Salı, Mart 22, 2016

K. A. Tucker - Bir Küçük Yalan || Kitap Yorumu




Künye 

Orjinal Adı: One Tiny Lie
Seri Bilgisi: Ten Tiny Breaths #2
GoodReads Puanı: 4.32
Türkçe Yayın: Hyperion Kitap
Sayfa Sayısı: 320
Çevirmen: Zeynep Ünalan 
Puanım: 5/4


 Yorum

On Küçük Nefes kitabıyla tanıdığımuz K. A. Tucker'ın ikinci kitabı Bir Küçük Yalan kitabını sonunda bitirebilmek nasip oldu. Yanlış anlamayın bitirememiş olmama kitap kötü olduğu için değil. Aksine hikaye ve işleyiş açısından çok hoşuma giden bir kitap oldu. 

Fakat okumamı zorlaştıran ve kendi açımdan akıcılığına en büyük balta vuran konu hikayenin şimdiki zamanda (-yor dili dediğimiz şekilde) yazılmış olmasıydı. Di'li geçmiş zamanda yazılan hikayelere o kadar alışmışım ki ilk 80 sayfa adaptasyon sorunu yaşadım. Sonrasında ise farkına varmadan kendimi konuya kaptırmış buldum. Ne şimdiki zaman gözüme battı ne de kağıdın griliği. Evet kağıt gri renkliydi. Anlayacağınız kitap adeta beni okuma dese de istikrarla okumaya devam ettim ve bitirdim. 

Livie ilk kitaptan tanıdığımız Kacey'in kardeşi. Genç kız bu kitap da büyüyüp hayali olan Princeton üniversitesine başlıyor. Konu da burada hayatına giren Ashton ve Connor ile şekilleniyor. Kitap arka kapağıyla ne kadar iki erkek arasında kalmış kız izlenimi verse de öyle değil aslında. Çünkü Livie en başından kimi neden istediğini biliyor. Sadece bunu sesli söylerse artık hayal olmaktan çıkıp acı bir gerçek olarak karşısına geleceğinin bilincinde. 

Sizi hem çeken hem de aynı derecede kendinden bir adam için ne kadar ısrar edip peşinden gidebilirsiniz? İşte Livie bunu görüyor yaşayarak. Bir yanda hayalleri ve bu hayallere tam uyan Connor, diğer yanda onu hayatı boyunca yapmadıklarını yapmaya iten ve hayalleriyle tamamıyla zıt olan Ashton. 

Dediğim gibi kitabı beğendim. Ama en beğendiğim karakterler Eric ve Derek ikizleri oldu. Kendileri daha çocuk ve ikisi de lösemi hastası. Fakat Levie'nin hayatlarına girmesiyle birlikte onlarda tüm neşeleriyle onun hayatına dahil oluyorlar. 

Güzel ve okunası bir kitap. Dediğim gibi kendi adıma tek eksiği şimdiki zaman olması. Onun dışında 5 üzerinden 4 yıldızlık bir kitap olmuş. Yeni kitabı merakla bekliyorum. Ön okumasını isteyenler Küçük Bir Yalan kitabının arkasında bulabilirler ;)

Arka Kapak

Cleary kardeşler arasında olgunluğu ve güçlü kişiliği sayesinde ailesinin trajik ölümünün ve ablası Kacey'nin kendi kendine zarar verdiği dönemin üstesinden gelmeyi başaran ve daha dengeli olan kız kardeş, her zaman Livie oldu. Ama bu dış görünüşün ardında, babasının ona söylediği son sözlere tutunmuş küçük bir kız çocuğu vardı. 

Babası ona, "Seninle gurur duyayım," demişti. Küçük kız da böyle olacağına söz vermişti. Ve geçen 17 yıl boyunca her seçiminde, her sözünde ve her davranışında, elinden gelenin en iyisini yaptı. Livie, sağlam bir plan ile Princeton Üniversitesine adım attığında amacına ulaşmakta kararlıydı: Derslerinde çok başarılı olacak, tıp fakültesine yönelecek ve bir gün evleneceği iyi ve saygın bir adamla tanışacaktı. 

Planının bir parçası olmayanlar ise Jell-O fondipleri, hayır diyemediği cana yakın ve parti delisi oda arkadaşı, tabii bir de erkek kürek takımının muhteşem kaptanı Ashton'dı. Kesinlikle Ashton'dı. O, Livie'nin olmayan sinirlerini zıplatan kibirli bir pislik ve Livie'nin bir erkekte istemeyeceği her şeydi. Daha da kötüsü Ashton, Livie'nin ölçütlerine tam da uyan kişinin -yani Connor'ın en iyi arkadaşı ve evini paylaştığı kişiydi. Peki, o zaman Livie neden Ashton'ı düşleyip duruyordu? 

Livie kendini, artık üstesinden gelemeyeceğini düşündüğü vasat notlar ve kariyer düşleri ile Ashton'a karşı hissetmemesi gereken duygular içinde buluverdiğinde babasına verdiği sözden ve bildiği tek kimlikten vazgeçmek zorunda kalacak mıydı?
(Tanıtım Bülteninden)

2 yorum:

  1. Serinin ilk kitabını çok beğenmiştim çünkü sonunda acayip şaşırmıştım. Kacey de sevdiğim bir karakter olmuştu. Küçük Bir Yalanı içeriği yönüyle beğenmesem de bir şans vereceğim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da ısrarla öneriyor abla, bir şans vermeli (:

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: