Pazartesi, Şubat 09, 2015

Evangeline Collins - Yasak || Yorum

Künye
Orjinal Adı: Her Ladyship's Companion
Seri Bilgisi: ---
GoodReads Puanı: 3.74
Türkçe Yayın: Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı: 392
Çevirmen: Ladin Arda
Puanım: 5/3
Kitabın Mottosu: Yasaktı; ama aşk onları ummadıkları anda kafesine aldı...


Yorum:
Şimdiye kadar iki kitabı çıkmış Evengeline Colins'in diğer kitabı da Olimpos yayınları sayesinde okuyucuları ile buluştu. Yedi Gün Yedi Geceyi okumadığımdan benim için yeni bir deneyim oldu.

Tarihi aşk romanlarını ne kadar sevdiğim bilinmiştir sanırım artık. Bu açıdan kitabın çıkmasına sevinmiş, konuyu okuyunca çok merak etmiştim. Neyse ki okuma fırsatı buldum da merakım giderildi.

Öncelikle konudan bahsedeyim. Leydi Isabella Stirling genç yaşında bazı kötü kararlar vererek mutsuz olduğu bir evliliğe mahkum olmuş. Bu mutsuz günlerinin tek dayanağı gülleri ve kuzeni. İşte adı geçen bu kuzen olaya dahil oluyor ve kitabı ilginç hale getiriyor. Isabella'nın bir sevgiliye ihtiyacı olduğunu söyleyerek kendince düzenlemeler yapar. Ve bunun sonucunda Gideon 2 haftalığına Bella'nın yanına gelir. Ondan sonrası aşk, meşk...

O kadar tarihi aşk romanı okudum ancak erkek fahişeye rastladığımı hatırlamıyorum. En önemli merak unsuru buydu. Üstelik ne olacak, nasıl olacak, kadın evli derken birçok senaryo ürettim kafamda. Karakterler açısından Bella'dan çok hoşlanmasam da Gideon'u okumak güzeldi. Bella'nın kocasından ise nefret ettim. 

Konu ve işleyişin yanında belirtmem gerekir ki çeviri ve redaksiyon iyi değildi. Ciddi anlamda anlamayı zorlaştıran yerler vardı. Karakterlerle bağ kuramadım maalesef. Ancak bunda yazarın da payı var diye düşünüyorum. Bazı olayları tuhaf bir şekilde yazmış ve Bella'nın da duygularını yüzeysel tutmuş gibi. Gideon'un kişiliğine dair daha fazla izlenim edinirken diğerleri açısından yetersiz kaldı. İşte çeviri de üstüne eklenince iki katı etki olmuş. İki kardeşin de birbirlerine ağabey demesi gibi küçük ama okurken göze batan hatalar en azından olmasaymış keşke. Neredeyse tüm yayınlarda ciddi bir redaksiyon sıkıntımız var zaten son günlerde. İnşallah artık bir düzelme gösterir.

Sonuç olarak orta karar bulduğum bir kitap oldu. Yazarın kendini geliştirmesi gerektiğine inanıyorum, tabii yazmaya devam ederse...

Arka Kapak
Görevi onu memnun etmekti, kalbini çalmak değil...

Leydi Isabella Stirling Selkrik İskoçya kırsalında sevgisiz bir evliliğe mahkûm olmuştur. Gittiğinde aylarca gelmeyen kocası nedeniyle Bella; içinde yanan, özgür bırakılmak isteyen tutkuları inkâr ettiği yalnız bir yaşam sürmektedir. 

Sonra görmüş geçirmiş kuzeni onu ziyarete gelir ve edepsizce bir öneride bulunur. Bella'nın ihtiyacı olan şey bir sevgilidir. Parayla tutulan bir sevgili. Ne de olsa erkekler bu tür aktivitelerde bulunmaktadır; kadınlar neden yapmasınlar ki? Bella reddeder, ama sonra Mr. Gideon Rosedale adında muhteşem bir ziyaretçi ortaya çıkar, iki hafta için hizmetine verilmiştir. Bunun zararsız bir flört olacağını düşünen Bella Gideon'un baştan çıkarıcılığına karşı koyamaz. Sonunda tüm tutkularına hizmet etmesine izin verdiğindeyse düşünülemez olanı, yasak olan tek şeyi yaptığını keşfeder: O âşık olmuştur...


2 yorum:

  1. yedi gün yedi gece var bende de ama bir arkadaşım beğenmemiş. ondan sonra aldı beni bir ön yargı. sende yasak için orta karar diyorsun ama ben bu ara hiç bu tarz roman okumadım canım çekti diyebilirim ne yapsam bilemedim. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne desem bilemedim bende (: Ara vermişsin bununla dönmek iyi olmayabilir ama bir de iyi kitapların okursna bu iyice yavan gelebilir (: Burada konunun ilginçliği kurtarıyor bence. İlk kitabı okumasam da bilgim var konudan, çok değişik değil. En azından Yasak kadar (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: