Cumartesi, Mayıs 03, 2014

Kitaplarda Sevmediğim 5 Şey


Vampirellanın GüncesiTKKB - BookowskiOkumak İçin DoğdumFan Boyun GünlüğüKutsal Yorumcu ve bendeniz yeni bir etkinlikle karşınızdayız. Kitapları çok severim tamam ama sevmediğim yanları da var. 

Benim top 5'im bu şekilde. Daha da var ama neyse şimdilik kendimi bu kadarla sınırlıyorum. Hayırrr yazmayacağım başka sus iç sesim :P

Diğerlerini okumak için ziyaret etmeyi unutmayın. Daha da önemlisi siz de bize katılın (:

Katılımcımız Febris'in Günlüğü'nün yazısını okumak için tıklayın (:

* * *

1. Hikayeye giriş.
Bazı kitaplar var ki öyle bir giriş yapıyor ki sanki biz öncesini biliyormuşuz gibi. Bazen önden bir novella çıkmış oluyor ama o kitaplar onca dile çevriliyor, onları okuyabileceğimizi nereden çıkarıyorlar ki. Her şeyi okuyucu biliyormuş gibi anlatıp 100-150 sayfa sonra değinen kitaplara cidden sinir oluyorum.

2. Aşk üçgenleri-beşgenleri.
Bence bu bir çok kişinin sorunu. Zaten YA dedikleri çeşitte bol bol. O yüzden onları pek okuyamıyorum. En komiği de bu kızlara kimse bakmaz bakmaz kitaba bir başlarlar başrolden tut en az geçen karaktere kadar kıza aşık olurlar. Çok mantıksız. 
YA dışında Ateşböceği Yolu da var aklıma gelen. Johny Tully'ye aşık, Kate Johny'ye aşık. Johny ve Kate evleniyorlar ama Kate kocasının hala Tully aşık olduğunu düşünüyor Tully desen kendinden başkasını sevmiyor. Öyle dandik bir aşk durumları vardı işte.

3. Uzun seriler.
Yahu şu serileri 4-5 kitap yasanıza. Ne demeye buradan köye yol yapıyorsunuz. Hadi farklı karakterleri anlıyorum, hikaye değişiyor ama ya aynı karakterler. Anita mesela. Okumak için toplayayım diyorum al al bitmiyor kardeşim. Ya da Kedicik. Son kitapları okumadım mesela. 4'de kalsa çok hoş olurdu bence.

4. Saftirik kızlar. 
Aslında beni tanıyanlar bu maddeyi üste koyacağımı düşünmüştür bence. Cidden saf salak kızlara tahammülüm yoktur. Mesela Whitney. Hiç hazzetmiyorum.

5. Kendileri de uzun olan kitaplar. 
Bazı kitaplar var ki, sanki yazar bir daha kitap yazmayacak, ne var ne yok yazayım diyor. Öyle uzunnn bir de sıkıcı. Oku oku bitmiyor kardeşim ya. Her şeyi bir kitaba sığdırmak zorunda değilsiniz kardeş, ıkınmayın yahu bu kadar.

Minicik bir not: Yazıları aynı zamanda giriyoruz, kopya da çekemiyorum yahu. Şimdi kimbilir onlarda görüp de "tüh be bunu nasıl unuttum" diyeceğim kaç madde çıkacak bakalım :D


10 yorum:

  1. Anita'ya başlama bence Pınarcım; afedersin ama hayatımda okuduğum en kaşar karakterlerden biri kendisi. Onu da alayım bunu da alayım modunda. İlk 3 kitap falan güzeldi sonrasında 4. kitapla birlikte bir açıldı pir açıldı mübarek.

    Serileri tren yoluna bağlamalarına ben de sinir oluyorum. Misal Nora. Yahu Eve Dallas güzel seviyoruz anladık da36 kitap ne yaaa? :S

    Salak kızlardan nefreeeeeet ediyorum ben de. Evet mesela akıldan yoksun Whitney. Kathleen Grissom'un Bir Beslemenin Günlüğü adlı kitaptaki Lavinia da bu kategoriye girenlerden. Resmen safın önde gideniydi, çıldırttı.

    Aşk üçgenlerine girmiyorum bileeeee, en lanet olaylardan biri, bu konuyu ben de yazdım yazıda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu o kadar bilmiyordum canım ya. Arkadaşla konuşuyoruz akşam öğrendim. Bir de okurum diye topluyordum. Sonra sapıtıyorsa ilk kitapları da okuyamam :(

      Eve'i yazmak istemedim ama o da öyle. Tamam seviyoruz falan ama Roarke falan olmasa ben o kadar katlanmazdım. O bir de daha kötü 4-5 kitap ancak 1 yıl bitiyor :D

      Demek ki o kitaptan da uzak duracağım. Katlanılmıyor öyle karakterler.

      Senle hepsi ortak nokta zaten baktım :D Yazamadıklarımı siz yazmışsınız :D

      Sil
  2. 5. madde süper olmuş. = )

    YanıtlaSil
  3. Bende katılmak istiyoruuum. :D Katılabilir miyim? *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki seviniriz (: Link atarsanız konuya da eklerim (:

      Sil
  4. http://kitapgibisevilesi.blogspot.com.tr/2014/05/etkinlik-mi-dedi-hemen-atldm-tabi-ki.html

    İşte bu da benim sevmediklerim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, link ekledim. Cevaplara da bayıldım (:

      Sil
  5. Ahahaha :D Süper etkinlik olmuş, ben nasıl kaçırmışım :D Burdan köye yol yapmaya ne gerek var yorumuna ve 5. maddeye çok güldüm :D Çok haklısın valla :D Elinize sağlık hepinizin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :D Geç değil bak seni de bekleriz :D

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: