daha önce Uyuyan Güller kitabı çıkmıştı, Çiğdem o kitabı sevdiğinden baya olumlu başladım. İlk kısım gerçekten de öyle oldu, kitap oldukça değişik. Kendi içinde bir dünya yaratmış yazar nasıl olmasın ki? O kadar çok terim vardı ki hayal gücünün sınırlarını zorlamış yazarımız. Ama işte ikinci kısım da bir problem vardı. 

Okurken sıkmayan kitap duygu açısından biraz eksikti bence. Başından sonuna kadar. Yani uzaylı olduklarından mı bilmem çok duygusuz karakterlerdi. Venüs deseniz beni hafiften sinir etti. Hava değişimi mi çarptı bilemiyorum ama davranışları çok battı bana. 

Ve bence kitabın en büyük sıkıntısı redaksiyonu. Çeviriye pek bir şey diyemiyorum belli yazarın tarzı bu. Yani soğuk bir anlatımı var. Ama çeviriden sonra okunmamış gibi bir durum vardı. İkilemeler arasında virgül mü istersiniz yoksa çok bariz kelime hataları mı? Hele ki benim kadar noktasına virgülüne dikkat eden biriyseniz, kafanıza balyozla vurulması gibi bir durum bu. Keşke o da yerli yerinde olsaydı. 
Ve kapağa da değinmemek olmaz. Orijinal kapaklardan biri çok sevdim, diğer kapağı da çok beğendim. Hatta en sevdiğim tur afişi çalışmalarımdan biri oldu. 
Sonu da merak ettiren bir yerde kaldı. Bekle dur şimdi :D Umarım yayınevimiz hızlı çıkartır :D

Yarın cast çalışmamda görüşmek üzere (:

Puanım:


* * *

Çekiliş

a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben çekilişe katılmak istiyorum ama,çekiliş detayı bulamadım :) Katılmam için ne yapmam gerek yardım rica ederim :)

    Sevgiler.
    Mail adresim: gamze174@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      çekilişimiz gece yarısı sonlandı. Bir daha ki çekilişlerimizde Rafflecopter aktif olduğunda zorlanmadan yapacaksınızdır.

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: