Pazartesi, Mayıs 26, 2014

H. M. Ward - Yaralı (Yorum)


Orjinal Adı: Damaged 
Seri Bilgisi: Damaged #1
GoodReads Puanı: 3.95
Türkçe Yayın: Aspendos Yayınevi 
Sayfa Sayısı: 240
Çeviri: Murat Can Buluz

Yorumum:

Blogda Aspendos kitapları yorumlamayacağımı daha önce belirtmiştim. Ancak bu kitabı okuyup olumsuz yorumlar getirince arkadaşım yaz alacakların başı yanmasın en azından dediğinden yazmaya karar verdim.

Yazacağım dediğime bakmayın aslında çok uzun diyecek sözüm yok. Zaten beğenmediğimi anlamışsınızdır. Beğenmemek bile az kalır. Böyle saçma sapan kitaplara gıcık oluyorum. Konu vasat, yazarın anlatımı afedersiniz ama kazık gibi duygusuz, yazım şekli sıkıcı kısa ilk okul cümlelerinden oluşuyor, çeviri deseniz Allahlık.

Koca kitapta tek hoşuma giden Peter'ın bazı davranışları oldu. Ama sorsanız bunlar ne ara aşık oldu, hatta birbirleri için vazgeçilmez oldu, inanın bilmiyorum. Bir dakika önce birbirlerinden uzak duruyorlardı bir dakika sonra ben seni iyi tanıyorum, sensiz olamam bla bla. İnandırıcılıktan o kadar uzak ki pes dedim.

Başlamadan önce bir yorumda Sam ve Dean isimlerini görmüştüm. Yani resmen kasıt arıyorum bu isimleri kullanmasında. Üstelik iki pislik, nalet insanda kullanmış.  Bu kadar göze sokmasaydı bari ya. Oradan da ayrıca eksi aldı.

Çeviri kötü. Tutulur yanı yok. Âdetaa diye bir kelime duymadım mesela. Onu geçtim delete kelimesini bile dip not düşmüşler. Pes dedim. Delete yahu bu bilgisayar kullanmayı bilip bunu bilmeyen var mıdır? 

Bu yayından umarım ki güzel bir kitaba rastlayacağım. Hiç olmadı güzel bir çeviri ve edisyonda iş görür. En azından o zaman yazar batırmış dersin. Ama burada iş de baştan savma.

Puanım:


4 yorum:

  1. Bence dediğin gibi değil. Ben sık kitap okuyan biriyim ve Lux , Uyumsuz , Hush Hush , Elli ton gibi bilinmiş serileri de klasikleri de aradan seçip okuduğum oldu. Bence gerçekten tam puana layık bir kitap , dram ve romantizmi oldukça iyi işlemiş yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman ki gibi zevk meselesi diyeceğim. Bahsettiğiniz kitapların çoğunu bende okudum onların da aralarında beğenmediklerim oldu bu da yine beğenmediğim oldu. İlk Defa'yı okumuş biri olarak özellikle bunu beğenmem zordu (:

      Sil
    2. Bende İlk Defa'yı okuyan biri olarak kitabı alsam mı almasam mı arasında kaldım açıkçası :/ Hala o aradayım zevk meselesi doğru ^.^ Tatlı Bela, Elli Ton, İlk Defa benim favorilerim; Milyonluk Kirli Sır ve Uçuşta orta karar dediğim kitaplar oldu. Belli olan türden giderken ne yazık ki biraz zorlanıyorum favorinin üzerine yeni bir tane bulmakta. Bir nevi gülün üzerine gül koklamak gibi bişi ^.^

      Sil
    3. Tatlı Bela'yı da çok severim ki Ayaklı Bela'yı ondan da çok severim (:
      Çok doğru. Hele de önce okuduklarınıza hayran kaldıysanız sonra beğenmekte zor (:
      Uçuşta'yı okumak istiyorum fena değil diyorlar, erotik sevmem gerçi ama bazen tür adı altında kaynayabiliyor, okuyanlar sayesinde farkediyoruz (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: