Pazar, Kasım 23, 2014

K. A. Tucker - On Küçük Nefes (Yorum)


Orjinal Adı: Ten Tiny Breaths
Seri Bilgisi: Ten Tiny Breaths #1
GoodReads Puanı: 4.21
Türkçe Yayın: Hyperion Kitap
Sayfa Sayısı: 290
Çeviri: Belgin Selen Haktanır
Satın Almak İçin: Kitap Yurdu


Yorumum:
Hayata tutunmanızı sağlayan ve ölen annenizden kalan tek bir nasihat kaldığını düşünün. Size söylediği ve hafızanıza kazının tek bir cümle. "ON KÜÇÜK NEFES"

On nefese neler sığdırabilir insan. Ne kadar acıyı özümseyebilirsiniz ya da ne kadar büyük bir aşkın çoşkusu doldurur içinizi. Kacey o on küçük nefese bir hayat sığdırdı. Sığdırmak zorunda kaldı. Bir araba kazasıyla dağılan hayatından geriye sadece on beş yaşındaki kardeşi Livie, Starbucks'ta çalışırken biriktirdiği bir miktar parası ve içinde dinmeyen bir nefreti kalmıştı. Bir de derinlerinde sakladığı on küçük nefesi. Kacey geçirdiği trafik kazısında annesini, babasını, kız arkadışını ve sevgilisini kaybetti. 

Yaşananlardan sonra daha fazla dayanamayan Kacey güzel ve masum kız kardeşi Livie'yi de yanına alarak, tacizci eniştesinden ve aşırı dindar teyzesinden kaçarak Miami'ye geldi. Yeni bir ev ve yeni bir hayata adım attıklarında her şeye baştan başlama fırsatı da bulmuşlardı. Artık iki kişiden ibaret olan hayatları güzeller güzeli yan komşusu Fırtına, kızı Mia, memur Dan, ve yakışıklı ve gizemli komşusu Trent'le çevrelenmişti. İki genç kız artık yalnız değildi.

Fakat Kacey çevresindeki tüm kalabalığa rağmen ne yaşadığı kazanın şokunu ne de dokunulmaya karşı olan hassaslığını üstünden atamamıştı. Sadece bir kişi hariç. Sadece Trent dokunduğunda Kacey hayatta kalabiliyordu. Trent artık Kacey'nin sadece komşusu değil aynı zamanda onu gerçek hayatta tutan tek kişiydi. 

Tüm yaşadığı zorluklara karşın Kacey her şeye direndi fakat bir tek şey hariç. Artık aldığı o ON KÜÇÜK NEFES bile onu hayata karşı direnmesini sağlayamadı ve kaçınılmaz son yaşadı. Artık Kacey'nin hatayı kırılan cam parçaları gibi etrafa yayılmış ve en çokta yine onu yaralamıştı. Kacey ya tamamiyle dağılacak ya da kırık parçalardan camı yeniden oluşturacaktı. Fakat neye karar verirse versin artık eski Kacey olması mümkün olmayacaktı.

K. A. Tucker'ın Türkçe'ye çevrilen ilk kitabı için Hayperion gayet başarılı bir kitap seçmiş. Tüm o iniş-çıkışlar ve süprizleriyle gayet başarılı bir kitap yazmış yazar. Finale doğru ortaya çıkan süpriz kitabı son anında tekrar canlandırdı ve sıkılmaya fırsat bırakmadan kitap bitiverdi bile. İlk başladığımda tür olarak başka bir kitaba benzer bir kitap olacağını düşünürken yazar farkını çok belirgin fark ettirerek sıyrıldı. 

Kapak tasarım ise ayrıca başarılı. Özellikle de Kacey'nin suya olan antipasini düşününce biraz ironik ama olsun. Yine de estetik bir kapak olmuş. Umarım yazarın yeni kitapları da çok yakında aramıza katılır.

Puanım: 4.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: