Cumartesi, Nisan 06, 2013

Bitmesin Hikayenizzz (Lisa Kleypas - Nisan Yağmurları)


Lisa Kleypas - Nisan Yağmurları





Orjinal Adı: Scandal in Spring
Seri Bilgisi: Wallflowers #4
GoodReads Puanı: 3.98





Yorumum

Seri kitapların çıkmasını ısrarla isterken bittiklerinde üzüleceğimi hesaba katmayı hep unutuyorum.  Halbuki enfes hikayeleriyle yanı başımda saklı arkadaşlarımı özlemem kaçınılmaz olacak. Hele ki onlar Süs Bitkileri ise...

Son evde kalmış Süs Bitkisi Daisy, aşkı buluyor hem de en umulmadık yerde. Yıllardır babasına benzerliğinden dolayı nefret ettiği Matthew Swift, aslında babasına hiç benzemediğini gösterirken aşkın en incelikli sırlarını Daisy'ye öğretiyor.

Başladıktan ve hikayenin içine girdikten sonra beklediğim gibi çıkmadığını söylemeliyim. Bir kere erkek karakter aşık olduğundan 1-0 önde başlıyoruz ama Swift aşık bir erkek gibi davranmıyor. En azından başta bana öyle gelmişti. Daha atak, ısrarcı tabir-i caizse kendini uzak tutamayan, zorlayan birini bekliyordum. Okudukça ve Swift'in geçmişi hakkındaki gerçekleri öğrendikçe gördüm ki, Swift gerçek bir aşık gibi davranıp, sevdiği kadını geçmişinin oluşturacağı zararlardan korumaya çalışıyor. Tabi ki Daisy rahat durmuyor, damarına basıp kıvama getiriyor. Swift her ne kadar 'seninle evlenemem' diye dolanıp dursa da aşık olduğunu 7 cihan farkediyor. 

İtiraf ediyorum yer yer kendini çekmesine kızmadım değil. Ama hem geçmişini öğrenince hem de sözlerini duyunca tüm kızgınlığım geçip içim erime durumuna geçtim. Ki "Senin bir parçan olmak istiyorum, sonsuza kadar seninle olmak istiyorum." diyen birini nasıl sevmem ki :D

Her zaman derim kırıp dökmeyen kitapları severim diye. Bu kitapta kesinlikle öyleydi. Herkes o kadar tatlıydı ki 'Vazgeçmem Senden'den sonraki hayal kırıklığı fazlasıyla telafi oldu. 


Konunun kahramanı Daisy olunca Lilian ve Marcus'u da bolca gördüm. Ki benim için Marcus en sevdiklerimden biridir. Hele şimdi evli, mutlu ve çocuklu modunda görünce içim acıdı, özledim, imrendim, off kahretsin Marcus'u istiyorum ben :(

Lillian elini kocasının yüzüne doğru uzattı. "Kaç parmağımı kaldırdım?"
"Üç," dedi Marcus eğlenerek. "Aşkım, ne yapıyorsun?"
"Gözlerini kontrol ediyorum. Sanırım görüşün bozulmuş. Hadi parmağımın hareketini izle-"
"Neden sen benimkini izlemiyorsun?" diye önerdi kocası Lillian'ın korsajına uzanarak.


Kendi kitabında sevilesiydi ama evlendikten sonra tapılası bir erkek olmuş. Aşkım depreşti yine neyse konumuza dönelim :D

Ben Böyleyim tahtı devralsa da sorsanız ikinci en beğendiğin diye 3'ü arasında seçim yapamam o kadar sevdim. Hele ki son bölümlerinde gözümden kaçan damlayı tutmadım, tutamadım. 

"Bunu hissetmem gerekirdi. Ama hiçbir şey hissetmiyorum, sanki canlı canlı donmuş gibiyim. Bir yerlere saklanmak istiyorum. Buna katlanmak istemiyorum. Kuvvetli olmak istemiyorum."
"Olman gerekmiyor," dedi Lilian usulca.
"Evet gerekiyor. Çünkü diğer tek seçim kendimi paramparça olmaya terk etmek."
"Ben seni toparlarım. Her bir parçanı."

Ne desem ne yazsam boş. Lisa Kleypas okumak bir ayrıcalık bence ve bu kitabında da resmen döktürmüş. Oradan oraya sürüklendim. Bittiğine de çok üzüldüm. Ama kitapta da dediği gibi,  "Gerçek bir arkadaşı asla kaybedemezsin."
Yine, yine dönüp okuyacağım arkadaşlara sahip oldum :D Dasiy bu aşkı öyle güzel anlatmış ki o sözlerle veda etmek çok yerinde olur :D

Daisy bağdaş kurarak kanepenin yan tarafına dayandı ve başını kaplamalı kenara yasladı. Parmakları kitaplardan birinin kumaş kılıfına rast geldi. Yarı kapalı gözlerle baktı. Bir kitap daima başka bir dünyaya açılan kapı olmuştu... gerçek olandan çok daha ilginç ve büyülü bir dünyaya. 



Değerlendirmeme gelirsek;

5 -  Bayıldım. Böylesi zor bulunur...



Okuyacak herkese keyifli okumalar (:


* * *

Alıntılar için tıklayınız...

* * *

Bannerlar için tıklayınız...


* * *


Uygun bir koca arayışıyla geçen üç Londra sezonunun ardından Daisy Bowmanın babası, kızına kesin bir dille koca bulması gerektiğini söyler. Hem de hemen. Ve eğer Daisy uygun bir talip bulamazsa,  babasının seçtiği adamla evlenmek zorunda kalacaktır: acımasız ve soğuk Matthew Swiftle. Daisy dehşete düşmüştür. Bir Bowman yenilgiyi asla kabul etmediği için, o da biriyle… Matthew dışında herhangi bir taliple evlenmek için her şeyi yapmaya karar verir. Ama Matthewun dayanılmaz çekiciliğini hiç hesaba katmamıştır… ve kısa süre sonra aralarında ikisinin de karşı koyamadığı ateşli bir aşk başlar. Daisy yıllardır nefret ettiği Matthewun aslında hayallerinin erkeği olduğunu öğrenecektir.

"Gerçekten yetenekli bir öykücü."
Publishers Weekly


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler. En kısa sürede döneceğim (: