Pazar, Ekim 25, 2015

Üsküdar Sahaf Festivali Ziyaretim


Bugün bitecek olan Üsküdar Sahaf Festivali'ne dün gitme fırsatı bulabildim. İyi ki de gitmişim diyorum. Çok güzel kitaplara, çok uygun fiyatlarla sahip oldum. 

Uzun süre alışveriş yazısı yazmadıktan sonra böyle kısa aralıklarla yazı yazmak güzelmiş :D Bir dahaki yazımı fuar için saklıyorum :D

Fen Biliminin Çizgi Romanı Serisi || Tanıtım


Mavi Kelebek Yayınları, ilkokul bilimi anlatmanın çok eğlenceli bir yolunu bulmuş gördünüz mü? 
Ben görünce dayanamadım ve sizlerle tanıtımları paylaşmak istedim. Özellikle anneler için çok yardımcı olabilecek kaynaklar niteliğindeler.

Bilimin Çizgi Romanı Serisine ait kitaplar;




Çarşamba, Ekim 21, 2015

Kitap Alışverişleri: Part 2



Alışveriş yazımın 2. kısmından herkese merhaba.

Bu yazıyı yazmak için Sahaf Festivali'nin bitmesini bekledim. Aslında bir tur daha yapmak istiyordum ama maalesef sadece 2 kez gidebildim. 

Üsküdar Sahaf Festivali de başladı, artık ona kısmetse :D

Salı, Ekim 20, 2015

Etkinlik || Sonbahar Bitmeden


Bir süredir etkinlik yapmıyorduk ve düşündük taşındık Sonbahar Bitmeden okumak istediğimiz kitaplara dair bir etkinlik hazırladık. 
Aslında değil sonbahar yaz yeniden gelse kitap okuyacak duırumda değilim ama olsun, istemek başarmanın yarısı ne de olsa :D

Etkinliğe katılan bloglarımız şöyle;



Okumak istediğim kitaplar ise;


Bitirmeyi diyelim


Ayrıca Selvi Atıcı'nın yeni çıkacak kitabı, Teslimiyet, ablamın kitabı artık çıkarsa onu elden okumak istiyorum. Şeytan Tüyü (Arkadaş tavsiyesi üzerine). Senin İçin. 

Şimdilik benim okumak istediklerim bu kadar. Sizde katılmak isterseniz listenizi bekliyoruz (:

Cuma, Ekim 09, 2015

Kimberley Freeman - Kor Adası || Yorum

Zaman atlamaları olan kitapları pek fazla sevmeyen biri olarak bu kitabı diğerlerinden ayırdığımı söyleyebilirim. 1891 ve 2012 yıllarını konu alan yazar bu süreleri o kadar güzel harmanlamış ki okurken birbirine geçmiş zamanlar yaşamadım. 

Kendi başlarına geçmiş ve günümüz çok iyi betimlemeleri içeren hikayeler olmasına karşın benim favorim 1891'in karakteri Tilly Kirkland. Onun yaşadıklarını okurken içimde bir sızı hissettim. Çektiği acı ve vicdan azabını yazar bence çok iyi anlatmış. Masal gibi bir aşk ve evlilik yaşayan Tilly'nin birden bire alt üst olan yaşantısını okumak bir okur olarak benim için keyifliydi. Fakat kendimi karakterin yerine koyduğumda iş biraz keyif almaktan çok onun hislerini yaşamaya döndü. Yani Tilly büyük umutlarla evlendiği adamdaki soğukluğu daha ilk gün anladı. Ama kim sevdiği adama tüm yaşanmışlıkları kondurabilir ki? İhanet, acı, yalan, yitirilen hayatlar ve aşk. Bazı şeyler biterken bazen yerine daha iyileri gelir. Hem de siz ne kadar kötü şeyler yapmış ya da yaşamış olursanız olun. Tilly bana şunu öğretti ki bir gün bir yerlerde sizi çektiğiniz tüm kederden kurtaracak bir kader vardır. Bu bazen şanlı olanlarda erken gelir. Bazılarında ise Tilly gibi tam her şey bitti dediği yerden tekrar başlatır. O yüzden Tilly bence başlı başına ayrı bir kitap karakteri oldu. Kitap boyunca onunla ilgili bölümleri merak, hüzün, sevinç ve şaşkınlıkla okudum. Kimberley Freeman'ı okumamış biri olarak bu kitaptan sonra başlayacağımı söyleyebilirim.  

Günümüzün hikayesi de güzeldi fakat kitap ağırlığı geçmişe verdiğinden şimdiki zaman sadece kitabın 1/3 kadarıydı ki bu da benim için yetersiz kaldı.
Konu, karakter betimlemesi ve duygu yoğunlu olarak geçmiş hikayeyi baz aldığımda kitaba 5 üzerinden 4,5 verdim. Ama günümüz için 5 üzerinden 3 ancak oldu ki o da Joe sayesindeydi. Joe ve oğlu Nina'nın hayatına birer sürpriz gibi girdiler ve yaşamanı derinden etkileyerek Nina'ya bazen ilham kaynağının nerede omzuna konacağını gösterdiler. Kocasının açtığı yaraları yavaş yavaş ama emin adımlarla saran Nina şimdi yeni hayatına tüm acılardan sıyrılarak başlamak üzere. Nina'nın bölümünde en hoşuma giden kısım Joe'nun ailesiyle akşam yemeği yiyen Nina'nın evli olduğunu olduğunu duyunca Joe'nun kendini geri çekmesi oldu. Adam ondan hoşlandığını daha bariz belli edemezdi. Freeman da bence bu detayı gayet güzel kullanmış ve hoş bir detay haline getirmiş. 

Keyifli okuduğum bir kitap olmuş baştan sona. Arada anlık kopmalar yaşansa da bunun nedeni iki dönemin birbiriyle bağlantısı olmayan hikayeler olmasıydı. Freeman'ın neden ayrı ayrı iki kitap olarak çıkarmadığını anlayamadım. Evet, konu sonunda birbirine bağlanıyor. fakat bu birkaç cümleyle oluyor ve açıkçası benim için çok da tatmin edici bir neden olmamış. O bölümdeki zayıflık sadece beni rahatsız etti. Onun dışında ayrı ayrı okunabilecek iki kitap olarak baktığımda Kor Adası kitabı keyifle okunabilecek kitapların arasında yer edebilecek bir konu ve anlatıma sahip.

Not: Kitapta Joe'nin yaşını anlayan olursa bana da söyleyebilir mi? Çünkü 480 sayfa boyunca Joe mu Nina'dan büyük yoksa Nina mı Joe'dan diye düşünüp durdum. Yazar bunu daha net açıklasaymış daha mı iyi olurmuş ne...

Cumartesi, Ekim 03, 2015

Güz Okuma Şenliği || 2015

Kurallar:
  • Etkinlik bugün başlıyor ve 20 Aralık 2015’te sona erecek (23 Eylül'den önce başladığınız veya 20 Aralık'tan sonra bitirdiğiniz kitaplar kapsam dışı kalacak. Tarihlere dikkat!)
  • Etkinliğe 23 Eylül 2015 – 20 Aralık 2015 tarihleri arasında canınızın istediği vakitte katılabilirsiniz.
  • Okuduğunuz her bir kitabı aşağıdaki kategorilerden sadece birine saydırabiliyorsunuz. Ancak, etkinlik devam ederken kategoriler arası okuduğunuz kitapların yerlerini değiştirebilirsiniz.
  • Kategorilerin tamamını okumak zorunda değilsiniz. Puanlama sistemimiz esnek. Yapılabilecek en yüksek skor diye bir şey yok. Amaç okuyabildiğimiz kadar çok okumak.
  • Toplamda 22 kategori var. Canınız hangi kategoriden istiyorsa onu okuyun. Amacım esneklik sağlayarak katılımcıları belli türde kitaplar arasına sıkıştırmamak ve katılımcı sayısını artırmak.
  • Okuyacağınız her bir kitap (21. kategori dışında) 10 puan değerinde. Son 5 kategoride ekstra puanlar var.
  • 3. kategori dışında hiçbir kategori için sayfa sınırlaması yok.  
  • Bir kategori için birden fazla kitap okuyarak daha fazla puan kazanamazsınız. Örneğin bir yasaklanmış kitap okuyanlar 10 puan kazanacak ama iki yasaklanmış kitap okuyan 20 puan kazanamayacak. 
  • Bir kitabı birden fazla kategoriye saydıramazsınız. Örneğin hiç okumadığınız bir yazardan bir kişisel gelişim kitabı okuyup 10+10=20 puan kazanamazsınız. 
  • Katılmak için blogunuzun olması veya okunan kitapların yorumlanması zorunlu değil. Katılmak isteyen herkesin buraya veya instagramda paylaşacağım şenlik görselinin altına yorum bırakması gerekiyor. (Hem buraya hem instagrama yorum bırakıyorsanız, burada instagram kullanıcı adınızı da belirtmenizi rica ediyorum) Blogu olan katılımcılar bloglarında, blogu olmayan katılımcılar da blogu olan katılımcılarla iletişime geçerek hangi kategori için hangi kitapları okumayı planladıklarını duyurabilirler. 
  • 4 Kasım'da  bir yayın yaparak kimin ne okuduğunu soracağım ve sıralamaları buradan duyuracağım. O yayınımın altına yorum bırakarak hangi kitapları okuyarak kaç puana ulaştığınızı bildirebilirsiniz.